Jump to content

User:Mihai.zamfir30/1988–89 CS Universitatea Craiova season

From Wikipedia, the free encyclopedia
  • 1. (1988, 08, 21) FC Bihor Oradea - CS Universitatea Craiova 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_08/?pg=55&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ FC Bihor
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ D. Petrescu (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ S. Nicşulescu (Tîrgovişte), I. Turcan (Tg. Mureş)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Ile 5 P, Mujnai 76 P /
  $CARDS                ^ Szenes / Mănăilă, Bîcu, Stoica
  $PLAYERS              ^ Lăzăreanu 8 @— 

Ciocan 6, Biszok 7, Bruckenthal 5 Weissenbacher 6 (min. 60 Baba 6) @ Ile 7 (min. 38 Mandoca 6), Tamaş 7, Mureşan 7, Mujnai 7 @ Szenes, Lazăr 7,5. / Crişan 4 @ A. Popescu 7, Săndoi 7, Irimescu 6, Mănăilă 3 @ Ciurea 7, Gh. Popescu 6, Geolgău 5 (min. 43 Stoica 6,5), Bîcu 6 (77 Neagoe) @ Biţă, Badea 7.

  $CORNERS              ^  7-8
  $SHOTS IN TOTAL       ^  14-13
  $SHOTS ON TARGET      ^  3-6?
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  3-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Din două penaltyuri
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion F.C. Bihor; timp frumos; teren bun; spectatori — circa 15 000.
  @ A arbitrat: D. Petrescu (Bucureşti) ; la linie S. Nicşulescu (Tîrgovişte) şi I. Turcan (Tg. Mureş). 
  @ F. C. Bihor pare grăbită. Renunţă la clasica tatonare, atacă energic, forţează culoarele şi, în min. 5, Weissenbacher, avansat pe partea opusă zonei sale obişnuite, „lateral stingă“, este faultat de Irimescu în suprafaţa de pedeapsă. Ile transformă sigur lovitura de la 11 m., inaugurînd seria de goluri ale noului campionat. Craiova nu poate „să se adune“, trăieşte din sclipirile individuale ale lui Irimescu şi Bîcu, care se infiltrează prin dribling în apărarea gazdelor, pentru a încerca poarta lui Lăzăreanu. Ansamblul este însă rigid, crispat, vulnerabil în special pe flancul sting, unde Mujnai, Lazăr şi Ciocan atacă repetat. Stângăciile portarului Crişan se ţin lanţ, dar şansa îl salvează mereu. Repriza se încheie cu o mare ocazie bihoreană din care Ciocan şi Szeneş trec cu uşurinţă de Mănăilă. Crişan, ieşit hazardat, nu are replică, dar Săndoi reuşeşte să degajeze in extremis din cadrul porţii goale. 
  @ După pauză cumpăna jocului se înclină brusc. F. C. Bihor pierde teren, întreaga echipă se străduie să facă un scut porţii lui Lăzăreanu. Craiova se desfăşoară în evantai pe linia lui 16 m şi nu pierde nici un prilej să tragă la poartă (în min. 57 și 60 Lăzăreanu parează cu succes mingi grele, expediate de Bîcu şi Biţă). F. C. Bihor îşi dă seama că defensiva totală nu numai că este prematură, dar nici nu se potriveşte pe calapodul echipei. Primeşte lupta deschis, iese la atac, fazele la cele două porţi se succed cu mare repeziciune, finalizarea cu goluri atîrnă mereu de un fir de păr. În min. 76 Lazăr este faultat (tot de Irimescu) în interiorul careului. Execută penaltyul MUJNAI şi gazdele se desprind decisiv, scăpînd de obsesia egalării, cu care Craiova, după pauză, o ameninţa.  
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ion Cupen
  • 2. (1988, 08, 28) CS Universitatea Craiova - FC Inter Sibiu 1-2
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_08/?pg=71&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 25 000
  $REFEREE              ^ V Angheloiu (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ O. Streng (Oradea), Tib. Demian (Zalău)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Neagoe 88 / Jurcă 35, Radu II 47
  $CARDS                ^ Săndoi, Irimescu / Radu II
  $PLAYERS              ^ Gherasim 

5 @ Bica 5, Săndoi 5, Irimescu 5, Mănăilă 5 @ Ghiţă 5 (min. 58 Luţă 5), Gh. Popescu 6, Adr. Popescu 6, Badea 5 @ Bîcu 5, Biţă (min 10 Neagoe 6). / Alexa 6 @ Laurenţiu 7, Boar 6, Ene 7, Dobrotă 6 @ Stănescu 6, Majaru 7 (min. 77 Văsîi), Jurcă 7 @ C. Zamfir 7 (min. 86 B. Popescu), Radu II 7, Caşuba 6.

  $CORNERS              ^  13-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  12-10
  $SHOTS ON TARGET      ^  3-5
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  3-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Surpriza de la Craiova
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren bun ; timp frumos ; spectatori — circa 25 000
  @ A arbitrat V Angheloiu (Bucureşti) ; la linie : O. Streng 

(Oradea) şi Tib. Demian (Zalău).

@ Mare dezamăgire în rândurile suporterilor Universităţii. Un „duş rece“ cum de mult nu s-a mai înregistrat pe gazonul craiovean. Dar, după cum s-au desfăşurat lucrurile în teren, putea fi şi mai rău în privinţa scorului. E adevărat, Universitatea a evoluat fără Geolgău, Stoica şi Ciurea (accidentaţi) dar prestaţia ei ar fi fost foarte greu de închipuit. De mult n-am mai văzut această echipă evoluind atit de modest.

@ Văzînd cum stau lucrurile, noua promovată a prins curaj, a ieşit cu calm din apărare prin pasele „filtrate“ de Majaru şi Jurcă şi a atacat trecindu-şi în cont două goluri şi alte mari ocazii. În min. 5, Badea a pasat lui Biţă, acesta a întîrziat şutul, Boar i-a „suflat“ balonul, craioveanul a şutat în gol şi s-a accidentat. Cei care puteau deschide scorul au fost oaspeţii, dar, în min. 22, Gherasim a deviat salvator mingea plasată de Dobrotă spre colţul opus. Dar, în min. 35, sibienii au luat conducerea. A fost un corner scurt, apărarea craioveană a respins şi JURCA a şutat de la 30 m., din voleu, cu stîngul şi l-a surprins pe Gherasim. În finalul reprizei, Irimescu a executat o lovitură liberă de la 18 m (da, Bica a fost faultat în afara careului) și Alexa a respins în corner.

@ Repriza a doua a început total nefavorabil pentru gazde. În min. 47, RADU II a plecat de la centrul terenului, l-a driblat pe Irimescu, i-a întrecut la viteză pe Săndoi și Mănăilă și a înscris de la 10 m. Apoi, în min. 54, Zamfir a fost la un pas de 3—0, după care am notat trei mari ratări: ale lui Gh. Popescu (min. 67 şi min. 86) şi una a lui Radu II (min. 68) pentru ca, în min. 88 gazdele să reducă din handicap: arbitrul le-a făcut cadou o lovitură liberă de la 17 m., s-a produs învălmăşeală şi NEAGOE a înscris din apropiere. Dar meciul era jucat.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Alexe
  • 3. (1988, 09, 04) FC Argeș Pitești - CS Universitatea Craiova 5-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_09/?pg=10&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 1 Mai
  $ATTENDANCE           ^ 16 000
  $REFEREE              ^ M. Salomir (Cluj-Napoca)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ A. Moroianu (Ploieşti), Al. Rolea (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Pîrvu 8 (Grigoriu), Bănuță 9, Vlădoiu 26, Eduard 31, 55 / Badea 73 PM
  $CARDS                ^ C. Pană /
  $PLAYERS              ^ Speriant 7 (min. 46 Hristea 7) @ Voicu 7, Stancu 

7, Pîrvu 7.5, Tănase 6 (min. 68 Ignat 6) @ Eduard, Bănuță, C. Pană 7 @ Tirchinici 7, Vlădoiu 7.5, Grigoriu / Crișan 4 @ Bica 5, N. Zamfir 4, Ad. Popescu 5, Mănăilă 5 @ Cioroiarvu 5 (min. 46 Irimescu 5), Gh. Popescu 6, Bica 5 (min. 46 Pigulea 5), Geolgău 6 @ Neagoe, P. Badea 4.

  $CORNERS              ^  4-9
  $SHOTS IN TOTAL       ^  18-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  11-5
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  2-2 (7-6 P)
  $ARTICLE TITLE        ^ Scor fluviu...
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „1 Mai“ ; teren foarte bun ; timp frumos ; spectatori — circa 16 000. 
  @ A arbitrat M. Salomir (Cluj-Napoca) ; la linie : A. Moroianu (Ploieşti) şi Al. Rolea (Bucureşti). 
  @ De fapt soarta meciului putea fi socotită ca încheiată în min. 31, atunci când EDUARD a reluat balonul în plasă, revenind din bară, la șutul lui Bănuță, semnînd, astfel, cel de-al 4-lea gol al F.C. Argeșului. Dar ce s-a întâmplat pănâ în acest moment? Piteștenii au început jocul în forță, combinînd frumos la mijlocul terenului și șutînd foarte periculors la poarta lui Crișan. Replica echipei Universitatea Craiova, cu multe indisponibilități și, firesc, improvizații pe mai multe posturi, a fost palidă, cu zvîcniri firave, nepunînd în fața fundașilor locali probleme prea dificile de rezolvat. Singura fază mai critică la poarta F. C. Argeşului, aceea din min. 28, a fost creată de fundaşul Pivu, cind acesta a trimis balonul înapoi spre poartă şi bara l-a respins în teren ! În asemenea condiţii, apărarea craioveană nu a rezistat decit pînă în min. 8. În acest minut, Grigoriu a executat înalt, în careu, lovitura de colţ şi PIRVU, cu capul, a trimis mingea în plasă. După un minut, BANUŢA, de la 16 m, cu o execuţie de excepţie, a ridicat scorul la 2-0. În min. 26, VLADOIU, astăzi (n.r. ieri) în bună dispoziţie de joc, a făcut un dribling prelungit printre fundaşii adverşi, a intrat în careu, Crişan i-a ieşit în întîmpinare, a trecut şi de el, expediind balonul în poarta goală.
  @ După pauză, am asistat la perioade de joc echilibrat, dar tot piteştenii au punctat. După ce C. Pană (min. 49 a greşit cu puţin ţinta, la centrarea excelentă a lui Tănase, EDUARD (min. 56), cu o „bombă“ de la 16 m, a ridicat diferenţa la 5 goluri. După aceasta craiovenii au beneficiat de o bună situaţie de  a reduce scorul, însă Badea (min. 73) a „telefonat“ execuţia penalty-ului, acordat pentru fault asupra lui Geolgău, şi portarul Hristea a reţinut cu siguranţă mingea. În ultimul sfert de oră, piteştenii au resimţit eforturile făcute pînă atunci şi, din această cauză, s-au văzut mai puţin în faza ofensivă. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Pompiliu Vintilă
  • 4. (1988, 09, 11) CS Universitatea Craiova - FC Rapid București 5-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_09/?pg=28&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Centtral
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ Ad. Porumboiu (Vaslui)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V. Antohi (Iaşi), D Buciuman (Timişoara)
  $MANAGERS             ^ Sorin criţu, Nicolae Zamfir /
  $GOALS                ^ Bîcu 5, Ghiță 10, Badea 46, Irimescu 67 P, Geolgău 80 (Ghiță) /
  $CARDS                ^ G. Popescu, St. Stoica / Augustin 18 RED
  $PLAYERS              ^ Crișan @ Mănăilă, N. Zamfir, Ad. Popescu, Irimescu @ Ciurea (43 P. Badea), G. Popescu, Săndoi @ Geolgău, Bîcu (33 Șt. Stoica), Ghiță / Toader @ Tănase, Rada, Matei, Drăghici @ Augustin, Balaur, L. Ilie, Goanță @ Damaschin II (64 Marinescu), Drăgan (58 Vameșu)
  $CORNERS              ^  10-4
  $SHOTS IN TOTAL       ^  20-3
  $SHOTS ON TARGET      ^  9-1
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  10-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Start și final în forță
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren foarte bun ; timp frumos ; spectatori - circa 20 000
  @ A arbitrat Ad. Porumboiu (Vaslui) ; la linie : V. Antohi 

(Iaşi) și D Buciuman (Timişoara).

@ Primul succes al craiovenilor în actualul campionat ! Victorie obţinută la sfîrşitul unui meci dominat cu autoritate, de la un capăt la altul, „11“-le pregătit acum de antrenorii Sorin criţu şi Nicolae Zamfir zburdînd literalmente pe gazon şi realizînd o mulţime de faze spectaculoase,

aplaudate. Prima dintre marile ratări a fost cea din min. 1 cînd, după două cornere consecutive, Săndoi a reluat imprecis 

din apropiere. Au venit însă repede şi golurile. Primul l-a înscris BICU, care a insistat (cum nu-l ştiam) la un balon ce părea pierdut, dar pe care l-a recuperat şi l-a trimis, pe sub Toader, în plasă. Era min. 5 După alte cinci minute vă fi 2—0 : Irimescu a executat (așa cum îl știam) foarte puternic o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, Toader n-a putut reţine şi, pe fază, GHITA a reluat în plasă. Aşadar, start furtunos al craiovenilor, însă continuarea pînă la pauză nu a fost pe aceeaşi măsură, deşi din min. 18 Rapid a rămas în 10 jucători, Augustin fiind eliminat pentru injurii. În minutele 34 şi 43, scorul ar fi putut deveni 3—0 şi 4—0, dar N. Zamfir şi şt. Stoica au irosit ocazii rarisime.

@ Faze de mare spectacol în primul minut al reprizei secunde : Gică Popescu a avansat perpendicular pe poartă, Ghiţă şi Stoica s-au demarcat, dar „nouarul“ craiovean a... călcat balonul pentru BADEA care, după un dribling scurt, a înscris jos, lîngă stîlpul din dreapta a porţii lui Toader. A urmat un reflex extraordinar al lui Crişan, la lovitura liberă a lui Goanţă (min. 60), alte cîteva mari ocazii craiovene şi golurile din minutele 67 (fault al lui Balaur asupra lui Ghiţă şi penalty transformat, după repetare, de IRIMESCU) şi min 80 (cursă spectaculoasă a lui Ghiţă, centrare impecabilă şi reluare imparabilă a lui GEOLGAU).

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Laurențiu Dumitrescu
  • 5. (1988, 09, 14) FC Sportul Studențesc București - CS Universitatea Craiova 2-3
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_09/?pg=37&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Sportul Studențesc
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ A. Gheorghe (P. Neamţ)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Igna (Timişoara), N. Dinescu (Rm. Vîlcea)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Pologea 28 (Gino Iorgulescu), Cristea 39 (Pologea) / Irimescu 7 P, Geolgău 66, Ghiță 75
  $CARDS                ^  / Ad. Popescu
  $PLAYERS              ^ Manu 6 @ 

M. Mihail 6 (min. 69 Olteanu 6), M. Popa 7, Pană, Ciucă 6 @ Cristea 7, Țicleanu 7, Iorgulescu I, Pologea 7 (min. 80 Iorgulescu II) @ Tîrlea 6, Stănici 7. / Crişan 6 @ Mănăilă 6, N. Zamfir 7, Săndoi 7, Irimescu 7 (min. 63 Neagoe 6) @ Ad. Popescu 7, Gh. Popescu 6 (min 29 Luţă 6), Geolgău 8, P. Badea @ Bîcu 7, Ghiţă 7.

  $CORNERS              ^  9-4
  $SHOTS IN TOTAL       ^  13-11
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-5
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  1-3
  $ARTICLE TITLE        ^ Da, a fost derby
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Sportul Studenţesc ; teren excelent; timp frumos, 

călduros; spectatori — circa 20 000.

@ A arbitrat A. Gheorghe (P. Neamţ); la linie: I. Igna (Timişoara) şi N. Dinescu (Rm. Vîlcea).

