Jump to content

User:Mihai.zamfir30/1981–82 CS Universitatea Craiova season

From Wikipedia, the free encyclopedia
  • 1. (1981, 08, 08) ASA Târgu Mureș (1962) - CS Universitatea Craiova 0-2
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_08/?pg=30&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ Gh. Dragomir (București)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Pop (București), A. Jurja (București)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  / Crișan 3 (Cămătaru), Cămătaru 32 (Ungureanu)
  $CARDS                ^ Both II /
  $PLAYERS              ^ Varo 6 @ Szabó 6, Ispir 7, Unchiaș 6, Gall 7 @ Dulău 6 (min. 46 Fanici 6), Ilie Costel 7, Bölöni 8 @ Both II 7, Biro I 7, Fazekaș 7 (min. 66 Hajnal 6).  / Boldici 8 @ Negrita 8, Tilihoi 8, Ștefanescu 8, Ungureanu 8 @ Beldeanu 8, Donose 8, Balaci 8 @ Crișan 10 (min. 66 Georgiu 8), Camataru 9, Curtu 7 (min. 72 Irimescu 7). 
  $CORNERS              ^  12-4
  $SHOTS IN TOTAL       ^  18-14
  $SHOTS ON TARGET      ^  9-8
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  2-0
  $ARTICLE TITLE        ^ Festival Crișan la Tg. Mureș
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat : Gh. Dragomir 8 ; la 

linie : I. Pop și A. Jurja (tofi din București).

@ Bine аг fi să tot vedem meciuri ca acesta, de la Tg. Mureș. A avut de toate : goluri de mare spectacol, „bare“ în serie, acțiuni individuale de rară frumusete, spirit de sportivitate. Și, nu ca ultimă virtute, un public cu o splendidă atitudine, sensibil la momentele (numeroase) de fotbal adevarat și dintr-o tabără și din cealaltă. Campioana s-a prezentat ca și cum juca a doua zi dupa reușita finală a cupei : în aceeași perfectă unitate de acțiune (ca joc și ca spirit de echipă). Dovadă că Universiitatea a ajuns la o deplină cristalizare a stilului său de joc. Replica mureșenilor s-a fäcut simțitä pe toată durata jocului. A avut o echipa superioara în fața sa, formatia localä, dar ea n-a abandonat nici un moment lupta. Trebuie sä mentionäm cä șansa nu i-a surîs în fazele in care a trimis de trei ori mingea în barä! Victoria craiovenilor nu роate fi pusä la îndoială, dar ea n-a fost obținută cu ușurința cu care ar läsa-o sä se înțeleagä acest 2—0 stabilit pe tabela de marcaj, incä din prima reprizä. Întîiul șut la poartä al oaspeților a însemnat deschiderea scorului și el s-a efectuat la capatul unei faze de mare spectacol. Era minutul 3, un schimb rapid de mingi Camataru — Crisan — Camataru, la marginea careului advers. Trimiîindu-i din nou mingea lui CRISAN, vîrful de atac craiovean l-a însotit pe coechipierul său, efectuînd un veritabil paravan. Crișan a șutat din alergare și balonul s-a oprit in plasa : 0—1. Reacția puternică mureșaná: Gall șuteazá violent (min. 7), Boldici respinge, greu, în corner ; actiune Bőlöni (min. 11) stopată de Ștefánescu ; cursă Fazekaș (min. 12), centrare si o reluare, cu spatele la poartä, „marca Biro I“, dar mingea trece cu puțin peste barä. Replica Universitätii : cursä Negrilä, „cap“ Cämätaru, Cîrtu soseste însä tirziu la intilnirea cu mingea (min. 15) ; loviturä liberä — Balaci (min. 25) la Crșsan care centreazä și Cämätaru reia pe lîngä poartä. În min. 32 vine golul al doilea: Balaci executä un „corner scurt“ la Ungureanu, urcat în atac, centrare da mare precizie și CAMATARU reia, spectaculos si sigur, mingea cu capul în plasä : 0—2. În același minut, douä bare, într-o singurä fazä, la poarta lui Boldici : Fazeka? trimite puternic în stâlpul din stinga porții craiovene, iar Biro I reia, cu capul, mingea în bara in fracțiunile urmätoare de secundă!

