User talk:Microblog
Microblog este un proiect web scris si implementat de Bogdan Florian in PHP. Utilizeaza o baza de date MySQL pentru a depozita continutul websiteului si vine cu un puternic motor de administrare a sistemului si o securitate punctata cu atentie. Microblog include caracteristici unice pe web si incearca sa imbine cat mai bine notiunea de cms cu serviciul de blogging. Imbina placutul cu utilul reusind sa surprinda atentia utilizatorului prin aspect si lucrurile ce le poate executa.
In Microblog au fost implementate o serie de servicii indispensabile omului. Pentru a ti le face cunoscute si tie utilizatorule le-am scris mai jos. Citeste si afla mai multe despre ceea ce o sa iti ofere Microblog in curand. Ceea ce vezi este rezultatul a 6 luni de dezvoltare si implementare.
CSS validat de W3C: Este un lucru foarte important aceasta validare deoarece in momentul in care un fisier CSS este validat cu succes el o sa fie procesat de orice browser web sub acelasi raport si conditie, excluzand erori de afisare individuale.
Securitate si control:
Tehnologie Anti-Spam: Nu mai exista grija mesajelor nedorite deoarce protectia Anti-Spam oferita de Microblog este complexa si eficienta. Exista 5 tipuri de verificare a mesajelor postate.
1. Imagine Anti-Spam: La postarea unui mesaj, vizitatorul trebuie sa insereze separat sirul string afisat intr-o imagine. Sirul string din imagine este o portiune dintr-un sir complet realizat cu md5.
2. Agent de timp: Un vizitator nu poate posta mesaje consecutive la un interval scurt de timp. ( Optional )
3. Dictionar Interzis: Mesajul inainte de a fi afisat este procesat si filtrat, cuvintele interzise de administrator fiind cenzurate. ( Optional )
4. Vizitator Arbitru: Un utilizator poate sesiza manual un mesaj ca fiind de tip spam accesand legatura expusa in portiunea de header a mesajului respectiv. ( Optional )
5. Dictionar IP: Vizitatorii cand posteaza un mesaj lasa in urma lor si un IP. Daca in baza de date exista peste 5 semnalari de mesaj de tip spam de la acelasi IP, orice mesaj postat de la respectivul IP o sa fie blocat. Filtru de Cuvinte: Prin intermediul filtrului de cuvinte implementat in Microblog, administratorul poate sa introduca el singur cuvintele ce doreste sa fie cenzurate si pe langa acest lucru poate decize cu ce sa ii fie inlocuite aceste cuvinte.
ACP ( Admin Control Panel ): Ofera administratorului control absolut asupra intregului sistem si previne deteriorarea datelor.
AAI ( Admin Author Identity ): Este special conceput pentru firmele ce o sa utilizeze sistemul Microblog. Se pot face mai multe sesiuni de activitate existand trepte ierarhice pentru utilizatorii care administreaza sistemul. Functii MD5, SHA1, CRC32: Parola administratorului este criptata cu MD5, pentru a preveni schimbarea si aflarea ei. Unele pagini ce contin informatie vitala sunt criptate in intregime cu SHA1 iar variabilele ce fac legatura intre acest gen de pagini sunt criptate cu CRC32.
Microblog Panorama: Ofera vizitatorului o vedere de ansamblu asupra tuturor articolelor prezente in componenta jurnalului personal intr-un mod rapid, util si distractiv.
Microblog SideBar: Este o bara verticala expusa / afisata pe o parte a corpului de interfata. SideBar contine informatie suplimentara, legaturi ce usureaza explorarea sistemului si mici “programele” ce aduc un plus de bunastare si ajutor ( numite MicroGadgets ). Orice componenta din SideBar poate fi deplasata in orice directie pe plan vertical dupa bunul plac al fiecarui vizitator, deoarece setarile se fac individual si sunt retinute prin intermediul cookiurilor.
Microblog ACP ( Admin Control Panel ): Prin intermediul panoului de administrare, poti sa monitorizezi, editezi, configurezi si intretii intregul sistem Microblog intr-un mod cat se poate de placut, interactiv, personificandu-l cu o configuratie dupa propria “filozofie”.