@ A fost un derby în „Regie“. Un derby adevărat, între două echipe studenţeşti pline de elan şi animate de o mare dorinţă de victorie. S-a jucat pină la epuizare. Tribunele arhipline şi sutele, miile de oameni din preajma gardului au avut ce vedea. Jocul, de mare angajament (dar, în genere, sportiv), în viteză, cu faze de poartă, cu 5 goluri şi dramatice răsturnări de situaţii (0—1, 1—1, 2—1, 2—2, 2—3), dar parcă un rezultat egal ar fi fost cel mai echitabil.

@ Craiova a jucat primele 20 de minute foarte bine (aşa cum ştie, şi poate, ea) şi în min. 7 a luat conducerea : Mănăilă l-a lansat pe Georgiu şi, în drumul spre gol, în careu, a fost faultat de M. Mihail, iar IRIMESCU a transformat cu un şut puternic şi plasat penaltyul. Apoi, 20 de minute, Sportul a fost irezistibilă, impulsionată de Ţicleanu şi Gino Iorgulescu. A egalat în min. 28: pasă frumoasă Gino şi POLOGEA a înscris un gol mare, de la 16 m, în diagonală, în colţul opus. Sportul a forţat în continuare, masîndu-şi partenera în preajma careului, şi a marcat al doilea gol în min. 39: Stănici a centrat de pe stingă, pe partea opusă, Pologea a retrimis mingea în faţa porţii şi CRISTEA a înscris, cu capul, din apropiere. În min. 42, Ţicleanu a fost aproape de 3—1, dar Crişan (neinspirat la alte faze) a scos de la vinclu, iar în replică, în min. 43, Bîcu a şutat periculos.

@ După pauză, acelaşi joc antrenant. În min. 46, Pologea a fost în fază de gol, dar a şutat slab ; „bomba“ lui Badea (min. 48), de la 40 m, a... muşcat transversala. Şi cînd Sportul ataca, s-a născut un contraatac craiovean, în min. 66: Badea l-a deschis pe Ghiţă, acesta a şutat, mingea a deviat dintr-un apărător advers şi GEOLGAU a marcat din apropiere. Deci, 2—2. Partida s-a relansat. S-a relansat însă spre un final neaşteptat. În min. 75, Universitatea a înscris din nou: A. Popescu, ca o extremă stîngă clasică, a centrat, balonul a deviat dintr-un grup de jucători şi GHIŢĂ a înscris. Gol controversat; tuşierul Dinescu a plecat decis la centrul terenului, A. Gheorghe a indicat ofsaid dar, după ce l-a văzut pe tuşier plecat, a acordat golul, credem noi, un gol valabil. Finalul a aparţinut Sportului şi ultima ocazie de gol a avut-o în min. 90 !

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Alexe
  • 6. (1988, 09, 17) CS Universitatea Craiova - FC Universitatea Cluj 4-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_09/?pg=46&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 25 000
  $REFEREE              ^ Adr. Moroianu (Ploișeti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Coţ (Ploișeti), C. Gheorghe (Suceava)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Ghiță 1, 9, Gh. Popescu 13 (Geolgău), Neagoe 77 / 
  $CARDS                ^ Mănăilă / Doboș, Gherman
  $PLAYERS              ^ Crișan 7 @ Mănăilă 7, Zamfir 7, A. Popescu, Irimescu 7 (min. 65 Luţă 6) @ Geolgău 8, Săndoi 7, 

Gh. Popescu, Badea, Bîcu 6 (min. 59 Neagoe 7), Ghiţă 8 / Prunea 5 @ Gherman 5, Neamţu 6, Popicu 5, Pojar 5 @ M. Stoica 6, Doboş 5, Teodorescu 5 (min. 79 Bănică), Biro 5 @ I. Moldovan 5 (min. 59 Cadar 5), Cr. Sava 6.

  $CORNERS              ^  6-6
  $SHOTS IN TOTAL       ^  16-14
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-6
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  3-2
  $ARTICLE TITLE        ^ În min. 13, meciul era jucat
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren foarte bun ; timp închis ; spectatori — circa 25 000. 
  @ A arbitrat Adr. Moroianu ; la linie : I. Coţ (ambii din Ploieşti) şi C. Gheorghe (Suceava). 
  @ Ce start fulminant au avut craiovenii ! Lansaţi moralmente de succesul obţinut la mijloc de săptămînă, în “Regie“, ei s-au aruncat cu toate forţele în atac, înscriind din primul minut : Badea a încheiat, cu un şut puternic, o combinaţie la 16 m şi mingea restituită de... stîlpul drept a fost reluată în plasă de GHIŢĂ. Doar 9 minute mai tîrziu, acelaşi GHIŢĂ, de nimeni păzit, marca, cu capul, din colţul sting al careului mic. Şi formaţia oaspete (nespus de romantică, cu un Doboş mijlocaş la „acoperire“ doar pe hîrtie) tot nu se dezmeticea, astfel incit, după alte patru minute, Prunea scotea pentru a treia oară balonul din plasă, trimis acolo, cu capul, de GH. POPESCU, care fructifica o centrare, tot de pe partea stingă, a unui Geolgău neobosit din „16“ în „16“. Vulnerabilă în apărare, lipsită de un „dispecer“, ca şi de un „vârf“ matur, formaţia oaspete a făcut, în toată prima repriză, o singură fază de gol, atunci, în min. 36, cînd Polar, scăpat singur, a trimis alături.  
  @ Partea a doua a meciului ne-o arată pe Universitatea satisfăcută de avantajul substanţial luat pe tabela de scor. Sau obosită de pe urma celor „cinci reprize" susţinute in şase zile, dintre care două, cu Sportul, extrem de solicitante. Cert este că acum replica lui „U“ a devenit mai tăioasă, Biro risipind, în min. 60, o bună ocazie. A fost semnalul care pare-se i-a mai trezit pe localnici, una din „contrele“ lor încheindu-se, în min. 77, cu golul lui NEAGOE. O nouă și ultimă tresărire de orgoliu clujean se soldează cu două șuturi puternice (în min. 78 și 79) ale lui Cr. Sava, cu care îl solicită pe Crişan. Spre final, în min. 83, tot Cr. Sava este obstrucţionat, de Săndoi, în careu, prin contact corporal, dar tinărul arbitru Adr. Moroianu, fără greşeală pînă atunci, acordă doar o „indirectă“. Aşa s-a scris istoria acestui 4-0, care putea fi redus de „U“ după pauză. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nicolaescu
  • 7. (1988, 09, 25) CS Universitatea Craiova - CSM Flacăra Moreni 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_09/?pg=66&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 25 000
  $REFEREE              ^ FI. Popescu (Ploieşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Gr. Macovei 

(Deva), N. Voinea (Bucureşti)

  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ E. Săndoi 63 /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Crişan 7 @ Luţă 6 (min. 60 Șt. Stoica 6), Zamfir 7, Ad. Popescu 7, Irimescu 7 @ E. Săndoi 8, Gh. Popescu 7, P. Badea @ Geolgău 8, Neagoe 7 (min. 76 Cioroianu), Ghiţă 7  / Dohot @ Purdea 7, Buturei 6, Movilă 7, M. Pană 6 (min. 74 Dumitraşcu 6) 

@ Beldie 6, Dragnea 7, C. Pană @ Văldean 6, Stere 6 (min. 66 Chiriţă 6), Marcu 6.

  $CORNERS              ^  14-3
  $SHOTS IN TOTAL       ^  17-7
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-3
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  3-1
  $ARTICLE TITLE        ^ O victorie dificilă
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren foarte bun ; timp frumos ; spectatori 

— circa 25 000.

@ A arbitrat FI. Popescu (Ploieşti) ; la linie : Gr. Macovei (Deva) şi N. Voinea (Bucureşti).

@ Perspectiva unui al patrulea succes consecutiv i-a impresionat pe craioveni încă de la primul fluier al arbitrului, oaspeţii văzîndu-se destul de repede obligaţi să se aşeze „pe metereze“ şi să aştepte atacurile. Şi acestea au venit unul după altul, din toate părţile, prin manevre care fie că au alternat, fie că au combinat subtilitatea cu forţa. Presiunea va fi în cîteva rînduri foarte aproape de reuşită, prima dată în min. 15, cînd, la “învăluirea“ lui Geolgău, încheiată cu o centrare, a urmat o lovitură de cap a lui Gh. Popescu, pe care Dohota a respins-o cu greu, în lateral. Peste numai trei minute, Irimescu, urcat pînă spre... „zidul“ din faţă, ar fi putut deschide scorul, dar în locul unui şut din voleu, a preferat o „boltă“ cu capul de la semiînălţime. În faţa unei apărări bine organizate, preocupată doar să nu primească gol, P. Badea (min. 36) şi Irimescu (min. 40) vor încerca să "spargă" defensiva prin două surprinzătoare lovituri, de la distanţă, dar portarul oaspeţilor, atent, va fi mereu pe traiectorie, ca şi în alte dăți. Între timp, în min. 37, Văidean a fost la un pas de a finaliza, la singura ieşire periculoasă a... „asediaţilor“.

@ Asaltul craiovean va fi şi mai greu de stăvilit în repriza secundă. După o mare ocazie a lui Neagoe (min. 47, „cap“ de la 5 m, scos incredibil de Dohot), după un şut tras de Gh Popescu ca din... tun, de la 25 m, cînd mingea a izbit încheietura barelor, după încă o reluare „peste“ (a cîta?), de astă dată a lui Bîcu, la o perfectă centrare de pe dreapta, în min. 63 E. SĂNDOI se înalţă şi trimite împarabil, cu capul, mingea în poartă: 1-0. Abia acum Flacăra va părăsi poziţiile defensive, va risca totul pe atac, ţintind evident egalarea, dar tot studenţii - cu spaţii mai mari în noile condiţii - vor rata majorarea scorului. Totuşi, Flacăra a avut în min. 89 o minge de egalare, pe care însă Crişan a respins-o peste poartă.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ George Rotaru
  • 8. (1988, 10, 02) FC Olt Scornicești - CS Universitatea Craiova 1-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_10/?pg=4&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ Scornicești ★ ;
  $STADIUM              ^ Viitorul
  $ATTENDANCE           ^ 14 000
  $REFEREE              ^ M. Constantinescu (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Axente (Arad), I. Toma (P. Neamţ)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Eftimie 4 / Bîcu 63
  $CARDS                ^ M. Popescu, Eftimie, Bogdaniuc / N. Zamfir
  $PLAYERS              ^ Stîngaciu 6 @ 

Bogdaniuc 6, Mihali 6, Minea I, D. Munteanu 6 (min. 65 Moraru 5) @ Ruse 6, C. Gheorghe, M. Popescu 6, Eftimie 7 @ Ad. Georgescu 6 (min. 46 Pistol 6), Turcu 6. / Crișan 7 @ Mănăilă 6, Zamfir 6, Ad. Popescu 7, Irimescu 5 (min. 28 Bîcu 7) @ Luţă 6, E. Săndoi, Gh. Popescu 7, Geolgău @ St. Stoica 6, Ghiţă 6 (min. 65 Cioroianu 6).

  $CORNERS              ^  7-6
  $SHOTS IN TOTAL       ^  30-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  15-4
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  1-1 (3-5 P)
  $ARTICLE TITLE        ^ O partidă dîrză, de antrenament
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „Viitorul“ ; teren bun ; timp înnorat ; spectatori — circa 14.000. 
  @ A arbitrat M. Constantinescu (Bucureşti) ; la linie : M. Axente (Arad) şi I. Toma (P. Neamţ).  
  @ Interesul în jurul acestei partide anunţa cote dintre cele mai înalte, animat de două semne de întrebare: 1. va reedita echipa locală evoluţia şi rezultatul din etapa precedentă?; 2. va reuşi formaţia craioveană să continue spectaculoasa ei serie de succese? Un prim răspuns l-am notat în min. 4, cind F.C. Olt a deschis scorul prin EFTIMIE, cu un şut puternic şi înşelător de la circa 22 m. Ascendent moral pentru gazde, care se menţin pe poziţii avansate, studenţii ripostînd timid. Jocul are o perioadă de vîrf, cu faze de real spectacol, dar şi cu grad ridicat de periculozitate, între „dialogul“ Eftimie - Crişan (min. 15 şi 18), cînd tinărul portar craiovean a respins în extremis mingile expediate violent de „tunarul“ local, s-a interpus o bună ocazie a lui Gh. Popescu (min. 17), „cap“ de la 10 m, Stîngaciu fiind la post; în min. 19 Crişan se remarcă prin două parade de excepţie la şuturile lui Eftimie şi M. Popescu. în min. 33, Ad. Georgescu iroseşte o mare situaţie, şutind de la 8 m... paralel cu linia de poartă. Ultimele 10 minute ale reprizei aparţin oaspeţilor, dar Stîngaciu se remarcă şi el, reţinînd mingea trimisă de Bîcu, din 6 m (min. 39), iar apoi respingînd „bomba“ lui Stoica (min. 40). 
  @ La reluare, partida — dîrză, de angajament — prezintă un oarecare echilibru, mai aproape de gol aflîndu-se jucătorii locali, prin Eftimie (min. 52), C. Gheorghe (min. 54), Turcu (min. 57 — bară, reluare Ruse şi gol revalidat pentru poziţie clară de ofsaid, prompt semnalizată de tuşierul I. Toma). „Centralul" M. Constantinescu nu va acorda însă în min. 60 penaltyul ce se impunea la faultul comis de Stoica asupra lui Munteanu în suprafața de pedeapsă, generînd o stare de tensiune în teren, o nervozitate excesivă a jucătorilor locali. După această suită de situaţii favorabile, la una din zvîcnirile craiovene (min. 63) BÎCU izbucneşte să egaleze, trimiţînd, cu capul, din apropiere, în plasă, mingea la care Stîngaciu a ratat intercepţia. Gazdele se lansează tot mai viguros spre gol, însă Turcu mai iroseşte alte două posibilităţi de a schimba tabela de marcaj în min. 65 şi 70 (în ambele situaţii a trimis de la 6 m cu puţin pe lîngă bară). Se va opune şi portarul Crişan la şuturile lui Moraru (min. 73) şi Minea (min. 77). Mari emoţii în final pentru gazde, cind Stîngaciu respinge cu piciorul, în min. 84, la şutul lui Stoica, iar peste un minut Geolgău, aflat la marginea careului mic, reia pe lingă bară.
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Adrian Vasilescu
  • 9. (1988, 10, 09) CS Universitatea Craiova - FC Dinamo București 3-6
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_10/?pg=22&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 45 000
  $REFEREE              ^ C. Corocan (Reşiţa)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Crăciunescu, N. Dinescu (ambii Rm. Vîlcea)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Gh. Popescu 55 P, 67, Bîcu 75 (Bîcu) / Mateuț 13, 35 (Sabău), 86, Cămătaru 17, Sabău 49, Vaișcovici 65
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Crişan 6 @ Mănăilă 6, N. Zamfir 6, E. Săndoi 6, Ad. Popescu 6 @ Luţă 5 (min. 32 Irimescu), Bîcu 7, Gh. Popescu, Geolgău @ Ghiţă 5, Şt. Stoica 5 (min. 40 Bica 6).  / Stelea 7 @ Viscreanu, Andone 7, Rednic 7, Varga 7 @ Lupescu 7, Sabău 9, Mateut, Lupu @ Vaişcovici 7 (min. 71 Răducioiu 7), Cămătaru 8 (min. 52 Timiş). 
  $CORNERS              ^  3-8
  $SHOTS IN TOTAL       ^  9-22
  $SHOTS ON TARGET      ^  4-9
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  3-2
  $ARTICLE TITLE        ^ Un derby greu de uitat
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren foarte bun ; timp frumos ; spectatori — circa 45.000.
  @ A arbitrat C. Corocan (Reşiţa) ; la linie : I. Crăciunescu şi N. 

Dinescu (ambii Rm. Vîlcea).

  @ Interes extraordinar pentru acest joc, tribunele „Centralului“ fiind arhipline ca în vremurile de glorie ale Universităţii. Evident, atracţia pentru acest derby avea motivaţii, pe de o parte, succesele în serie ale echipei oltene, pe de alta, Dinamo poposea aici în calitate de lideră a clasamentului si pretendentă la cîştigarea campionatului, netul succes în Cupa Cupelor recomandînd-o din plin. Intîlnirea n-a avut momentele obişnuite de tatonare, ea angajînd atacuri de ambele părţi. După cîteva momente de echilibru, Dinamo şi-a impus superioritatea la construcţie printr-o pregătire minuţioasă a atacurilor şi, în min. 13, a deschis scorul: la o fază de atac prelungită, MATEUŢ, angajat la marginea lui 16 m, a neutralizat prin dribling doi fundaşi, după care a şutat cu stingul imparabil : 0—1. „Alb-roşii“ conduc partida cu inteligenţă şi experienţă. Universitatea Craiova este complexată şi, în min. 17,... 0—2: presing Lupu şi Lupescu la Geolgău, la mijlocul terenului, balonul ajunge la CAMATARU care face o cursă irezistibilă și balonul este catapultat sub „transversală“. Gazdele pun o singură problemă, în min. 24 : Ghiță este deposedat la timp de Rednic. Superioritatea tehnico-tactică a echipei Dinamo face ca, în min. 35, la centrarea excelentă a lui Sabău, MATEUȚ să majoreze scorul: 0-3. În min. 36 putea fi 0-4, însă Sabău, singur cu Crișan, i-a dat posibilitatea acestuia din urmă să salveze în corner.
  @ Imediat după reluare, în min. 49 SABĂU ridică scorul la 4-0 pentru oaspeți. În min. 55, la un fault (care n-a fost) asupra lui Mănăilă, arbitrul acordă 11 m și GH. POPESCU transformă: 1-4. Meciul se... aprinde. După ce Crișan salvează prin șpagat, la șutul lui Lupescu, în min. 65 arbitrul acord în... compensație penalty pentru Dinamo și VAIȘCOVICI transformă: 1-5. Meciul devine palpitant în final. Gazdelor le ies combinațiile, și în min. 67, GH. POPESCU reduce din handicap: 2-5. În min. 75 este 3-5; voleu BÎCU din pasa lui Gh. Popescu, pentru ca, în min. 86, MATEUȚ să pecetluiască scorul: 3-6, într-un derby greu de uitat, cu goluri multe, spectaculoase, meci în care Dinamo și-a arătat net clasa (vezi caseta tehnică).
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Stelian Trandafirescu
  • 10. (1988, 10, 12) FC Corvinul Hunedoara - CS Universitatea Craiova 0-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_10/?pg=33&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Corvinul
  $ATTENDANCE           ^ 8 000
  $REFEREE              ^ D. Petrescu (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Cr. Teodorescu (Buzău), V. Curt (Constanţa)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Ioniță 7 @ Bardac 7, Suciu 8, Tîrnoveanu (min. 4 Bejenaru 6), Cocan 6 @ I. Petcu 5, Nicșa 6, Klein 7 @ Gabor 6, Hanganu 6 (min. 61 Ilaş 6), Bozga 6 5.  / Crişan 8 @ Mănăilă 7, N. Zamfir 7, E. Săndoi 7, Ad. Popescu 6 @ Luţă 6, Gh. Popescu 8, Bica 7, Geolgău 5 (min. 56 Irimescu 6) @ Ghiţă 6 (min. 75 Cristescu 6), Bîcu 6. 
  $CORNERS              ^  9-0
  $SHOTS IN TOTAL       ^  11-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  6-4
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  5-2
  $ARTICLE TITLE        ^ Portarul craiovean, mereu la post
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Corvinul ; teren bun ; timp călduros ; spectatori — circa 8 000. 
  @ A arbitrat D. Petrescu (Bucureşti) ; la linie : Cr. Teodorescu 

(Buzău) şi V. Curt (Constanţa).

@ În debutul partidei craiovenii se arată mai legaţi în joc, replica hunedorenilor venind pe căi puţin mai simple, ambele combatante fiind însă grupate pe mijlocul terenului. Primul şut pe poartă al meciului, în min. 14, autor Bozga, însă Crişan este la post. Hunedorenii încep să-l “cultive“ pe Klein dar centrările acestuia de pe stînga sunt reţinute cu siguranţă de Crişan. Prima fază de gol — în min. 20, dar Petcu, din colţul careului mic, scapă piciorul sub minge şi o trimite peste poartă. În minutul următor, Bozga şutează de la 6 m si Crişan scoate balonul în corner. Meciul îşi accelerează turaţia, hunedorenii presează, dar Crişan, deşi accidentat în min. 25, intr-un duel cu Hanganu, continuă să apere foarte bine. În min. 44, Bica şutează puternic la colţ de la 25 m., la această fază spectaculoasă contribuind și Ioniță, care reține.

@ Reluarea partidei este marcată de Gabor, printr-un „cap“ fără forţă, de la numai 6 m. Iese la rampă Suciu (azi cel mai bun hunedorean), care, în min. 48, şutează foarte periculos şi, în min. 50, trimite balonul jos la colț, dar din nou se remarcă Crişan. Replica craiovenilor este subliniată în min. 60, cînd „un-doi„-ul Irimescu — Ad. Popescu creează o bună situaţie de gol, șutul acestuia din urmă nedîndu-i, însă, probleme portarului Ioniţă. După ce, în min. 63, o excelentă acţiune individuală a lui Gh. Popescu subliniază valoarea acestui tînăr jucător, dominarea gazdelor se accentuează, dar centrările înalte, efectuate cu insistență de hunedoreni, n-au şanse de reuşită în faţa unei apărări masive, și, mai ales, bine grupată.

@ Așa încit, rezultatul de egalitate reflectă situația din teren, dominarea Corvinului dovedindu-se, în cele din urmă, sterilă.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Paul Slăvescu
  • 11. (1988, 11, 06) CS Universitatea Craiova - ASA Târgu Mureș (1962) 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_11/?pg=16&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 7 000
  $REFEREE              ^ M. Niculescu (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Igna (Timişoara), FI. Popescu (Ploieşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Irimescu 57 P, Biță 65 (Mănăilă) /
  $CARDS                ^ N. Zamfir /
  $PLAYERS              ^ Crişan 7 @ Mănăilă, N. Zamfir 6, E. Săndoi 8, Irimescu 7 @ Luţă 6, Geolgău 6 (min. 74 Bica 6), Gh. Popescu 8 @ Biţă 7, Bîcu 6 (min. 46 Ghiţă 6), P. Badea 6. / Varo 7 @ Szabó 6, Jenei 6, Z. Naghi, Erős 6 (min. 81 Fodor) @ Botezan 6, Cr. Moldovan 5, V. Ene 7 @ Ciorceni 6, Alba 5 (min. 66 Pintea 5), Szántó 6. 
  $CORNERS              ^  9-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  20-7
  $SHOTS ON TARGET      ^  11-1
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  9-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Greu pînă la primul gol
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren curăţat de zăpadă ; timp rece ; spectatori — circa 7 000. 
  @ A arbitrat M. Niculescu (Bucureşti) ; la linie : I. Igna (Timişoara) şi FI. Popescu (Ploieşti). 
  @ Raportul valoric dintre combatante a devenit conform cu realitatea abia după minutul 57, cînd „gheaţa a fost spartă“ de golul marcat de IRIMESCU, din 11 m (după faultarea, în careu, a lui Gh. Popescu de către C. Moldovan). Craiovenii au simţit nevoia acestui moment psihologic favorabil care să-i scoată din stereotipia unor atacuri lipsite de nerv şi inventivitate, cu pase mărunte şi previzibile, cu finalizare amînată exasperant. Un singur jucător, puternic, lucid, angajat în ambele faze ale jocului, acţionînd ca un piston neobosit, Gh. Popescu, reprezenta un atu (multă vreme) insuficient pentru a înclina balanţa. A.S.A., nesolicitată din plin, convenindu-i şi terenul moale, în măsura în care craiovenii, mai tehnici, se simţeau incomodaţi, tocmai din această cauză, s-a cantonat într-o apărare supranumerică, care respingea sistematic toate mingile ajunse în careul lui Varo. Abia în min. 43, la o incursiune a lui Gh. Popescu, tribunele pot să guste prima fază fierbinte la poarta mureşenilor cînd, după o „înghesuială“ în careul mic, din care putea să se nască golul, Naghi limpezeşte situaţia, degajînd balonul de pe linia porţii. 
  @ Pînă la urmă iată că insistenţa lui Gh. Popescu a fost răsplătită de penaltyul obţinut şi transformat. Golul primit i-a obligat pe mureşeni să se „desfacă“, să rarefieze propria treime, să-şi încerce şansele şi în ofensivă. Neîncorsetată, Universitatea şi-a revenit, atacurile au devenit mai dinamice şi mai ingenioase. Georgiu şi-a regăsit dezinvoltura, Badea aplombul, Irimescu şutul de la distanţă. Mănăilă curajul. De altfel, ultimul, la o învăluire (min. 65) pe flancul drept, a centrat ideal pînă la BIȚA, care s-a înălţat şi a înscris cu capul. La 2—0, A.S.A. apasă pe accelerator, dar cu mare timiditate. Frîiele meciului rănim în mîinile gazdelor, care mai ratează o ocazie rarisimă prin Biță (min. 78), singur cu portarul Varo. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ion Cupen
  • 12. (1988, 11, 13) FC Brașov - CS Universitatea Craiova 2-2
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_11/?pg=34&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Municipal
  $ATTENDANCE           ^ 5 000
  $REFEREE              ^ V. Antohi (Iaşi) 
  $ASSISTANT REFEREES   ^ C Gheorghe (Suceava), V Alexandru (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Barbu 14 P, Cigan 76 (Barbu) / Biță 39, Geolgău 69
  $CARDS                ^ Șulea / Gh. Popescu, Bica
  $PLAYERS              ^ Polgar 7 @ Andraşi 7, Naghi 6, Şutea 6, Ghergu 6 (min. 55 Avădanei 7) @ Caciureac, I. Pîrvu 7, Selimesi 6 (min. 69 S. Drăgan 6) @ Cigan, Barbu 8, Terhes 6.  / Crişan 8 @ Mănăilă 7, Săndoi 7, Ad. Popescu 7, Bica 7 @ P. Badea 6 (min. 87 Gh. Ciurea) Gh. Popescu 8, Irimescu 7, Cioroianu 7 @ Biţă, Geolgău 8 (min. 80 Ghiţă). 
  $CORNERS              ^  8-3
  $SHOTS IN TOTAL       ^  19-9
  $SHOTS ON TARGET      ^  9-5
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  3-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Între ofensiva pozițională și contraatac
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Municipal ; teren înghețat ; timp friguros ; spectatori — circa 5000. 
  @ A arbitrat V. Antohi (Iaşi) ; la linie : C Gheorghe (Suceava) şi V Alexandru (Bucureşti). 
  @ Localnicii au început cu multă hotărîre întîlnirea, dar pînă în min. 14 defensiva craioveană nu a a trecut prin emoţii. Atunci, însă, la o pătrundere în careu a lui Caciureac, Bica l-a faultat şi BARBU a transformat penaltyui: 1—0. Oaspeţii reacţionează prompt (min. 17 — Polgar degajează în afara careului ; min. 19 — Irimescu şutează puternic pe lîngă bară iar patru minute mai tirziu Geolgău obţine un corner. Notăm apoi ripostele gazdei : tain. 25 — şut puternic 

L. Pirvu, Crişan trimiţind în corner; min. 33 — Andraşi trage de la peste 25 m, dar portarul oaspeților reţine. Pe acest fond al dominării braşovene vine egalarea... craioveană : fundaşii centrali ai gazdelor nu se sincronizează în acţiunea lor la o minge lungă trimisă de apărătorii craioveni, BIŢA trece de ei şi şutează puternic (min. 39) : 1—1.

@ Repriza a doua începe cu presiunea teritorială insistentă a F.C.M.-ului, cu situaţii bune de marcare (min. 50 — Cigan ; min. 51 — Caciureac doar de la 4 m!; min. 57 — șut Avădanel respins de Crişan, Terheş reluînd slab de la 6 m). Îi vedem în continuare pe oaspeţi mai activi, în min. 63 Biţă avind o bună situaţie, dar Polgar intervenind la timp, iar în min. 69 o cursivă ofensivă, pe traseul Geolgău — Mănăilă — Biţă, încheiată cu corner. Din executarea lui, balonul ajunge la Gh. Popescu, care trage puternic, Polgar respinge şi GEOLGAU, pe fază, trimite în plasă : 1-2. Vom asista la un veritabil asediu al porţii lui Crişan, apărarea oaspete luptînd cu toată forţa pentru a face faţă atacurilor în trombă ale braşovenilor. În min. 72, Avădanei şutează puternic, de puţin pe lîngă poartă. Trei minute mai tîrziu, Barbu trage de la 20 m, dar Crişan respinge. În min. 76, portarul craiovean nu mai poate face însă nimic cînd Barbu centrează — după o foarte frumoasă acţiune personală — şi CIGAN reia de la ciţiva metri în poartă: 2—2. Gazdele atacă furibund, Săndoi (în min. 84) fiind nevoit să degajeze o minge ce-l depăşise pe Crişan. În min. 89 acelaşi Crişan intervine excepţional la un şut violent al lui Avădanei, de la 8—9 m ! După aspectul general al meciului, F.C.M.-ul putea încheia victorioasă, dar meritul craiovenilor este acela că s-au apărat cu multă precizie şi că au contraatacat extrem de periculos de cîte ori au avut ocazia.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Eftimie Ionescu
  • 13. (1988, 11, 19) CS Universitatea Craiova - FCSB 1-5
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_11/?pg=54&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 35 000
  $REFEREE              ^ N. Dinescu (Rm. Vilcea)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Gh. Constantin (Rm. Vilcea), I. Vereş (Sf. Gheorghe)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Ciurea 54 P / Hagi 21, Lăcătuș 35, Pițurcă 71, 75, Iovan 90
  $CARDS                ^ Ad. Popescu, Manaila / T. Stoica, Hagi, Dumitrescu
  $PLAYERS              ^ Crișan 6 @ Mănăilă 6, E. Sandor 6, Cioroiani 5 (min. 46 Cristescu), N. Zamfir 6 @ Gh. Ciurea, Ad. Popescu 6, Irimescu 6, Badea 6 @ Geolgău (min. 10 Bîcu 6), Biță  / Lung 8 @ D. petrescu 8, Iovan 8, Betodedid 8, Ungureanu 8 @ T. Stoica 8, Rotariu 8, Hagi, I. Dumitrescu 8 (min. 69 Balint 7) @ Lăcătuş (min. 75 L. Bălan 7), Piturcă 
  $CORNERS              ^  4-7
  $SHOTS IN TOTAL       ^  2-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  6-13
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  2-2 (5-7 P)
  $ARTICLE TITLE        ^ Campioana, la pas...
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren bun ; timp însorit ; spectatori — circa 35.000. 
  @ A arbitrat N. Dinescu ; la linie : Gh. Constantin (ambii din Rm. Vilcea) şi I. Vereş (Sf. Gheorghe). 
  @ N-a trebuit să treacă prea 

mult din acest derby de etapă pentru a ne convinge că de fapt nu urmăream un... derby ; într-atît de netă a fost, simbătă, superioritatea pe toate planurile a echipei vizitatoare, dornică şi interesată să tranşeze, cît mai repede cu putinţă, în favoarea ei disputa cu partenera de întrecere. După şutul lui Ciurea (în start de partidă, unicul pe spaţiul porţii în toată repriza !), Steaua s-a instalat la conducerea jocului, construind şi căutind cu răbdare breşe într-un dispozitiv defensiv preocupat să-şi asigure superioritatea numerică. Şi, cum în planul „duelului tactic“, Sorin Cîrţu şi-a propus, în principal, să-l neutralizeze pe Hagi (prin marcajul sever efectuat de Ad. Popescu), Steaua a răspuns, între altele, cu transformarea unui fundaş, D. Petrescu, într-un înaintaş (abil, impetuos), precum şi cu infiltrări repetate ale lui Rotariu, încheiate cu şuturi la poartă. Asaltul aproape continuu spre „16“-le advers i-a permis Stelei să deschidă scorul relativ repede : în min. 21 Irimescu a comis hent la 17 m frontal, HAGI şi-a potrivit mingea şi, găsind o fisură în „zid“, a expediat-o în plasă. Un gol important sub aspect psihologic, ofensiva Stelei cîştigînd, după 1-0, în consistenţă şi claritate. Şi fazele-pericol în careul craiovean vin în serie : în min. 25, D. Petrescu trimite alături, de la circa 10 m ; în min. 29, Ciurea se afllă la un pas de... autogol ; în min. 33 este rîndul lui I. Dumitrescu să risipească o bună ocazie. Va fi, totuşi, 2-0 doar două minute mai tîrziu, cînd LĂCĂTUŞ se va înălţa de lingă Cioroianu şi va propulsa balonul, cu capul, în plasă. În zadar au aşteptat, timp de 45 de minute, tribunele aproape pline un gol... dincolo; fără Geolgău (întindere musculară în recidivă), din minutul 10, rarele „contre“ ale localnicilor au fost uşor destrămate.

@ La reluare, nici o „secvenţă" notabilă pînă în min. 51, cînd, la o dispută pentru minge între Ciurea şi Ungureanu (umăr la umăr în careul Stelei), craioveanul plonjează teatral şi arbitrul N. Dinescu (aflat destul de departe de fază, ca de atîtea ori pe parcursul jocului, de unde și un calificativ sub nota de trecere) dictează penalty-ul transformat de acelaşi CIUREA. O decizie eronată, cu implicaţii în desfăşurarea jocului, care, un timp, va abunda în iregularităţi şi... cartonaşe galbene. Apoi, cînd spiritele se vor mai calma, în timp ce Universitatea Craiova va trimite o singură minge (fără adresă, prin Irimescu, în min. 66) spre poarta lui Lung, Steaua îşi va relua ofensiva, punctînd-o cu 3 goluri, „semnate“ de PIŢURCA (min. 71 şi 75) şi IOVAN (min. 90). O victorie, finalmente, la pas a formaţiei campioane.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nicolaescu
  • 14. (1988, 11, 27) FC Farul Constanța - CS Universitatea Craiova 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_11/?pg=72&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 1 Mai
  $ATTENDANCE           ^ 18 000
  $REFEREE              ^ D. Buciuman (Timișoara)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ J. Grama (Bucureşti), A. Gheorghe (P. Neamț)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ M. Popa 26 (Petcu) /
  $CARDS                ^ Mustacă /
  $PLAYERS              ^ Anton 7 @ M. Dumitru 7, Tătăran 7, Popovici, Cămuț 7 @ Șt. Petcu, Nedelceanu 6, T. Ivan 6 @ Tufan 6, Zahiu 6 (min. 85 Mustacă), M. Popa 7 (min. 76 Funda)  / Crişan 8 @ Mănăilă (min. 5 Ciurea, min. 69 Bîcu 6), E. Săndoi 7, Cioroianu 6, Bica 6 @ Cristescu 6, Irinescu, N. Zamfir 6 Gh. Popescu 7 @ Biţă 6, P. Badea 
  $CORNERS              ^  10-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  11-7
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  1-0
  $ARTICLE TITLE        ^ Greu, dar pe deplin meritat
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „1 Mai“ ; teren greu ; timp închis, friguros ; spectatori — circa 18.000.
  @ A arbitrat D. Buciuman (Timișoara) ; la linie : J. Grama (Bucureşti) şi A. Gheorghe (P. Neamț).
  @ Joc aspru la început (ca şi timpul, aici, pe Litoral), cu intrări fără menajamente, cum a fost şi încercarea de deposedare (cu ambele picioare la om), a lui Ivan asupra lui Mănăilă, nevoit să părăsească terenul. Nescoţînd cartonaşul galben , arbitrul D. Buciuman va menţine climatul tensionat în cîmpul de joc, şi aceasta în detrimentul fotbalului aşteptat de tribunele pline. Apoi, cînd spiritele se vor mai calma, formaţia oaspete va lega mai mult jocul datorită mijlocului mai compact şi mai laborios, pe un teren greu practicabili. Faza realmente de gol o vom consemna însă la poarta cealaltă, unde, în min. 26, Cămui execută, de pe partea dreaptă, cu stîngul, o lovitură de colț : mingea trimisă cu efect este deviată, cu călcîiul, de Petcu spre M. POPA care, de la circa 6 m, frontal, o reia în plasă. După gol, craiovenii vor muta iarăşi jocul în jumătatea adversă, dar contrele rapide ale constănţenilor, dirijate pe frontul drept al atacului, îi va aduce la un pas de 2—0. Vor rata, însă, în acelaşi minut (42), Tufan şi Cămui. 
  @ Parcă un alt... Farul iese de la cabine după pauză. Forcingul gazdelor le aduce acestora trei cornere consecutive şi tot atîtea şuturi puternice, semnate de Petcu (min. 48), Popa (min. 54), Zahiu (min. 55), „blocate“ cu siguranţă de inimosul Crişan. Puţin mai tîrziu, în min. 65, golul pare inevitabil : Tufan, impecabil servit de Petcu, îl are în vîrful bocancului, dar mingea plasată de el pe lângă portarul ieşit ocoleşte stilpul stîng al porții. N-a fost 2-0 şi, în min. 78, la un şut al lui Badea (puternic, de la circa 14 m) Anton scoate cu dificultate de sub „transversală“. În min. 85 Bîcu introduce balonul în plasă din apropiere, dar poziția sa de ofsaid era evidentă. Victorie absolut meritată a fostei divizionare B. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nicolaescu
  • 15. (1988, 12, 03) CS Universitatea Craiova - FC Oțelul Galați 2-3
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_12/?pg=10&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 1000
  $REFEREE              ^ Ş. Necşulescu (Tîrgovişte)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Cr. Teodorescu (Buzău), C. Corocan (Reşiţa)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Gh. Popescu 54, Bîcu 36 / Ralea 21 (O. Popescu), 29, O. Popescu 40
  $CARDS                ^  / Gelu Popescu
  $PLAYERS              ^ Crişan 5 @ 

Ad. Popescu 6, E. Săndoi 5, Zamfir 5, Badea @ Gh. Popescu 6, Irimescu 5, Bica @ Cristescu 5 (min. 46 Geolgău), Bîcu 6 (min. 70 Ciurea 6), Biţă 6. / Călugăru 8 @ Borali (min. 8 Profir), Anghelinei, Baicea 7, Gelu Popescu 7 @ Burcea 7, M Stan 7, I. Gigi 7 @ Ralea 8, Antohi 6 (min. 27 Tănase), O. Popescu 7.

  $CORNERS              ^  16-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  20-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  13-4
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  2-0
  $ARTICLE TITLE        ^ Greșeli în lanț ale fundașilor craioveni
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „Central" ; teren moale, băltit ; timp noros ; spectatori — circa 1000. 
  @ A arbitrat Ş. Necşulescu (Tîrgovişte) ; la linie : Cr. Teodorescu (Buzău) şi C. Corocan (Reşiţa). 
  @ Rezultat imprevizibil pe „Centralul“ craiovean. Oţelul, care, în etapa trecută, a „smuls" remiza de pe teren propriu în ultimul minut de joc, a reuşit să cîştige două puncte nesperate în faţa studenţilor craioveni. Explicaţia este foarte simplă: greşelile în lanţ ale fundaşilor craioveni, de o crasă naivitate, care au plecat, uneori, în grup, la atac, lăsînd descoperită apărarea. În aceste condiţii, gâlăţenii au avut puţine, dar eficiente contraatacuri — patru la număr —, dintre care trei s-au soldat cu tot atîtea goluri. Primul a fost înscris în min. 21, cînd O. Popescu a pătruns pe latura stingă, a centrat puternic, pe jos, și BALEA, venit la intîlnire, a reluat balonul în plasă. Au urmat minute de foc la poarta lui Călugăru (sîmbătă foarte inspirat), acesta scoţînd cîteva goluri ca şi făcute, iar în minutele 27 şi 28 el a fost salvat de bare, Biţă şi Gh. Popescu reluînd balonul în „transversala" porţii gălăţene. Şi, în loc de 1-1 sau 2—1, un minut mai tîrziu, mai precis în min. 29, RALEA a plecat de la centrul terenului, de unul singur şi, din interiorul careului, a trimis balonul pe lingă Crişan, ridicînd scorul la 2—0. Din acest moment, craioveni, neîmpăcaţi cu gîndul unui asemenea deznodămint, se năpustesc în atac şi, în min. 36, reuşesc să reducă din handicap, prin BÎCU. O nouă gafă, însă, a fundaşilor craioveni îi oferă lui O. POPESCU o minge „pe tavă“ şi extremul gălăţean îndeplineşte formalitatea şutului din apropiere, învingindu-l din nou pe Crişan. 
  @ La reluare, o dată cu introducerea lui Geolgău, acţiunile craiovenilor sunt mai clare şi mai eficiente. La urmare, în min. 54, GH. POPESCU va relua balonul, cu capul, din apropiere: 2—3. 

Atacuri furibunde ale gazdelor pînă la sfîrşitul partidei, dar ratările se ţin lanţ sau Călugăru face minuni, salvînd de cîteva ori din situaţii limită. Ratează, în ordine, Bîcu (min. 62), Badea (min. 63), Irimescu (min. 75), Geolgău (min. 87 şi 88) şi Badea (min. 89) și, astfel, spre dezamăgirea puiţinilor suporteri craioveni, partida se încheie cu neaşteptata şi nesperata victorie a Oţelului.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nertea
  * 16. (1988, 12, 07) FCM Bacău - CS Universitatea Craiova 6-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_12/?pg=19&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 23 August
  $ATTENDANCE           ^ 7 000
  $REFEREE              ^ O. ştreng (Oradea)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Axente (Arad), A. Renghel (Vaslui)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Scânteie 14, Grigoraș 18, 29 (Scinteie), 61, 88, Burleanu 82 /
  $CARDS                ^ Tismănaru, Ivanov, Fulga / Gh. Popescu, Săndoi, Irimescu
  $PLAYERS              ^ cîmpeanu 7 @ Penoff 7 (57 Jercălău 7), Borcea 7, Arten, 7, Ciudin 7 @ Ivanov 7 5 (69 Andrieș 7), Burleanu 8, Tismănaru @ 

Grigoraş, Scinteie 8, Fulga 8. / crişan 5 @ Adr. Popescu 6, Cioroianu 3 (min 27 Badea 5), Săndoi 5 (min. 63 Gane 5), Bica 5 @ Cristescu 6, Irimescu 5, Gh. Popescu 6, Ciurea 5 @ Biţă 5, Geolgău 5

  $CORNERS              ^  10-5
  $SHOTS IN TOTAL       ^  17-11
  $SHOTS ON TARGET      ^  10-5
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  2-1
  $ARTICLE TITLE        ^ GRIGORAŞ - UN „VÎRF“ ÎN VERVĂ 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „23 August" ; teren foarte bun ; timp frumos ; spectatori — circa 7 000. 
  @ A arbitrat O. ştreng (Oradea); la linie : M. Axente (Arad) și A. Renghel (Vaslui). 
     @ Acest ultim meci al lor pe propriul teren în actualul sezon a fost privit cu oarecare temeri de către localnici, care se așteptau la o replică puternică din partea echipei craiovene după surprinzătoarea înfringere din etapa trecută. Și începutul partidei părea să confirme aceste temeri, jocul fiind viu disputat şi echilibrat. Dar acest echilibru avea să se rupă destul de repede. Băcăuanii au 

preluat din ce in ce mai evident iniţiativa şi, după o suită de cornere rămase fără rezultat, au reuşit să deschidă scorul: în min. 14, Fenoff a şutat puternic din afara careului, portarul Crişan neputind să reţină baonul, pe care, apoi, SCINTEIE, din apropiere, l-a trimis în plasă: 1-0. Nu aveau să treacă decit patru minute şi, la o greşeală a apărării craiovenilor, care şi în acest meci şi-a arătat slăbiciunile, GRIGORAŞ a preluat mingea, a pătruns printr-o frumoasă fentă în careul advers şi a şutat plasat, în colțul opus: 2-0. Desfăşurat şi pînă atunci într-o notă de mare dirzenie, jocul se înăspreşte, faulturile abundă, dar şi cartonaşele. Pe acest fond, gazdele îşi măresc avantajul în min. 29, cînd Scinteie îi pasează în adincime lui GRIGORAŞ, iar acesta pătrunde în careu si trimite mingea pe lingă Crişan, în plasă: 3-0. O situaţie periculoasă se va produce şi la poarta băcăuanilor în min. 31: Irimescu execută în stilu-i caracteristic o lovitură liberă de la 25 m., mingea loveşte „zidul“ şi îl derutează pe portarul Cimpeanu, care însă reuşeşte să revină în direcţia şutului şi să respingă.

@ După pauză, jocul are din nou, o vreme, un aspect mai echilibrat, devine şi mai curat. Treptat, însă, băcăuanii trec din nou la cîrma disputei şi, prin acţiuni de atac pe cît de spectaculoase pe atît de viguroase, mai înscriu incă trei goluri, prin GRIGORAS (min. 61 — reia în plasă mingea revenită din bară la șutul lui Scinteie), BURLEANU (min. 82 — după o cursă impetuoasă pornită aproape de la centrul terenului) și din nou GRIGORAS (min. 88 — în urma unui șut din marginea careului). Finalul îi găseşte pe crioveni în situaţia de k.o., el suferind aici o infringere incredibilă prin proporţiile scorului.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Firănescu
  • 17. (1988, 12, 11) CS Universitatea Craiova - Victoria București 2-2
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1988_12/?pg=28&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 6 000
  $REFEREE              ^ I. Crăciunescu (Rm. Vîlcea)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Gr. Macavei 

(Deva), M. Salomir (Cluj-Napoca)

  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ P. Badea 47 (Ciurea), Bica 86 / Coraș 16 (Cojocaru), Laiș 58
  $CARDS                ^ P. Badea, Cărbunaru / Topolinschi, Coraș
  $PLAYERS              ^ Crişan 5 

(min. 46 Dumitru 5) @ Cristescu 6, Cârbunaru 6, Ad. Popescu 7, Bica 7 @ G. Popescu, Geolgău 6, P. Badea 7, Ciurea 6 @ Pigulea II (min. 74 Cioroianu 6), Biţă 7. / Pavel 6 @ Şt. Bălan 6, Ursu, Mirea, Topolinschi 6 @ Cojocaru 7, D. Daniel 6, Ursea, Culcear 5 (min. 46 Laiş 7) @ Damaschin I (min. 74 Uleşan 6), Coraş 8.

  $CORNERS              ^  5-5
  $SHOTS IN TOTAL       ^  13-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-4
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  2-0
  $ARTICLE TITLE        ^ S-a cunoscut lipsa apărătorilor
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „Central“ ; teren bun ; timp frumos ; spectatori — circa 6 000. 
  @ A arbitrat I. Crăciunescu (Rm. Vîlcea) ; la linie : Gr. Macavei 

(Deva) şi M. Salomir (Cluj-Napoca).

@ Cronică ce nu poate începe fără a înscrie mai întîi absenţele de marcă din ambele echipe: Irimescu, E. Săndoi (pentru cartonaşe galbene), Zamfir, Mănăilă, Bicu (accidentaţi) — la Universitatea; Niţu, C. Solomon, Zare (accidentaţi) — la Victoria, absenţe ce au „deteriorat“, în principal, defensiva ambelor combatante. Şi poate această realitate a influenţat desfăşurarea primei reprize. Victoria a acţionat strîns în apărare pentru a nu permite un eventual iureş craiovean. Universitatea încerca să se avînte, însă Gh. Popescu se retrăgea mereu în apărare pentru a-şi ajuta coechipierii. Deci joc de mijloc de ambele părţi, cu multă atenţie pentru faza de apărare, cu puţine faze de poartă sau şuturi periculoase. Victoria, „mai tehnică“ a reuşit prima să-şi asigure un avantaj. După o „bară“ a lui Mirea (min. 9) a urmat, în min. 16, golul oaspeţilor. A centrat Cojocaru şi CORAŞ, prezent unde trebuia, a trimis balonul, cu capul, sub bară, 0—1!

@ La reluare, după numai două minute, la o lovitură liberă, Ciurea trimite scurt la P. BADEA, care printr-o „bombă“ pune mingea la „vinclu“: 1—1. Bucurie mare, care lansează echipa craioveană spre poarta bucureșteană. În min. 58, Victoria iese în atac și, după cîteva pase scurte, LAIŞ înscrie, din apropiere: 1—2. Din acest moment craiovenii asaltează poarta lui Pavel, dar nu au eficienţă, mai ales că Mirea şi Ursu luptă „ca nişte lei“. După ce Laiş (min. 85) ratează o mare ocazie, şut peste bară, Universitatea reuşeşte să egaleze. În min. 86, BICA trimite, de la 16 m, mingea în plasa porţii lui Pavel: 2—2.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Modesto Ferrarini
  • 18. (1989, 03, 05) Victoria București - CS Universitatea Craiova 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_03/?pg=13&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Victoria
  $ATTENDANCE           ^ 6 000
  $REFEREE              ^ M. Salomir (Cluj-Napoca)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Cr. Teodorescu (Bacău), I. Vereş (Sf. Gheorghe)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Damaschin I 10, 55 (Culcear) /
  $CARDS                ^ Mirea / Șt. Stoica
  $PLAYERS              ^ Pavel 7 @ V. Cojocaru 7, Zare (min. 65 Șt. Bălan 6), D. Ștefan, M. Pană 7 @ Lais 6 (76 Ursu 6), Mirea 7, Coraș 6 @ Țîră 7, Damaschin I 3, Culcear  / Boldici 7 @ Mănăilă 7, Zamfir 6, Barbu 6, P. Badea @ Olaru 6, Cristescu 6, Bica 6, Gh. Popescu (min. 5 Ciurea) @ șt. Stoica 6 (min. 61 Neaegoe), Calafeteanu 6. 
  $CORNERS              ^  11-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  18-9
  $SHOTS ON TARGET      ^  12-3
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  1-1 (5-6 P)
  $ARTICLE TITLE        ^ În minutul 10 al fiecărei reprize
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Victoria ; teren alunecos ; timp friguros, ploaie ; spectatori — cica 6 000.
  @ A arbitrat M. Salomir (Cluj- Napoca) ; la linie : Cr. Teodorescu (Bacău) și I. Vereş (Sf. Gheorghe). 
  @ Meciul a început sub semnul 

accidentării lui Gh. Popescu (recidivă) şi al atacurilor în valuri ale Victoriei. În minutul 10 a venit şi golul, DAMASCHINI finalizind, cu o lovitură de cap, o fază începută de Zare (al cărui şut n-a putut fi reţinut de Boldic) şi continuată de Culcear. După care, pe fondul unui joc mai degrabă nervos, stăpînit cu două cartonaşe galbene, gazdele s-au menţinut în ofensivă, Universitatea mulţumindu-se să facă „perechile“ (Olaru la Culcear, Zamfir la Damaschin I, Bica la Coraş etc.), fără a arăta însă altceva decit abnegaţie şi disciplină tactică. Cu Mirea „împins“ la mijloc, Victoria s-a stabilizat pe poziţii avansate, combinind mai mult şi mai direct, dar ratînd. În minutul 43 Boldici a intervenit salutar, mai întîi la pătrunderea lui Lais, apoi la „capul“ lui Mirea, pentru ca, peste cîteva secunde, Mănăilă să salveze de pe linia porţii !

@ După pauză, ploaia s-a înteţit, iar jocul s-a iuţit şi, echilibrindu-se, a oferit publicului un spectacol frumos, bărbătesc. Universitatea a îndrăznit mai des, demonstrînd largi disponibilităţi (în pofida absenţelor, inclusiv Săndoi şi Geolgău), dar golul a „căzut“ tot în poarta lui Boldici, acelaşi DAMASCHIN I fructificînd — tot în minutul 10 al reprizei — o pasă excelentă, servită (după o intrare perpendiculară) de Culcear. Reacţia studenţilor a fost promptă, dar şutul lui Calafeteanu a izbit stîlpul din dreapta lui Pavel (min. 56). În continuare, partida a plăcut prin viteza acţiunilor şi prin angajament, dar tot Victoria s-a aflat la „cîrma“ ei, detaşîndu-se prin hotărîre, prin tonus, suplinind (şi ea) lipsa titularilor Niţu, D. Daniel, C. Solomon şi Ursea. „Azuriii“ au schimbat registrul (Mirea a trecut fundaş, iar Cojocaru a „urcat“ în linia mediană), dar n-au izbutit să mai marcheze, în pofida barei lui Cojocaru (min. 74) şi a „bombei“ lui Ştefan (min. 80). Succes limpede, întărit de datele din caseta tehnică.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ovidiu Ioanițoaia
  • 19. (1989, 03, 12) CS Universitatea Craiova - FCM Bacău 1-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_03/?pg=31&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 10 000
  $REFEREE              ^ Ad. Moroianu (Ploieşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V. Curt (Constanţa), I. Silviu (Galaţi)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Olaru 7 (Gh. Popescu) / Tismănaru 51
  $CARDS                ^ Mănăilă, Barbu / Burleanu
  $PLAYERS              ^ Boldici 6 

@ Mănăilă 6 (min. 53 Ad. Popescu 6), Săndoi 6, Barbu 5, P. Badea 7 @ Olaru, Geolgău (63 Șt. Stoica 5), Gh. Popescu 7, Bica 6 @ Neagoe 5, Calafeteanu / Arvinte 6 @ Penoff 7, Ciudin 7, Fîșic 7, Artenie 6 @ Ivanov 6 (min. 68 Borcea 5), Burleanu, Tismănaru, Fulga 5 @ Şoiman 6 (min. 81 Scînteie), Grigoraş 6

  $CORNERS              ^  13-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  14-5
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-3
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  5-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Cînd se aștepta desprinderea, oaspeții egalează
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „Central“ ; teren bun ; timp frumos ; spectatori — circa 10.000. 
  @ A arbitrat Ad. Moroianu (Ploieşti) ; la linie : V. Curt (Constanţa) şi I. Silviu (Galaţi). 
  @ O mare şi explicabilă dorinţă de a se revanşa, după acel 0-6 din toamnă (ca şi de a evita „zona lanternei“), a inoculat nebănuite resurse de energie fotbaliştilor craioveni, care, lansaţi astfel în ofensivă, au deschis scorul relativ repede : în min. 7, Gh. Popescu a centrat de pe aripa stingă şi OLARU, apărut singur, din linia a doua, în mijlocul suprafeţei de pedeapsă, a reluat imparabil. În continuare, băcăuanii au înăsprit marcajul la Gh. Popescu şi Geolgău şi, cu principalele „pistoane“ atent supravegheate, localnicii n-au mai „ghicit“ , ca pînă atunci pasa decisivă, deşi au păstrat de partea lor iniţiativa. Inchizînd mai bine culoarele în defensivă, băcăuanii vor răspunde şi cu „contre“ tăioase, vizînd vîrfurile Şoiman şi Grigoraş, obligîndu-le pe gazde să rezolve, nu o dată, prin intervenţii in extremis. În min. 35, S. C. Bacău va fi şi aproape de gol, dar Geolgău, repliat în propriul careu, se va afla pe traiectoria mingii trimise prea slab de Tismănaru. 
  @ La reluare, „tribunele“ aşteaptă desprinderea, dar nu trece mult şi, în min. 51, TISMANARU reuşeşte golul egalizator. Prin „mutarea tactică“ (cu Badea urcat în atac) se urmăreşte revitalizarea şi limpezirea acţiunilor de atac, fără efectul scontat, însă, întrucît băcăuanii, şi pe fondul ofensiv precipitat al localnicilor, nu pot fi dizlocaţi din defensiva lor supranumerică. O fază litigioasă s-a petrecut în min. 18, cînd, la un atac neregulamentar (după opinia noastră) efectuat în careu de Burleanu asupra lui Gh. Popescu, arbitrul 

a apreciat deposedare corectă.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nicolaescu
  • 20. (1989, 03, 19) FC Oțelul Galați - CS Universitatea Craiova 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_03/?pg=49&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Dunărea
  $ATTENDANCE           ^ 16 000
  $REFEREE              ^ M. Constantinescu (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Coţ (Ploieşti), T. Demian (Zalău)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ O. Popescu 48 (Gelu Popescu), Antohi 73 (Profir) /
  $CARDS                ^ Stoica, Agiu, Gh. Popescu /
  $PLAYERS              ^ Călugăru 7 @ Gelu Popescu 7, Anghelinei, Agiu 8, Luigi 7 @ Burcea 7, M. Stan 7, O. Popescu 7 (min. 59 Baicea 6) @ Profir, Antoni, Ralea 5 (min. 46 Tănase).  / Boldici 6 @ Stoica 6, Zamfir 6, Gh. Popescu 6, A. Popescu 6 @ Olaru 5, Săndoi 6, Geolgău 6 (min. 75 C. Gheorghe), Calafeteanu 5, Neagoe 5 (min. 59 Pigulea), Badea 5. 
  $CORNERS              ^  4-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  12-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  6-4
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  0-0 (3-1 P)
  $ARTICLE TITLE        ^ Gazdele s-au desprins în repriza secundă
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „Dunărea“ ; teren denivelat ; timp frumos ; spectatori — circa 16.000. 
  @ A arbitrat M. Constantinescu (Bucureşti) ; la linie : I. Coţ 

(Ploieşti) şi T. Demian (Zalău).

@ Partida de aici, de pe frumosul stadion „Dunărea“, a început sub semnul nervozităţii fireşti determinate de cele două minusuri importante din „clasamentul adevărului“. Oţelul s-a angajat mai mult un atac, dar masiva apărare craioveană a rezistat cu brio, cu atît mai mult cu cît gălăţenii, nerăbdători să înscrie, au trimis mingii înalte, în speranţa unor devieri fericite. Pe acest fond de dominare insistentă, dar nu prea organizată, O. Popescu are o mare ocazie, la o minge trimisă neglijent, în min. 7, de fundaşul Zamfir, spre Boldici. Craiovenii vor răspunde, în min. 30, printr-o ocazie cel puţin la fel de mare, cînd Neagoe, „trezit“ singur în faţa porţii, şutează într-un portar „fixat“. A fost o repriză destul de cenuşie, în care eforturile pivotului Antohi de a crea culoare partenerilor n-au dat rezultate. Iar cele cîteva contraatacuri craiovene n-au fost purtate cu convingerea necesară.

@ După pauză, fața jocului se schimbă complet, animată de acest mare maestru care este golul. În min. 48, la o lovitură liberă executată de Gelu Popescu, fostul craiovean O. POPESCU se înalţă miraculos şi trimite cu capul peste cei 3... uriaşi ai apărării oaspeţilor : 1-0. Din acest moment, jocul creşte. Burcea, renăscut parcă în această repriză, combină ca pe timpuri şi, astfel, în min. 58, acelaşi O. Popescu este la un pas de gol. Oaspeţii încearcă să echilibreze jocul, îl trimit pe Gică Popescu în faţă, dar dominarea gălăţenilor are un fond tactic bine consolidat, parcă, în vestiar. În min. 62, la o acţiune rapidă a lui Antohi, „scuturat“ parcă de toţi oamenii săi de marcaj, Ad. Popescu este la cîțiva centimetri de autogol, şutind în stîlpul sting al lui Boldici. Este perioada în care Oţelul ne aminteşte de frumoasele zile care l-au condus spre „Cupa U.E.F.A.“. În min. 73, se parafează această repriză foarte bună a gazdelor. Şutează mai întîi M. Stan, Boldici respinge în corner, execută Profir şi ANTOHI îl imită pe O. Popescu, marcînd aproape identic, cu capul. La 2—0, conturile sunt încheiate și asistăm astfel la un final elegant, în care eforturile micului Badea sunt sortite eşecului în faţa unei apărări de mare siguranţă, în timp ce acţiunile ofensive ale gălăţenilor vizează mai mult spectacolul.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ioan Chirilă
  • 21. (1989, 04, 02) CS Universitatea Craiova - FC Farul Constanța 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_04/?pg=4&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Central
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ V. Angheloiu (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ C. Gheorghe (Suceava), I. Marton (Odorhei)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ E. Săndoi 86 (Gh. Popescu) /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Boldici 6 @ Mănăilă, E. Săndoi 7, Gh. Popescu 7, Ad. Popescu 6 @ Olaru 6, Geolgău 7, C. Gheorghe 6 (min. 67 Gh. Ciurea 6), P. Badea 6 @ Calafeteanu 5 (min. 57 Cîrtu 6), Neagoe 5.  / Anton 7 @ M. Dumitru 7, Al. Popovici, Tătăran 7, Câmul 6 (min. 75 R. Manea) @ Mustacă 6, Iovănescu 7, Dorobantu 6, M. Dinu 6 @ Zahiu 5 (min. 67 Tufan 5), M. Popa 5. 
  $CORNERS              ^  14-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  14-2
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-0
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  1-0
  $ARTICLE TITLE        ^ EMOŢII PÎNĂ ÎN FINAL 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central; teren foarte bun; timp înnorat; spectatori — circa 15 000. 
  @ A arbitrat V. Angheloiu (Bucureşti) ; la linie: C. Gheorghe (Suceava) şi I. Marton (Odorhei). 
  @ Din 

noiembrie anul trecut, pe cerul fotbalistic al Craiovei tot a... tunat şi fulgerat şi, astfel, Universitatea a ajuns unde a ajuns ; -5 la adevăr şi un loc 16 în clasament. Apăsată de acest bilanţ, Universitatea a început jocul în forţă cu dorinţa fierbinte de a... sparge gheaţa. Cu mici excepţii, jocul a curs din start într-un singur sens. Marea risipă de energie a echipei din Bănie nu-şi găsea încă acoperire la capitolul eficienţă. Din cauza pripelii, a unei apărări ermetice, acest marcaj constănţean om la om pe tot terenul incomodînd echipa gazdă care a dominat în permanenţă, cu ambii fundaşi de margine, cu Gh. Popescu trimis în „faţă“ (locul libero-ului luîndu-l Geolgău !), deci o dominare oarbă, cu mingi aruncate la întîmplare, cu aglomerarea jocului pe centru. Acesta a fost clişeul evoluţiei echipei locale. Prima acţiune s-a derulat în min. 7, cînd şutul lui C. Gheorghe a fost parat cu dificultate de Anton. După 3 minute, P. Badea se infiltrează în careu, reuşeşte să şuteze, din cădere, şi balonul trece pe sub portarul oaspeţilor nimerind însă stilpul porţii ! Mare neşansă. Gazdele controlează cu autoritate partida.

@ Repriza a 2-a poartă aceeaşi amprentă : dominare puternică a gazdelor, F.C. Farul, cu rîndurile strînse, inlăturînd totul. Fazele mai fierbinţi apar în ultima jumătate de oră: în min. 61 — ratează Gh. Popescu ; min. 65 — emoţii pentru Universitatea la atacul lui Zahiu ; min. 73 — Calafeteanu trimite incredibil peste transversală ; min. 75 — lovitură liberă executată de Cîrţu, pe lîngă vinclu. Partida capătă accente dramatice. Scoate Anton în corner, la şutul lui Gh. Popescu din min. 84, pentru ca în min. 86 la centrarea aceluiași Gh. Popescu, E. SANDOI să înscrie golul victoriei. Tribunele respiră ușurate. Meciul e jucat.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Stelian Trandafirescu
  • 22. (1989, 04, 09) FCSB - CS Universitatea Craiova 2-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_04/?pg=22&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Steaua
  $ATTENDANCE           ^ 18 000
  $REFEREE              ^ FI. Popescu (Ploieşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Axente (Arad), I. Niculițov (Focşani)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Haghi 25 (Balint), 48 / C. Gheorghe 50
  $CARDS                ^ Bumbescu / Zamfir, Olaru
  $PLAYERS              ^ Lung @ D. Petrescu 7, Bumbescu 7, Iovan 7, Bunaciu 7 (min. 69 Negrău 6) @ T. Stoica 7, I. Dumitrescu 6, Hagi 8, Rotariu 7 @ Balint 7, Pițurcă 7 (min. 80 I. Stan).  / Boldici 8 @ Mănăilă 6, Săndoi 7, Geolgău 6 (min. 63 Bica 6), Zamfir 6 @ Olaru 6, G. Popescu 6, A. Popescu, Badea 7 @ Şt. Stoica 6, C. Gheorghe 7 (min. 74 Ciurea 6). 
  $CORNERS              ^  11-4
  $SHOTS IN TOTAL       ^  22-3
  $SHOTS ON TARGET      ^  11-1
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  2-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Hagi (ce de obicei) în prim-plan
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Steaua ; timp frumos, teren bun. Spectatori — circa 18.000. 
  @ A arbitrat FI. Popescu (Ploieşti) ; la linie : M. Axente (Arad) şi I. Niculițov (Focşani).
  @ Avînd în spate o porţiune de sezon densă, solicitantă (vezi meciurile din Cupa Campionilor Europeni, derby-ul cu Dinamo şi angrenarea majorităţii jucătorilor în dubla întîlnire cu Italia, „înghesuite“ pe parcursul ultimelor trei săptămîni), Steaua şi-a permis, împotriva Craiovei, un meci mai relaxat. A forţat atît cît a trebuit ca să-şi conserve victoria, ţinîndu-şi adversara la respect printr-un joc avansat, cu pase repetate în preajma careului lui Boldici, cu izbucniri pe perpendiculara porţii, cu “un-doi“-uri care au făcut „mat“ apărarea Universităţii , toate aceste iniţiative fiind „filtrate“, ca de obicei, de Hagi, dovedit, pînă la urmă, şi omul cel mai productiv. Doar tempoul şi înverşunarea în duelurile individuale au fost mai scăzute ca în alte ocazii, “surdină“ de care Universitatea nu s-a sfiit să profite, ieşind de cîteva ori energic pe contraatac, ţintind probabil chiar un rezultat „mare“ (neargumentat, însă, de raporturile cifrice din caseta tehnică). Pînă în final, surpriza pe care a oferit-o Craiova nu a constat în rezultatul obţinut (deşi onorabil), ci în ieşirea la rampă a out-siderilor (Boldici, A. Popescu, C. Gheorghe, de exemplu) în detrimentul „solistului“ Gh. Popescu, neaşteptat de şters, de neinspirat. 
  @ Primul gol al Stelei a venit relativ tîrziu (min. 25, HAGI, servit ideal de Balint), după o perioadă de dominare netă a gazdelor, punctată de cîteva şuturi în apropierea ţintei ale aceluiaşi Hagi, la începutul meciului şi de unele desfăşurări pe aripa stingă ale lui C. Gheorghe, alimentat mereu de A. Popescu cu mingi culese la intercepţie. Configuraţia jocului rămîne aceeaşi, iar presiunea Stelei nu se materializează, căci Boldici işi intră progresiv în „mînă“, cu fiecare minge căreia îi face faţă. În min. 48, însă, el nu se mai poate opune şutului lui HAGI, din interiorul careului, dar sentimentul de siguranţă al Stelei este repede zdruncinat (min. 50) de C. GHEORGHE, care finalizează un contraatac, şutind în colţul lung. Pînă la sfîrşit un domol asalt al bucureştenilor în terenul advers, întrerupt de rare incursiuni craiovene, una decisă, în min. 87, cînd Lung l-a oprit pe Badea la 20 m. de poarta sa, cu preţul unui fault (obligatoriu). 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ion Cupen
  • 23. (1989, 04, 16) CS Universitatea Craiova - FC Brașov 3-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_04/?pg=40&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ N. Voinea (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V. Alexandru (Bucureşti) şi V. Donţu (Galaţi)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ E. Săndoi 7, Neagoe 27, Ad. Popescu 73 (Badea) /
  $CARDS                ^ P. Badea, Șt Stoica / Andrași I
  $PLAYERS              ^ Boldici 7 @ Mănăilă 7, E. Săndoi 7 (min. 20 Gh. Barbu 7), Gh. Popescu, Ad. Popescu @ Ciurea 7, Bica 7, P. Badea, C. Gheorghe 7 @ șt. Stoica 7 (min. 76 CI. Stoica), Neagoe  / santa 6 @ Comănescu 6, E. Moldovan 8, Lungu 8, I. Pirvu @ Drăgan 6 (min. 82 Cseke 7), Pătru 8 (min. 48 Selimesi II 7), Mandoca 6, M. Barbu @ Andrași I 6, Cigan 6. 
  $CORNERS              ^  5-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  15-7
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-3
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  3-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Cu Gh. Popescu la pupitru...
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „Central„; teren bun; timp frumos; spectatori - circa 20 000.
  @ A arbitrat N. Voinea; la linie: V. Alexandru (ambii din Bucureşti) şi V. Donţu (Galaţi). 
  @ Tinerii fotbalişti craioveni au imprimat — încă din start — destulă cursivitate acţiunilor lor, obligîndu-i pe braşoveni la faulturi repetate. Strădaniile gazdelor s-au văzut rapid răsplătite. În min. 7, la o lovitură liberă de la aproximativ 30 m, E. SANDOI şutează puternic, sus, la colț şi deschide scorul. El se va accidenta, însă. Timp de 13 minute, craiovenii vor juca în zece oameni, pînă cînd s-a constatat că „internaţionalul" din Bănie nu mai poate relua jocul. Meciul va avea mai departe aspectul unei dominări a echipei locale, punctată de unele tișniri ale oaspeţilor. Linia de mijloc craioveană este mai activă, chiar şi fundaşii apar deseori la finalizare (min. 22 — Gh. Popescu ; min. 25 — Mănăilă ; min. 27 — din nou Gh. Popescu). În acel minut în care fundaşul central craiovean crease panică la poarta lui Santa, Universitatea va reuşi mărirea avantajului : din nou cursă a inepuizabilului Gh. Popescu, încheiată cu un şut puternic, Santa respinge şi NEAGOE, atent, reia în plasă : 2-0 (min. 27).
  @ Partea a doua, la fel de animată, îi arată pe braşoveni ceva mai incisivi în atacu și, în min. 54, Cigan recuperează un balon, îi pasează lui Andraşi I, care şutează, însă, peste poartă. Trei minute mai tîrziu Badea execută o lovitură liberă, Santa boxează, trimițînd mingea în corner. În min. 60 același Badea îi va încerca din nou pe Şanta la capătul unei cursive acţiuni craiovene. Cea mai mare ocazie a oaspeţilor o vom consemna în min. 63 : cursă Selimeşi II, centrare ideală şi Cigan reia pe lîngă poartă de la numai 8 m! Universitatea forţează atacul, Gh. Popescu este peste tot. În min. 73, după o cursă pe aripa dreaptă a lui Badea, urmează o centrare pe cealaltă aripă, Ad. POPESCU reia puternic, mingea îl atinge pe Comănescu şi intră în plasă : 3-0. Atacurile craiovene se înteţesc, în min. 78 Badea trimite mingea din lovitură liberă peste bară ; în min. 80, Cl. Stoica şutează dintr-o bucată, dar Santa reuşeşte să devieze în corner. Iar cu patru minute înaintea fluierului final, după o cursă a lui Neagoe, C. Gheorghe, singur, la aproximativ 7 m, șutează pe lîngă poartă.  
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Eftimie Ionescu
  • 24. (1989, 04, 30) ASA Târgu Mureș (1962) - CS Universitatea Craiova 1-2
  $REPORT               ^  http://www.bibliotecadeva.eu/periodice/sportul/1989/05/sportul_1989_05_12239.pdf
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Municipal
  $ATTENDANCE           ^ 1 000
  $REFEREE              ^ V. Curt (Constanța)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Salomir (Cluj-Napoca), I. Danciu (Petroșani)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Curigan 18 / Neagoe 42, Gh. Popescu 68
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Rotaru 6 @ Szabo 6,

Matei 5, Naghi 6, Fodor 6 @ Szigetl 6 (min. 70 Ciula 6), Szocs 6, Eros 6, Pintea 6 (min. 62 AlbU 6) @ Maier, Curigan 7. / Boldici @ Mănăilă, Săndoi, Gh. Popescu, Adr. Popescu @ Ciurea (70 Cl. Stoica), Bica, Olaru, C. Gheorghe @ Cristescu (46 Barbu), Neagoe

  $CORNERS              ^  4-3
  $SHOTS IN TOTAL       ^  9-11
  $SHOTS ON TARGET      ^  3-7
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  1-4
  $ARTICLE TITLE        ^ Nici de data asta
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Municipal ; teren moale ; timp ploios ; spectatori —

circa 1 000.

@ A arbitrat V. Curt (Constanța); la linie : M. Salomir (Cluj-Napoca) și I. Danciu (Petroșani).

@ A.S.A. este o echipă clădită din propria ei formație de speranțe (în „11"-le titular doar Szabo și Fodor sint rămași din vechea gardă). Este și motivul pentru care nu poate să bată pe nimeni, întreținînd nădejdea prin multe lucruri frumoase pe care le arată pe alocuri (tehnicitate mulțumitoare, vie circulație a balonului), că ea va putea fi redutabilă în viitor. Fața frumoasă a monedei a fost etalată aproximativ o jumătate de oră din prima repriză a acestui meci, cînd s-a distrat cu numele mari din apărarea craioveană (pătrunzînd ușor in careul lui Boldici), cînd a și marcat prin CURIGAN (min. 18) și cînd a mai și nimerit bara porții adverse, prin Pintea (min. 22), cu un șut de la 14 m. Cralovenii s-au adunat greu, simțind ziua proastă a apărării imediate, au jucat prudent, cu mijlocașii retrași, mizînd pe șuturile de la distanță și pe acțiunile individuale. La una dintre acestea, NEAGOE, lansat într-o cursă lungă, rezistă talonajului lui Matei, intră in careu și înscrie în min. 42.

@ După pauză, Universitatea, pentru a-și mări eficacitatea, apelează, ca și altă dată, la Gh. POPESCU, pe care-l plantează în vîrful liniei de atac. „Mutarea„ își găsește o acoperire totală, căci internaționalul craiovean, bătîndu-se cu zel, reușește să anime un atac pînă atunci contemplativ. El egalează scorul... barelor în min. 49, la o reluare cu capul, iar în min. 68 reușește prețiosul gol al victoriei, cu un șut din unghi de la 15 m. A.S.A. se agită, masivul Albu are chiar o ocazie rarisimă (min. 80), spulberată de Boldici (cu o fracțiune de secundă înaintea lui la balon), dar Universitatea este, oricum, o echipă mal coaptă, care știe să conserve un rezultat favorabil.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ion Cupen
  • 25. (1989, 05, 03) CS Universitatea Craiova - FC Corvinul Hunedoara 3-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_05/?pg=10&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 35 000
  $REFEREE              ^ M. Niculescu (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V. Ilie (Bucureşti), M. Axente (Arad)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ C. Gheorghe 5 (Mănăilă), Olaru 34, E. Săndoi 53 / E. Marian 66
  $CARDS                ^ Olaru, P. Badea 53 / Hanghanu 53 RED
  $PLAYERS              ^ Boldici 7 @ Mănăilă 7, E. Săndoi 8, Gh. Popescu 8, Ad. Popescu 7 (min. 56 Barbu) @ Bica 7 (min. 62 

Cirtu 6), Olaru 7, P. Badea 6, Ciurea @ Neagoe 6, C. Gheorghe 7. / Ioniţă 7 @ Bardac 7, Tirnoveanu 6 (min. 46 Gheorghiu 6), Suciu 7, Cocan 6 @ I. Fetcu 6, Chezan 6, Hanganu 3, Bozga 6 @ Gabor 6, Cojocaru 0 (min. 63 E. Marian).

  $CORNERS              ^  4-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  25-4
  $SHOTS ON TARGET      ^  11-4
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  2-0
  $ARTICLE TITLE        ^ Tribune pline, joc foarte frumos
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central; teren excelent; timp frumos; spectatori — circa 35 000. 
  @ A arbitrat M. Niculescu; la linie: V. Ilie (ambii din Bucureşti) şi M. Axente (Arad). 
  @ Universitatea Craiova și Corvinul Hunedoara au vrut să demonstreze unor tribune aproape pline că nu au uitat ce au fost. Adică două echipe care pot oferi un fotbal bun. Cifrele din caseta tehnică demonstrează superioritatea echipei gazdă aflată într-o dispoziţie de joc de excepţie, dar la frumuseţea partidei nu trebuie să omitem nici contribuţia formaţiei hunedorene, dispusă să joace, să construiască, să iasă la atac, să demonstreze că rezultatul de duminica trecută a fost un accident. Oaspeţii au fost mai puţin eficienţi în şuturile la poartă, dar, cum spuneam, au avut în faţă o echipă care ne-a amintit de... Universitatea Craiova de altădată. Publicul craiovean a simţit revirimentul după Tg. Mureş, a venit la stadion în număr mare şi nu-i pare rău. Un meci frumos nu se uită. Şi în min. 5, frunţile localnicilor aveau să se descreţească, cînd Mănăilă, excelent lansat de Ciurea, a centrat și C. GHEORGHE a reluat din apropiere in plasă. Hunedorsnii au replicat prin combinaţia Cocan — Hangariu (min. 15), dar ultimul a întîrziat să şuteze, pentru ca în minutul următor, la "slalomul" lui Ciurea, Neagoe să şuteze din întoarcere peste bară. În min. 24, Ioniţă a avut una din intervenţiile lui bune la „bomba“ lui Mănăilă, dar în min. 34, n-a mai putut face nimic : OLARU (fost la Electroputere) s-a lansat într-o suită de driblinguri de parcă ar fi în Divizia A de cind e lumea și de la 17 m a șutat fulgerător, la vinciu : 2—0.
  @ La reluare Universitatea e din nou în atac, Neagoe ratează în min 48, după care notăm ce s-a întimplat în min. 53 : Hanganu îl faultează pe P. Badea, acesta ripostează, hunedoreanul loveşte fără balon şi este eliminat în timp ce craioveanul primeşte cartonaş galben. Iar la lovitura liberă, executată scurt, vine, atenţie (!), E. SANDOI, care înscrie fulgerător de la 20 m. E 3—0. Dar Corvinul nu depune armele. Joacă în continuare și işi găseşte răsplata în min. 66, cînd la o dublă greşeală Mănăilă — Boldici, E. MARIAN înscrie : 3—1. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Alexe
  • 26. (1989, 05, 06) FC Dinamo București - CS Universitatea Craiova 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_05/?pg=19&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Dinamo
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ O. Ştreng (Oradea)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Popescu (Ploieşti), L Moise (Buzău)
  $MANAGERS             ^ Mircea Lucescu /
  $GOALS                ^ Cămătaru 29 (Klein), Vaișcovici 69 P /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Stelea @ Viscreanu, Rednic, Nicolae, Klein @ ..escu (77 Dochia), Sabău, Mateuț @ Vaișcovici, Cămătaru, Mihăescu (Răducioiu) / Boldici @ Mănăilă, Săndoi, Gh. Popescu, A. Popescu @ Bica (73 Luță), Olaru, Badea @ N. Zamfir @ Ciurea, C. Gheorghe (55 Neagoe)
  $CORNERS              ^  8-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  -5
  $SHOTS ON TARGET      ^  13-3
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  -
  $ARTICLE TITLE        ^ Joc dinamic, de atac
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Dinamo; teren bun ; timp bun ; spectatori — circa 15.000. 
  @ A arbitrat : O. Ştreng (Oradea) ; la linie : I. Popescu (Ploieşti) şi L Moise (Buzău). 
  @ Meciul disputat sîmbătă la Bucureşti a fost dinamic, cu multe şi palpitante faze de poartă, fiind dominat clar (net chiar în prima sa parte) de jucătorii dinamovişti. Pentru exemplificare vom menţiona, sintetic, că, la pauză, raportul șuturilor pe poartă a fost 10—1 în favoarea echipă gazdă, două dintre acestea întilnind „transversala“ (min. 18 — Rednic și min. 44 — Vaișcovici), și că la poarta lui Boldaci s-a exercitat o puternică presiune. Dar chiar dacă au șutat din careul mic (min. 2 — Cămătaru, 9 — Mihăescu, 14 — Rednic, 39 — Cămâtaru, de la numai 3 m în portar !), chiar dacă şi-au încercat şansa de la distanţă (min. 5 — Mateuţ, 37 — Rednic), precipitarea și... neşansa i-au privat pe elevii lui Mircea Lupescu de un avantaj substanţial şi meritat în prima repriză. Ei nu l-au putut învinge pe Boldici decit o singură dată, în min. 29, cînd Sabău, la capătul uneia din multele sale şarje spectaculoase, a centrat de pe dreapta la colţul opus al careului de 6 m, Klein a retrimis balonul din voleu în faţa porţii, de unde CAMATARU, deşi încolţit de cerberii Săndoi şi A. Popescu, a înscris de jos, cu... capul : 1—0 ! Golul 100 pentru Dinamo în acest campionat. 
  @ Pe fundalul ofensivei dinamoviste, cu toate liniile avansate, două din contraatacurile craiovenilor au avut un mare grad de periculozitate, doar portarul Stelea evitînd golurile (în min. 12, boxind mingea din faţa lui Bica cu preţul unui henţ la 18 m de buturi, şi în min. 19, respingând din cădere, cu piciorul, mingea şutată de Olaru). 
  @ La reluare, după altă mare ratare a lui Cămătaru din careul mic (min. 53), urmează o bună perioadă de joc a Universităţii, un episod semnificativ fiind cel din min. 62, cînd Zamfir, plecat cu abilitate printre „centralii“ adverşi, de la mijlocul terenului, ajuns la 25 m de buturi n-a putut depăşi barajul Stelea — Mateuţ, ultimul deturnînd balonul din faţa porţii goale. Dinamo revine în ultima parte a partidei, cînd şi aduce scorul mai aproape de adevăr, VAIŞCOVICI transformând penalty-ul pentru un fault acordat de arbitru în min. 69, la o ciocnire Bica - Klein în careu: 2-0.
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Paul Slăvescu
  • 27. (1989, 05, 21) CS Universitatea Craiova - FC Olt Scornicești 3-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_05/?pg=55&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Central
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ C. Buciuman (Timişoara)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ C. Corocan (Reşiţa), V. Banu (Ploieşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ E. Săndoi 11 (Badea), 15 (Mănăilă), Badea 57 (Ciurea) / Turcu 84
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Boldici 8 @ Mănăilă 7, E. Săndoi, Gh. Popescu 8, Ad. Popescu 7 (min. 72 Irimescu 6) @ Ciurea 7, Bica 7, Olaru 7, Badea 7 @ Neagoe 6 (min. 58 St. Stoica 5), C. Gheorghe 7.  / Stingaciu 6 (min. 35 

Gherasim 6) @ Ruse 6, Mihali 6, Cireasă 6, D. Munteanu 6 @ V. Popa 6. M. Ene 5 (min. 60 Turcu 7), Dudan 6, Pistol 6 @ Pena 6, Tulba 6.

  $CORNERS              ^  5-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  18-2
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  2-0
  $ARTICLE TITLE        ^ Trei goluri (craiovene) cu... capul
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „Central“ ; teren bun ; timp frumos ; spectatori — circa 20.000.
  @  A arbitrat C. Buciuman (Timişoara) ; la linie : C. Corocan (Reşiţa) şi V. Banu (Ploieşti). 
  @ Cîştigînd, în etapele precedente, patru puncte extrem de preţioase (în deplasare, la Hunedoara şi „acasă“, cu Dinamo), F. C. Olt a ieşit, efectiv, din grupul echipelor cu emoţii în acest final de campionat. La rîndul lor, craiovenii au început să-şi strîngă rîndurile în jurul internaţionalilor lor (Gh. Popescu, E. Săndoi), să forţeze cu toate atuurile pe care le au, să joace. Şi, cum ambele echipe au fost preocupate de cursivitatea fazelor, a rezultat un joc plăcut, „vioara întîi“ fiind, desigur, Universitatea Craiova, echipa mult mai motivată. În consecință, după primul sfert de oră, tabela stadionului arăta deja 2—0. A fost, mai întîi, o lovitură de cap foarte periculoasă a lui Gh. Popescu (min. 5), după care, în min. 11, la al doilea corner al craiovenilor, executat de Badea, celălalt fundaş central craiovean, E. SANDOI, s-a înălţat spectaculos şi a reluat în plasa porţii lui Strngaciu. După alte patru minute, la o fază foarte frumoasă derulată pe dreapta, Ciurea şi Mănăilă au schimbat rapid, fundaşul lateral a pătruns pînă la linia de fund, a centrat ca la carte şi acelaşi E. SANDOI a reluat, cu capul, din careul mic: 2-0. Au urmat două 

incursiuni în forță ale lui Neagoe, încheiate cu şuturi imprecise (min. 20 și 21), după care jocul s-a echilibit, fazele deruimdu-se mai mult între cele două careuri.

@ După pauză, Universitatea a continuat să joace metodic, fundaşii ei centrali n-au mai ieşit din apărare, lăsîndu-i pe „laterali“ să urce pe flancuri. Şi golul al treilea, înscris în min. 57, a pornit tot de la un „un-doi„ Mănăilă-Ciurea, de astă dată mijlocaşul a fost cel care a centrat şi micuţul BADEA a reluait, din plonjon, lîngă stilpul din stînga al porţii lui Gherasim. În minutul următor, putea fi 4—0, dar n-a fost, pentru că C. Gheorghe a şutat în portar din careul mic. În schimb — deşi Universitatea a continuat să domine — în min. 84, scăpat de la linia de centru, TURCU a pătruns decis şi a înscris cu toată opoziţia portarului Boldici : 3—1.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Laurențiu Dumitrescu
  • 28. (1989, 05, 28) CSM Flacăra Moreni - CS Universitatea Craiova 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_05/?pg=73&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ Moreni ★ ;
  $STADIUM              ^ Flacara
  $ATTENDANCE           ^ 5 000
  $REFEREE              ^ V. Alexandru (București)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ A. Gheorghe (P. Neamț), A. Renghel (Vaslui)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ D. Sava 21 /
  $CARDS                ^ C. Pană / Mănăilă, Neagoe
  $PLAYERS              ^ Tene 7 @ Purdea 6 (min. 74 Glăvan 6), Beldie 7, Butufei 7, Balaur I @ Dragnea 7, D. Sava, 8 C. Pană 7, Marcu 7 @ Văidean 6, Lala 6.  / Boldiei 7 

@ Mănăilă 7, E. Săndoi 7, Gh. Popescu , Ad. Popescu 7 @ Bica 6, N. Zamfir 6, Olaru 7 (min. 72 St. Stoica 6), P. Badea 7 @ Neagoe, C. Gheorghe 6 (min. 60 Lută 6).

  $CORNERS              ^  5-4
  $SHOTS IN TOTAL       ^  15-11
  $SHOTS ON TARGET      ^  10-5
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  3-4
  $ARTICLE TITLE        ^ Un meci care a onorat primul eșalon
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Flacara; teren excelent; timp inchis; spectatori - circa 5 000.
  @ A arbitrat V. Alexandru 

(București) ; la linie : A. Gheorghe (P. Neamț) și A. Renghel (Vaslui).

@ Partida de la Moreni a confirmat aşteptările privind echilibrul întrecerii şi valoarea spectaculară. Am urmărit două echipe cu un joc organizat, cu „temperamenta“ diferite. Pe de o parte, formaţia locală acţionind elaborat, cu siguranţă în acţiuni, ca urmare a experienţei jucătorilor ei, de cealaltă parte — această echipă a Universităţii care confirmă de la meci la meci şi care a evoluat şi aici la Moreni cu multă dezinvoltură şi rapiditate. Astfel că Flacăra s-a văzut nevoită să apeleze la toate forţele ei spre a obţine victoria, un succes meritat pe ansamblul jocului. Chiar din start asistăm la faze interesante la cele două porţi. În min. 4 Tene trimite în corner mingea expediată de Neagoe, iar trei minute mai tîrziu Boldici va face acelaşi lucru la o lovitură liberă şutată de Lala. Momentul cel mai favorabil pentru gazde îl înregistrăm, în min. 8, cînd Dragnea trimite cu capul balonul, care loveşte gazonul, se duce de acolo în bară şi apoi în aut de poartă. Joc echilibrat şi frumos în continuare, cu acţiuni spectaculoase care oferă celor doi portari ocazia să se evidenţieze (min. 15 şi 16 — Tene; min. 20 — Boldici). În min. 21 se va înscrie singurul gol al întilnirii: D. SAVA execută o lovitură liberă de la 35 m, mingea se îndreaptă spre plasă, N. Zamfir încearcă să intervină, dar balonul îşi continuă traiectoria. Partidă are în continuare ritm alert. Notăm la ambele porţi: min. 32 — Neagoe; min. 35 şi 39 — D. Sava; min. 41 — Dragnea; min. 43 — Gh. Popescu, iată autorii unor finalizări mult gustate de tribune.

@ În repriza secundă, deşi cu mai puţine faze de poartă, întîlnirea a avut acelaşi aspect echilibrat şi spectaculos. Reţinem momentele din min. 56, cînd Boldiei boxează balonul la lovitura liberă executată de D. Sava; min. 65 — centrare Văidean, degajare — N. Zamfir din faţa porţii şi min. 82 — centrare C. Pană şi Boldici boxează. La cealaltă poartă, în min. 83, la cursa lui Şt. Stoica, Buturei intervine salvator. În concluzie, o întîlnire care a onorat prima noastră scenă.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Eftimie Ionescu
  • 29. (1989, 06, 03) FC Universitatea Cluj - CS Universitatea Craiova 0-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_06/?pg=12&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 10 000
  $REFEREE              ^ V. Angheloiu (București)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ S. Necsulescu (Scornicesti), B. Cataros (Călăraşi)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  / Badea 87
  $CARDS                ^ Doboș, Biro, Prunea / Ad. Popescu
  $PLAYERS              ^ Prunea 7 

@ Gherman, Dobos 5, Neamtu 5, Pojar 5 @ M. Stoica 4, Biro 6, Popicu 5 (min. 56 Muntean 5) @ Cadar 5, Cr. Sava 5, Bănică 5 (min. 73 Sabo 5). / Boldici 7 @ Mănăilă 7, Săndoi, Gh. Popescu, N. Zamfir 6 (min. 46 St. Stoica 7) @ Bica 6, Olaru 7, Ad. Popescu 7, Ciurea 7 @ Badea, C. Gheorghe 6 (min. 76 Geolgău).