@ „Momentul doi“ al meciului ne-o arată pe Universitatea jucînd atent și organizat, pentru mentinerea rezultatului, lansîndu-se insä mereu pe contraatac, mai ales prin Crișan care a fäcut o partidä de exceptie, primind repetate aplauze „la scenä deschisä“ pentru șarjele sale. Dupä ce craiovenii rateazä bune situatii prin Balaci (min. 47), Crișan (min. 51 și 57), Geolgiu (min. 81 și 88), A.S.A. va rata imcredibil, prim Birău (min. 90). Plecat singur de la centrul terenului, acesta — doar cu Boldici in fața sa — a sutat în bara de la 14 m. Muresenii ar fi meritat un gol de onoare.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Eftimie Ionescu
  • 2. (1981, 08, 15) CS Universitatea Craiova - FCM Târgoviște 4-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_08/?pg=48&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 40 000
  $REFEREE              ^ N. Rainer (Bîrlad)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ D. Ologeanu (Arad), V. Burnuz (Vaslui)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Cîrțu 31 (Geolgău), Cîrțu 45, NEGRILĂ 83, Geolgău 89 (Balaci) /
  $CARDS                ^  Negrilă / Greaca, Pitaru 
  $PLAYERS              ^ Boldici 7 @ Negrila 8, Tilihoi 8, Ștefenescu, Ungureanu 8 @ Donosi 7, Baloci 7, Beldeanu 7 @ Crijan (min 10 Georgiu 8), Comataru 7 (min 65 Țucleanu 8), Cirfu 8.  / Voinea 7 @ Niculescu 5, Dumitrescu 5, Ene 6, Pltaru 5 @ Gheorghe 6, Enache 5 (min. 60 FI. Alexandra 5), Filipescu 5 (min. 65 Ciceu 5), Eftimie 5 @ Greaca 7, Dobrín 5.
  $CORNERS              ^  11-3
  $SHOTS IN TOTAL       ^  22-5
  $SHOTS ON TARGET      ^  12-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  7-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Primul gol, un premiu de frumusețe!
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat: N. Rainer (Bîrlad) 9; la linie: D. Ologeanu (Arad) și V. Burnuz (Vaslui). 
  @ Un stadion arhiplin a savurat victoria lejerä a echipei campioane, obtinutä la capätul unui joc care l-a satisfäcut pe antrenorul echipei nationale, Valentin Stänescu, prezent la fața locului în calitate de observator federal. Handicapatä din start de accidentarea lui Crigan, formația craioveanä și-a diminuat, într-o oarecare mäsurä, forța ofensivä. Cu toate acestea, ea a atacat în permanențä, dar a întimpinat o rezistențä (uneori peste limitele regulamentuliui) din partea defensivei adverse si a portarului Voinea, care a avut cîteva interventii salvatoare. Marile ratäri ale primelor 30 de minute au fost semnate de Cirtu (min. 2 și 4), Balaci (min. 20) și Cämätaru (min. 21 și 25). A venit însä min. 31 și scorul a fost deschis printr-un gol care meritä un premiu de frumusețe : Negrilä a executat o aruncare de la margine, Georgiu a preluat balonul, Pitaru l-a faultat, craioveanul a rămas totusi în posesia mingii (arbitrul Rainea a aplicat excelent legea avantajului), a centrat pe partea opusă și CtRTU, venit în vitezä, a reluat din voleu, imparabil, la vinclu. Atit le-a trebuit craiovenilor

pentru a se dezlänțui în ofensivä, acționînd apoi minute în șir în jumätatea adversä. Și dupa ce CîRTU (min. 37) nu l-a putut învinge pe Voinea de la numai cîțiva metri, tot el, cu o execute de mare finețe l-a „întors“ scurt pe fundașul Ene și a inscris plasat (min. 45).

@ Partea a doua a întilnirii debuteazä cu o imensä ratare a lui Balaci, care, singur în mijlocul careului, a trimis balonul peste „transvală“. Presiumea craioveana cotinua și în min. 55 si 57, Vinea salveaza majorarea scorului la „bombele" lui Georgai și Cirtu. Singura mare ocazie a oaspetilor s-a consumat în min. 64, cîncd, la centrarea lui Greaca, Dobrin a reluat imprecis, de la 6 m. Finalul partidei este la discreția gazdelor, care înscriu încă douä goluri prin NEGRILĂ (min. 83) cu un șut de la distanță care l-a suprins pe Voinea si prin GEOLGAU (89), care reia cu o lovitură de cap, la vinciu, mingea centrată de Balaci.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nertea
  • 3. (1981, 08, 23) CS Universitatea Craiova - FC UTA Arad 3-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_08/?pg=75&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 30 000
  $REFEREE              ^ I. Pop (București)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Grama (București), M. Salomir (Cluj)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Bîtea 8 OG, Balaci 28 P, 43 P / Mușat 63
  $CARDS                ^  / Kaiser
  $PLAYERS              ^ Bordici 7 @ Negrită 7 (85 Purima), Tilihoî 7, Ştefănescu 7, Ungureanu @ Țicleanu 9, Donose 8, Balacî 8 @ 

Geolgău 7 (min. 65 Irimeicu), Cămătaru 7, Cîrţu 7. / Ducadam 8 @ Bitea 3, Kaiser 4, Bodi 6, Giurgiu 5 @ Şchiopu 5, Kubla 7, Marcu 5 @ Cura 6, Coraş 6, Muşat 7.