Microblog Unelte de Back Up a Fisierelor: Microblog pune la bataie o unealta prin intermediul careia Super-Administratorul poate face periodic back up la sistem si baza de date pentru a minimiza sau chiar exclude riscul pierderii de informatie valoroasa. Exista criterii prin intermediul carora poate sa faca back up doar la anumite parti ale sistemului.
Microblog Smileys: In cadrul mesajelor ce sunt postate si inregistrate in baza de date, emoticoanele sunt factorul determinant principal pentru un zambet in plus. Posteaza zambind si exprimandu-ti starea psihica prin intermediul emoticoanelor triste, vesele, sarcastice si rautacioase. Prin actualizari periodice, acestea pot sa capete o noua forma sau chiar sa ai posibilitatea de a alege.
Microblog Unelte de Editare si Formatare Text: Microblog iti pune la dispozitie printre altele si unelte de editare si formatare a textului. In momentul in care doresti sa postezi un articol, sa editezi o pagina, poti sa inzestrezi textul cu cele mai folosite proprietati, de la malformarea sa ca si textura pana la alinierea randurilor si inserarea de obiecte suplimentare, cum ar fi o poza, o portiune de cod, sau un film de pe YouTube.
Microblog Identity Check: Prin intermediul acestui serviciu implementat in Microblog, administratorul are acces la toate informatiile lasate in urma de vizitatorii sai, astfel poate decide cine are permisiunea de a vizualiza sistemul si cine este restrictionat sa faca acest lucru. "Identity Check" permite administratorului sa trimita raport la Microblog cu referire la un IP daunator, informatia fiind pe urma transmisa tuturor utilizatorilor Microblog.
Instalare simpla si rapida: Instalarea si actualizarea Microblog este floare la ureche. Incearca si o sa te convingi singur.
Microblog Identity Check: Prin intermediul acestui serviciu implementat in Microblog, administratorul are acces la toate informatiile lasate in urma de vizitatorii sai, astfel poate decide cine are permisiunea de a vizualiza sistemul si cine este restrictionat sa faca acest lucru. "Identity Check" permite administratorului sa trimita raport la Microblog cu referire la un IP daunator, informatia fiind pe urma transmisa tuturor utilizatorilor Microblog.
Admin Activity Logger: Este un serviciu implementat in Microblog prin intermediul caruia sunt evidentiate ultimele autentificari a administratorilor pentru o mai buna monitorizare a activitatii acestora.
Admin Activity Report: Este un serviciu implementat in Microblog prin intermediul caruia este evidentiat vizitatorului statutul super-administratorului. Exista doua instante: online, offline.
Motor de cautare si indexare: Motorul de cautare inclus in Microblog ajuta vizitatorul sa gaseasca un articol foarte repede. Ii ofera posibilitatea de a cauta folosind patru criterii de baza: dupa titlu, continut, data si eticheta.
Tot in Microblog este inclus si un motor de indexare a datelor. Acesta salveaza date standard extrase de la vizitatori ( IP, data vizitei, tipul de browser web ) intr-o baza de date si le afiseaza administratorului. Microblog Highlight Words: * In urma procesului de cautare, in rezultatele afisate, cuvintele ce se potrivesc cu cuvantul introdus de tine o sa fie colorate intr-o alta culoare pentru a-ti atrage atentia asupra lor.
Microblog GUI: Suport pentru tematici multiple: Pachetul standard Microblog vine cu 4 corpuri de interfata ( tematici ). Acestea pot fi folosite individual. De asemnea datorita fisierelor CSS valide, administratorul poate sa le reproduca sub o alta forma, obtinand foarte usor o noua tema.
Microblog LUI: Suport pentru mai multe limbi de interfata: Microblog suporta deocamdata 2 limbi pentru afisarea datelor de sistem, este vorba despre romana si engleza.
Microblog Jurnal Personal ( Blog ): Serviciu de blogging Microblog: Acesta incorporeaza majoritatea functiilor necesare pentru un astfel de lucru. Microblog Jurnal Personal difera fata de celelalte weblog-uri de pe internet, deoarece este inclus intr-un sistem cat se poate de complet si complex. Un vizitator, cititor infocat, pe langa faptul ca iti citeste gandurile, conceptiile, ideile etc. si imparte pareri cu tine si ceilalti vizitatori are privilegiul de a asculta muzica ta preferata, de a vizualiza poze cu tine si familia sau de a citit despre tine mai multe, folosind ca si document informativ pagina / paginile personale.
Microblog Librarie Media: Este un nou modul implementat, prin intermediul caruia poti sa expui melodiile preferate, sa dezbati pe acestea diferite teme precum sa primesti si notari de apreciere cu note cuprinse intre 1 si 5 de la vizitatori. Piesele muzicale se pot cauta datorita motorului de cautare inclus folosind 3 criterii fundamentale: dupa autor, album si chiar dupa titlul.
Microblog Galerie Foto: Iti permite sa expui poze cu tine si familia vizitatorilor. Pozele pot fi stocate pe albume, se pot primi comentarii din partea vizitatorilor precum si notari cu note de la 1 la 5. Este de ajuns sa conectezi aparatul digital la desktop PC, sa te autentifici in Microblog folosind datele de autentificare si sa alegi ce poze doresti sa incarci direct de pe cardul de memorie al acestuia. Daca doresti sa afli o poza din multimea ce probabil le ai incarcate este de ajuns sa inserezi titlul ei in motorul de cautare inclus si in aceasta sectiune iar Microblog o sa execute o cautare ampla a fotografiei.
Microblog Pagini: Paginile iti permit sa intretii usor continut non-blog, de exemplu poti sa ai o pagina “Despre” ce o poti intretine si edita prin intermediul Microblog. Numarul paginilor ce pot fi deschise este nelimitat.
Drag n' Drop: Cu ajutorul acestei functii utilizatorul poate sa isi organizeze informatia expusa in panoul de navigare ( SideBar ) pe directia verticala in orice sens.
Microblog Carte de oaspeti: Iti deschide o noua fereastra catre vizitatori, oferindu-ti prilejul atat de a primi mesaje directe cat si de a da, fiind convenabil pentru ambele parti.
Microblog AAI ( Admin Author Identity ): Sistemul Microblog permite activitatea mai multor utilizatori in acelasi timp asupra panoului de administrare. Exista patru tipuri de utilizator, fiecare avand anumite privilegii asupra uneltelor si serviciilor incluse in sistem. Aceste patru tipuri de utilizator sunt ordonate ierarhic: Super-Administrator, Administrator, Moderator si Designer.
Super-Administratorul prin accesul total are dreptul de a edita si lista cu utilizatorii.
Administratorul are acces partial la CP ( Control Panel ), dar poate sa adauge, stearga un articol, poate sa monitorizeze comentariile, sa adauge poze, sa stearga muzica precum sa si monitorizeze paginile Microblog sau vizitatorii.
Designerul are dreptul de a accesa Editorul CSS implementat in Microblog, prin intermediul acestuia creand noi tematici.
Microblog YouTube Object: In Microblog la postarea unui articol, poti sa inserezi si un obiect YouTube. Ideea in sine este simpla dar felul in care il inserezi este unic. Nu mai trebuie sa copiezi intregul cod Embed… Trebuie sa introduci doar legatura din casuta de navigare a browserului web. Microblog o sa faca in continuare toata treaba pentru tine.
Microblog Anti-Piracy Algorithm: Pentru a preveni piratarea sistemului Microblog a fost implementat un algoritm care se ocupa de acest lucru. Instalarea Microblog se face prin validarea unui cd-key, la fel si rularea sa. Violarea drepturilor de autor este usor identificata.
Microblog Editor CSS: Editezi fisierele CSS curente dupa propriile gusturi si idei, dand nastere unor noi teme.
Legaturile Microblog ( Blogroll ): Prin intermediul panoului de administrare poti sa incarci oricante legaturi doresti fara a face o chemare la un manager blogroll extern.
Start a discussion with Microblog
Talk pages are where people discuss how to make content on Wikipedia the best that it can be. Start a new discussion to connect and collaborate with Microblog. What you say here will be public for others to see.