  $CORNERS              ^  21-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  12-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-3
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  1-5
  $ARTICLE TITLE        ^ Gafele fundașilor clujeni
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Municipal; teren bun; timp noros cu ploaie în primele minute; spectatori - circa 10 000.
  @ A arbitrat V. Angheloiu (București) ; la linie : S. Necsulescu (Scornicesti) şi B. Cataros (Călăraşi). 
  @ La atacurile clujenilor, lente, lipsite de nerv şi luciditate, craiovenii au răspuns cu o apărare fermă şi bine grupată, avînd în Gh. Popescu un adevărat lider, care a înlăturat de fiecare dată pericolul din faţa porţii apărate cu siguranţă de Boldici. În min. 5, la un corner, Cr. Sava a prelungit balonul şi Boldici a scos, cu dificultate, de la vinclu. Peste trei minute, un contraatac craiovean, iniţiat pe stînga de Ad. Popescu, l-a găsit singur pe Gh. Popescu în faţa porţii adverse, dar execuţia tehnică a acestuia a lăsat de dorit. Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a produs în min. 19, cînd Bănică a centrat pe partea opusă și fundașul Gherman, singur în careu, a șutat defectuos. În min. 29, Biro a expediat balonul cu capul, dar Boldici a scos de sub „transversală“ în corner. Peste un minut, M. Stoica, tot cu capul, a trimis balonul la încheietura barelor. În min. 34, Biro, cu o frumoasă execuţie (şut din voleu), nu l-a putut învinge pe Boldici.
  @ La reluare, aspectul jocului este, în linii mari, acelaşi, dar acum fundaşii clujeni gafează pueril în cîteva rînduri, punîndu-i pe craioveni în excelente situaţii de contraatac. Aşa s-au petrecut lucrurile în min. 48, cînd noul introdus, Şt. Stoica, trece cu mare uşurinţă de Neamţu, pleacă singur de la centrul terenului şi numai placajul lui Prunea, în afara careului, evită deschiderea scorului. Faza se repetă în min. 58, cînd acelaşi Şt. Stoica este întîmpinat de portarul clujean la 30 de metri. Pe fondul unei insistente dominări teritorale a localnicilor, cînd Gh. Popescu (min. 65) salvează de pe linia porţii şi Boldici (min. 75) respinge cu dificultate, la șutul lui Muntean, craiovenii reuşesc să înscrie (min. 87): M. Stoica greşeşte nepermis la centrul terenului, punîndu-i o minge... pe tavă tizului craiovean... Șt. Stoica, acesta pătrunde în careu, șutează puternic, Prunea respinge și BADEA reia, din apropiere, în poarta goală. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nertea
  • 30. (1989, 06, 06) CS Universitatea Craiova - FC Sportul Studențesc București 3-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_06/?pg=19&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Central
  $ATTENDANCE           ^ 25 000
  $REFEREE              ^ Ad. Mustăţea (Piteşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Crăciunescu (Rm. Vîlcea), M. Nicolau (Bacău)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Gh. Popescu 20 (Ciurea), Ciurea 32 (Gh. Popescu), Irimescu 76 (Olaru) /
  $CARDS                ^ Mănăilă / 
  $PLAYERS              ^ Boldici 7 @ Mănăilă, E. Săndoi 7, Gh. Popescu 3, st. Stoica 6 @ Ciurea 7, Olaru 6, Bica @ Neagoe 6 (min. 65 Irimescu 7), Badea 7, C. Gheorghe 6 (min. 74 Geolgău 7).  / Manu 6 @ M. Marian 6, Pană 6, Cristea, M. Popa 6 @ Ticleanu 7, Dobre, Lucaci 6 (min. 59 Ciucă), Pologea 6 (min. 46 Trimbițas) @ S. Răducanu G, Stănici 6. 
  $CORNERS              ^  7-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  19-2
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-1
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  3-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Craioenii continuă seria
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren bun ; timp frumos ; spectatori — circa 25 000. 
  @ A arbitrat Ad. Mustăţea (Piteşti) ; la linie : I. Crăciunescu (Rm. Vîlcea) şi M. Nicolau (Bacău). 
  @ Universitatea Craiova face ravagii în derby-urile studenţeşti. După ce, în etapa trecută, a învins pe „U“ Cluj-Napoca, pe terenul acesteia, iat-o, de data aceasta, victorioasă, fără nici o contestaţie (priviţi caseta tehnică !) în faţa Sportului Studenţesc. Dezechilibrul, în favoarea gazdelor, s-a datorat, în primul rînd, manierei diferite de abordare a jocului : Universitatea Craiova, eminamente ofensivă, cu fundaşi care au mai jucat, fără excepţie, şi în compartimentele din faţă, tranşantă la mijlocul terenului şi percutantă în linia întîi, unde finalizarea a constituit cuvîntul de ordine ; Sportul Studenţesc, punînd preţ numai pe faza de apărare, cu defensivă aglomerată, în speranţa vreunui contraatac fericit. 
  @ Desigur că, jucînd strins, cu densitate mare de apărători în propria treime, cu presing — atît cît a fost — şi cu dublaj permanent, Sportul Studenţesc nu a oferit multe culoare libere spre poarta lui Manu. Este meritul Universităţii Craiova de a nu fi pierdut răbdarea şi luciditatea, confruntată cu această opoziţie îndîrjită. Ea a efectuat un atac total, cu întreg efectivul luînd de la capăt, metodic, orice acţiune eşuată. Maturitatea şi răbdarea au fost răsplătite de trei ori, atingîndu-şi pe deplin scopul în momentele în care oaspeţii, rămaşi fără replică, s-au înclinat : în min. 20, cînd GH. POPESCU a reluat centrarea lui Ciurea, după o fază prelungită de atac ; în min. 32, cînd, inversîndu-se rolurile, Gh. Popescu şi-a plătit datoria, pasînd el, de data aceasta, ideal pînă la... CIUREA, care a înscris; în min. 76, cînd, la centrarea lui Olaru, IRIMESCU a şutat, din voleu, în gol, cu siguranţa unui jucător pe pragul vîrstei de 30 de ani. De altfel, intrarea „veteranilor“ Irimescu şi Geolgău, spre sfîrşitul meciului, a conferit un plus de calm şi de ordine în teren. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ion Cupen
  • 31. (1989, 06, 11) FC Rapid București - CS Universitatea Craiova 0-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_06/?pg=31&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Giulești
  $ATTENDANCE           ^ 18 000
  $REFEREE              ^ Gh. Constantin (Rm. Vilcea)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Tărcan (Tg. Mures), I. Coț (Ploieşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  / Neagoe 90
  $CARDS                ^ Aprodu / Ciurea
  $PLAYERS              ^ Barba 8 @ Aprodu 6, Cirstea 5, Rada 7, Ciolponea 6 @ Draghici 6.5, Constantinovici 6, Goantă 7, L. Ilie 6 (min. 66 Estinca 5) @ Damaschin II, Craiu 5 (min. 65 Minoiu 6).  / Boldici 7 @ N. Zamfir 6, E. Săndoi 7, Gh. Popescu 7.5, Ad. Popescu 6 @ Ciurea 6, Bica, Olaru 6, P. Badea 7 @ St. Stoica 7, C. Gheorghe (min. 39 Neagoe 7). 
  $CORNERS              ^  12-5
  $SHOTS IN TOTAL       ^  16-9
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-4
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  0-2
  $ARTICLE TITLE        ^ SPERANŢE PÎNA ÎN FINAL... 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Giulești ; teren bun ; timp închis, ploios ; spectatori — circa 18 000. 
  @ A arbitrat Gh. Constantin (Rm. Vilcea) ; la linie : I. Tărcan (Tg. Mures) și I. Coț (Ploieşti). 
  @ Un alt Rapid (decit cel văzut marţi, cu F.C. Olt) am urmărit, ieri, în Giuleşti, cînd, jucîndu-şi ultima carte, „alb-vişiniii“ au mizat mai mult pe atac. O misiune dificilă, în faţa tribunelor pline, nerăbdătoare, şi în condiţiile în care craiovenii, închişi ermetic în propriul careu, au apelat pentru rezolvări in extremis la un „virf“ (C. Gheorghe) şi un mijlocaş ofensiv (Ciurea). Şi, totuşi, exercitînd o presiune continuă, Rapid a fost foarte aproape de gol. în min. 28, când, la un şut liftat, din careu, al lui L. Iliee, P. Badea, un alt mijlocaş de atac, a degajat din fața porții. Strîngînd din dinţi în defensivă, apelând des la „şicane" şi obstrucţii (Ad. Popescu ar fi meritat cartonaşul galben), formaţia vizitatoare a ieşit din ce în ce mai periculos pe contraatac şi, în min. 32, Rada nu l-a putut opri pe Ad. Popescu decît prin fault în suprafaţa de pedeapsă, iregularitate rămasă nesancţionată. Apoi, cînd Rapid şi-a reluat ofensiva a creat noi faze încinse la poarta unui Beldici pe cît de solicitat, pe atît de inspirat. Spre final de repriză, P. Badea l-a obligat pe Barbă să „scoată“ în corner. 
  @ Partea a doua a meciului a prilejuit o dispută cum rar se poate vedea. Din „duelul“ atac elaborat (Rapid) - jocul pe „contre" (Universitatea) au rezultat, pe parcursul aceluiaşi minut, faze extrem de încinse la ambele porţi, mult mai clare, însă, în careul lui Barbu, unde Şt. Stoica (min. 65 şi 66), Ad. Popescu (min. 81) și E. Săndoi (min. 86 şi 69) au ratat ocazii rarisime. Dincolo, la poarta lui Boldici, în min. 57, Damaschin II, singur la 6 m, a refuzat, parcă, echipei sale golul care, credem, ar fi scos-o din strinsoarea emoţiilor. Şi cînd, pină în ultima clipă, „corul tribunelor" a cerut echipei de inimă golul victoriei, la un ultim contraatac craiovean NEAGOE a șutat decisiv, învrîngindu-l pe Barbu si punînd, astfel, sare pe o rană... imensă.  
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nicolaescu
  • 32. (1989, 06, 14) CS Universitatea Craiova - FC Argeș Pitești 2-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_06/?pg=40&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 35 000
  $REFEREE              ^ Ad. Porumboiu (Vaslui)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ D. Buciuman (Timişoara), O. Streng (Oradea)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Neagoe 62 (Mănăilă), Ciurea 65 PM, Gh. Popescu 90+1 / Eduard 72 P
  $CARDS                ^ Badea / Hristea RED, Tirchineci, Dican
  $PLAYERS              ^ Boldici 6 @ Mănăilă 6, Săndoi 6.5, Gh. Popescu 7, Ad. Popescu 6 @ Ciurea 6, Bica 6 (min. 75 Irimescu 6), Olaru, Badea 7 @ Șt. Stoica 6 (46 C. Gheorghe 6). Neagoe 7.  / Speriatu 8 @ Vlîău 6, Stancu 7, Pîrvu 7, Tănase 6 @ DIcan 6, C. Pană 6 (72 Muşat), Eduard 7 @ D. Zamfir 5 (min 58 Amărăzeanu 6), Ignat, Tirchineci 5. 
  $CORNERS              ^  18-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  29-4
  $SHOTS ON TARGET      ^  11-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  5-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Cu sufletul la gură
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren bun ; timp frumos ; spectatori — circa 35.000. 
  @ A arbitrat Ad. Porumboiu (Vaslui) ; la linie : D. Buciuman (Timişoara) şi O. Streng (Oradea). 
  @ Greu de descris cum arăta „Centralul“ din „Bănie“ înainte de meci, dar mai ales momentul în care Gh. Popescu a înscris golul victoriei mult aşteptate. Dar, cît de greu a fost pînă în acest final incandescent ! Pentru că oaspeţii, avînd o linie mediană care poate deveni oricind un obstacol greu de trecut în faţa buturilor lui Speriatu, firesc, ocaziile de gol nu au fost prea numeroase de partea craiovenilor. Cu multă îngăduinţă am putea consemna, totuşi, șutul slab, din 16 m. al lui Săndoi (min. 21), centrarea lui Badea, nefructificată de Neagoe (min. 33), şi singura dată cînd Speriatu a privit neputincios a fost în min. 35, cînd Mănăilă 

a şutat în „transversală".

@ La reluare, linia defensivă a gazdelor se află în permanenţă la 10 m în... terenul advers ! Şi după situaţiile favorabile ale lui Neagoe (min. 59) şi Săndoi (min. 60), în min. 62 consemnăm prima modificare a tabelei de marcaj : Mănăilă îl găseşte cu un balon pe NEAGOE, acesta pătrunde în careu şi înscrie pe lîngă Speriatu. Gazdele par descătuşate şi peste trei minute aveam să consemnăm un moment care s-ar fi putut dovedi psihologic. Gh. Popescu este faultat în careu, dar Speriatu, cu un reflex uluitor, respinge de la colț șutul lui Ciurea, în urma penalty-ului acordat. În min. 72 se produce însă restabilirea egalității: la o lovitură de colț Ad. Porumboiu apreciază că C. Pană este împiedicat de Boldici să intervină (o decizie cu care nu sîntem de acord) și EDUARD transformă penalty-ul acordat. Din acest moment asistăm practic la un „recital„ Speriatu, care îşi salvează echipa de la goluri pe care un stadion întreg se pregătea să le aplaude : Badea (min. 83), Ciurea (min. 85), Olaru (min. 89). Totuşi, el avea să se recunoască învins în primul dintre cele două minute de prelungiri, atunci cînd GH. POPESCU a preluat pe piept un balon de la 16 m și a șutat printr-o pădure de picioare : 2-1.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mihai Ciucă
  • 33. (1989, 06, 17) FC Inter Sibiu - CS Universitatea Craiova 1-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_06/?pg=49&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Municipal
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ FI. Popescu (Ploieşti) 
  $ASSISTANT REFEREES   ^ J. Grama (Bucureşti), S. Necsulescu (Scornicesti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Radu II 20 / Mănăilă 88
  $CARDS                ^ Ene / Bică, Mănăilă, A. Popescu
  $PLAYERS              ^ Alexa 6 @ cotora 6, Boar 6, Ene 7, Dobrotă 6 @ Jurcă 7, Stănescu 7, Mărgărit 6,5 (min 64 Văsii 6), Majaru 7,5 (min. 86 Laurenţiu) @ Casuba 6, Radu II 7.  / Boldici 7 @ Mănăila 7, Săndoi 6, Gh. Popescu 7,5, A. Popescu 6 @ Olaru 7, Bica 6 (min. 58 Irimescu 6), Ciurea 7, C. Gheorghe 6 @ Neagoe 6, Şt. Stoica 6 (min. 71 Geolgău) 
  $CORNERS              ^  3-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  12-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  5-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  3-2
  $ARTICLE TITLE        ^
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Municipal ; teren bun ; timp închis ; spectatori — circa 15.000. 
  @ A arbitrat FI. Popescu (Ploieşti) ; la linie : J. Grama (Bucureşti) si S. Necsulescu (Scornicesti). 
  @ Universitatea Craiova a întins, din capul locului, o cursa, jucînd „la aşteptare“, cu atacuri decisive de deposedare doar în preajma propriului careu, ea a contat pe şansa contraatacurilor fulgerătoare, pe spaţii rarefiate, lăsate de un adversar amăgit năpustit cu tot efectivul în ofensivă. Ceea ce nu s-a întîmplat cel puţin din două motive. Mai intîi pentru că Inter a avut un mijloc neaşteptat de bun, cu joc suplu, mobil, capabil să păstreze mingea prin pase subtile, în al doilea rînd, pentru că Universitatea, în ciuda rezultatului final n-a mai funcţionat ca un angrenaj care poate răspunde la toate comenzile, jocul ei în forţă, de „contre“, soldîndu-se doar cu două şuturi pe poarta adversă. Mai mult, tactica oaspeţilor s-a destrămat după primirea golului înscris de RADU II, în min. 20, care a finalizat o fază de mare efect creată de Jurcă (in min. 8 ratase Caşuba o ocazie rarisimă). În faţa unei situaţii nebănuite, Universitatea, care nu mai putea „vorbi“ acum de la 0-0, a apelat iarăşi la Gh. Popescu, cel care, vrînd să se împartă în jumătăţi egale între atac şi apărare, nu a reuşit decit să slăbească defensiva, oferindu-i lui Caşuba citeva raiduri de reală dificultate. 


@ Pe măsură ce se scurgea cea de a doua repriză, „morişca" veteranilor Jurcă — Majaru — Radu II — Caşuba a funcţionat tot mai stins şi regresul fizic al gazdelor a invitat la atac. Universitatea a profitat, a împins treptat ostilităţile spre careul unde libero-ul Ene dejuca toate centrările care-l ameninţau pe Alexa. În min. 62, portarul gazdelor a respins în corner o lovitură liberă executată senzaţional de Săndoi. În min. 88, însă, el nu s-a mai putut opune şutului din unghi al lui MANAILA. Un egal in extremis, doar de palmares, care retează speranţele Craiovei de a se reîntoarce pe... drumurile cupelor europene.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ion Cupen
  • 34. (1989, 06, 20) CS Universitatea Craiova - FC Bihor Oradea 3-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1989_06/?pg=55&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 
  $ATTENDANCE           ^ 18 000
  $REFEREE              ^ I. Crăciunescu (Rm. Vîlcea)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V. Curt (Constanţa), I. Danciu (Petroşani)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Neagoe 2, Gh. Popescu 16, Irimescu 78 (Ciurea) /
  $CARDS                ^ Gh. Popescu / Bucico
  $PLAYERS              ^ Boldici 7 

(min. 75 Crișan 6) @ Mănăilă 7,5, Săndoi 7 (70 Irimescu 7), Gh. Popescu 8, Ad. Popescu 7 @ Ciurea 8, Olaru 7, Badea 7, N. Zamfir 7 @ C. Gheorghe 7, Neagoe 7. / Lăzăreanu 7 @ Balaj 5, Bucico 6, Baba 5,5, Weissenbacher 5 (min. 55 V. Pop 5) @ Tamaş 6, Sălăjan 5, S. Pop 5 (min 82 Costea), Mujnai 6 @ Borza 5, Ov. Lazăr 5.

  $CORNERS              ^  11-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  18-2
  $SHOTS ON TARGET      ^  11-1
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  7-0
  $ARTICLE TITLE        ^ Un frumos final de sezon
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren bun; timp noros ; spectatori — circa 18 000.
  @ A arbitrat : I. Crăciunescu (Rm. Vîlcea); la linie : V. Curt (Constanţa) şi I. Danciu (Petroşani). 
  @ Studenţii din „Bănie“ au vrut să lase o ultimă frumoasă impresie în acest final de campionat şi au reuşit, la capătul unui joc spectaculos, pe care l-au controlat în cea mai mare parte. Deschiderea scorului a survenit foarte repede, chiar în min. 2, prin NEAGOE, care s-a infiltrat pe partea dreaptă şi a şutat puternic, pe jos, surprinzindu-l pe Lăzăreanu ieşit pe centrare. Au urmat minute de „foc“ la poarta orădeană. Mănăilă (min. 9), cu un șut puternic, l-a evidenţiat pe Lăzareanui, Gh. Popescu (min 12) 

a reluat cu capul puţin afară, din 6 m, pentru ca, în min. 16, tabela să arate 2-0, la căpătul unei acţiuni personale de toată frumuseţea a lui GH. POPESCU, care, după ce a driblat trei adversari şi pe Lăzăreanu, şi-a încheiat „cursa“ trimiţînd balonul în poarta goală. Singura ocazie a bihorenilor s-a derulat în min. 30, cînd Borza, singur în mijlocul careului de 16 m, a şutat din întoarcere, dar mingea a trecut la o palmă de stîlpul din stingă porţii lui Boldici. Craiovenii şi-au reluat atacurile, purtate cu precădere pe partea dreaptă, pe unde Mănăilă şi Ciurea au zburdat, dar, pină în finalul reprizei, Badea (min. 36) şi Gh. Popescu (min. 42) nu l-au putut învinge pe portarul Lăzăreanu.

@ După reluare, aspectul jocului rămâne neschimbat, cu craiovenii în plină ofensivă. Lăzăreanu (min. 51) scoate în corner de sub „transversală“ balonul şutat de Mănăilă și tot el se opune salvator la „bomba“ lui Săndoi (min. 55). Portarul orădean iese în afara careului și salvează cu piciorul (min. 64) din faţa lui C. Gheorghe, pentru ca, peste un minut, nici Ciurea să nu-l poată învinge, cu un şut plasat. O va face însă IRIMESCU (min. 78), cînd, în urma unei lovituri libere de la 18 m, la o „scurtă“ primită de la Ciurea, jucătorul craiovean a expediat balonul jos la colţ, cu un șut fulgerător. Victorie fără dubii, la capătul unui joc foarte frumos, care a încântat în acest final de sezon publicul spectator.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nertea