  $CORNERS              ^  8-3
  $SHOTS IN TOTAL       ^  22-10
  $SHOTS ON TARGET      ^  10-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  6-1
  $ARTICLE TITLE        ^ O REPRIZĂ DE 9, ALTA DE 5 ! 
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat : I. Pop 9 ; la linie : I. Grama (ambii din Bucureşti), M. Salomir (Guj-Napoca). 
  @ O repriză de 9, prima, şi o alta de 5, a doua ! Aşa poate fi caracterizată succint evoluţia craiovenilor în partida cu U.T.A. Campionii (au primit tricourile înaintea meciului) au forţat din start, au accelerat tempoul acţiunilor ofensive, Cămătaru, sprinten şi viguros, a creat — prin atragerea fundaşilor centrali — bune culoare de şut pentru coechipieri şi, după o ratare a lui Donose, în min. 8 s-a deschis scorul: Cirțu, la prima atingere a balonului, a centrat de pe stînga, Ducadam a pornit pe direcţie, dar balonul l-a lovit pe BITEA, a luat direcţia colţului lung şi 1—0! Cămătaru a irosit apoi o imensă ocazie şutind în Ducadam de la aproximativ 7—8 metri (min. 19), jocul s-a menţinut în jumătatea de teren a oaspeţilor şi al doilea gol a venit ca o consecinţă firească a forcingului craiovean : era 

min. 28 cînd Ţicleanu, cel mai bun jucător al gazdelor în acest meci, a pătruns impetuos în careu, Kaiser l-a faultat clar şi arbitrul a dictat penalty-ul pe care BĂLĂCI l-a transformat impecabil. Alte două bune ocazii ratate de fundaşii (!?) Tilihoi (min. 33) şi Ungureanu (min. 40), dovadă elocventă a dominării craiovene, au prefaţat al treilea gol, marcat în min. 43 : acelaşi Kaiser — neinspirat în acest meci — l-a faultat pe Geolgău în mijlocul suprafeţei de pedeapsă, în poziţie de gol; tot BĂLĂCI a transformat penalty-ul acordat fără ezitare de arbitrul întilnirii şi 3—0 pentru echipa campioană, după primele 45 de minute.

@ Repriza secundă n-a mai fost însă la discreţia gazdelor, aşa cum se anticipa şi cum aşteptau cei 30 000 de spectatori pentru a vedea noi goluri în poarta lui Ducadam. Craiovenii, siguri de victorie, au oprit treptat motoarele (doar „rotițele" Ţicleanu şi Donose s-au învirtit la aceeaşi turatie maximă), arădenii au echilibrat disputa. Cura a irosit un gol ca şi făcut, după ce l-a depăşit şi pe Boldici (min. 57), pentru ca, în min. 63, oaspeţii să reducă handicapul prin MUŞAT, care, la o lovitură liberă de la 20 m, a şutat pe lîngă „zid“, jos, lângă bară : 3—1. Abia în ultimele cinci minute, îndemnaţi mai mult de „tribune“, craiovenii au căutat mai hotăriţi drumul şi spre al patrulea gol al lor, Criţu (min. 85 şi 89) şi Irimescu (min. 87) s-au aflat în poziţii ideale, atît de ideale încât ratările i-au făcut şi pe ei să se ia cu miinile de cap !?

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Laurențiu Dumitrescu
  • 4. (1981, 08, 29) Chimia Râmnicu Vâlcea - CS Universitatea Craiova 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_08/?pg=91&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 9 000
  $REFEREE              ^ R. Stincan (Bucureşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Cruţescu (Bucureşti), Cr. Teodorescu (Tîrgovişte)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Alexandru 18 /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Constantin 8 @ Teleșpen 7, Catargiu 6, Iordan 7, Cincă 6 @ G. Stan 7, Alexandru 7, Stanca 6 

@ Georgescu 5 (min. 65 Preda), Gîngu 7, Carabageac 6, / Lung 7 @ Negrilă 6, Tilihoi 6, Ştefănescu 6, Ungureanu 7 @ Ţicleanu 8, Beldeanu 6 (min. 78 Irimescu), Donate 6 @ Crişan 5, Cîrţu 6, Balad 7 (min. 46 Geolgău 6).

  $CORNERS              ^  6-5
  $SHOTS IN TOTAL       ^  18-15
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-7
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  6
  $YOUTH                ^  0-4
  $ARTICLE TITLE        ^ MICA „BUTURUGