Jump to content

User:Rohullah.azhad/sandbox/Rohullah Azhad

From Wikipedia, the free encyclopedia

Rohullah Azhad محترم روح الله ازهد در سال 1367 هـ ش در یک فامیل متدین و روشنفکر در ولایت هرات چشم به جهان گشود. وی در سال 1384 از لیسه مولانا عبدالرحمن جامی در شهر هرات به درجه اعلی فارغ گردید. درسال 1389، وی دوره لیسانس خویش را از پوهنتون هرات در رشته حقوق و علوم سیاسی دیپارتمنت اداری دیپلوماسی با 85% اوسط نمرات تکمیل نموده و مونوگراف خویش را تحت عنوان فرار مغزها – علل و عوامل مهاجرت نخبه گان از کشورهای در حال توسعه بخصوص افغانستان دفاع کرده است. در سال 2011، وی ذریعه بورسیه رسمی دولتی برای ادامه تحصیل به کشور دوست قزاقستان رفت و دوره ماستری خویش را در سال 2014 از دانشگاه الفارابی شهر آلماتی در رشته روابط بین الملل دیپارتمنت اقتصاد جهان با 92% اوسط نمرات تکمیل نموده که مورد تائید و تصدیق وزارت تحصیلات عالی قرار گرفته است. وی دیزرتیشن دوره ماستری اش را تحت عنوان تاثیرات موافقتنامه استراتژیک بین افغانستان و ایالات متحده آمریکا و موافقتنامه امنیتی ضمیمه شده آن بر امنیت و اقتصاد در منطقه دفاع نموده است. همزمان، وی در کورس ماستری مطالعات توسعه از طرف "کولمبیا یونیورسیتی در نیویارک" نیز شرکت نموده تا تحقیقات اکادمیک و علمی مختلفی را در زمینه اهداف توسعه پایدار (تعلیم و تربیه، اقتصاد، حکومتداری خوب، حقوق بشر، جندر، زیر ساخت ها، تغییرات اقلیمی و غیره) در کشورهای افغانستان و قزاقستان انجام دهد. وی در حدود سی کنفرانس بین المللی و برنامه شبیه سازی جلسات و کمیته های سازمان ملل در کشورهای آسیای میانه، اروپا و امریکا شرکت نموده است و بخاطر ارائه راهکارهای مبتکرانه در مورد مشکلات جهانی بخصوص وضعیت و آینده افغانستان بعد از سال 2014، جوائز مختلفی را تحت عنوان بهترین مذاکره کننده دریافت نموده است.

بعد از ختم تحصیلات، وی به کشور باز گشته و در وزارت امور داخله به حمایت مالی ناتو منحیث کارشناس سیستم اهریمز (دیتابیس مدیریت معلومات پیژنتون / قوای بشری) مشغول به کار شد. در اواخر سال 2014، وی به حیث مشاور ارشد نظارت و ارزیابی از پروگرام حمایت سکتور عدلی و قضایی کشور (JSSP) که بزرگترین برنامه تمویل شده وزارت خارجه آمریکا در افغانستان است مشغول به کار شد و تا سال 2017 مسئولیت رهبری تیم های کیفی و کمی در انجام اسیسمنت ها و سروی های مختلف از ظرفیت وزارت های عدلیه، امور زنان، لوی حارنوالی و ستره محکمه و نیز در تهیه و تکمیل راپورهای کیفی ربعوار و سالانه پروگرام متذکره عهده دار گشته است. وی بعدا به سفارت ایالات متحده در کابل مشغول به کار شد و دستاوردهای بزرگی را در قسمت کنترل و بررسی پروژه های عدلی، قضایی، تادیب مجرمین، جلوگیری از مواد مخدر، امنیتی، حفاظت و نگهداری، ساختمانی، و غیره، به نام خویش ثبت نموده که مورد تقدیر سفیر وقت قرار گرفت. وی امتحان کانکور ورودی سال 1396 وزارت امور خارجه را سپری نموده و از بین چندین هزار اشتراک کننده شامل گروپ 43 نفری کامیابان گردید و تا به امروز منحیث مسئول دیسک کشورهای خاورمیانه ایفای وظیفه مینماید. بصورت پارت تایم، وی بیش از چهار سال منحیث استاد در پوهنتون های خصوصی، انستیوت های تحصیلات عالی، و اکادمی های بین المللی مضامین سیاسی و حقوقی همچون جئوپولتیک و جئواستراتژیک، سیاست و حکومت در اروپا و امریکا، افکار سیاسی، سازمان های بین المللی، توسعه سیاسی، و کامپیوتر به شکل پیشرفته را تدریس نموده و فعالانه در ارتقای سطح علمی جوانان کشور برنامه های مختلفی را راه اندازی و اجرا نموده است. مجموعا، وی بیش از 8 سال تجربه کاری در نهادهای دولتی، غیر دولتی، سازمانهای بین المللی و سکتور خصوصی را در کارنامه خویش درج دارد.

وی مهارت های مختلفی در زمینه های: زبان انگلیسی به سویه تافل، استفاده پیشرفته از برنامه های کامپیوتری بشمول آفیس، رهبری و ارتباطات، تیم سازی و کار تیمی، مدیریت پروژه، نظارت و ارزیابی از اجرای پروژه ها و پروگرام ها، راپور نویسی، پروپوزل نویسی، تحقیق و تحلیل اطلاعات، کنترل قراردادی ها بر اساس قوانین تدارکات امریکا و افغانستان، حاکمیت قانون و مبارزه با فساد اداری، ماستر ترینری و مشاوره دهی، خود انگیزشی و مدیریت زمان، بازاریابی (پروموشن و مارکتینگ)، تصمیم گیری و حل مشکلات، و تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات در قسمت ایجاد دیتابیس و نیتورکینگ را برای خود ظرفیت سازی و در عمل به اثبات رسانیده است. برعلاوه، وی پالیسی ها و پلان های استراتژیک مثل پروسجر تدارکات برای INL، پالیسی نظارت و ارزیابی برای ICI، پالیسی منابع بشری برای AFGS، پالیسی ارتباطات برای Card-F و استراتیژیک پلان وزارت عدلیه را درافت و طراحی نموده است.

...


References

[edit]
[edit]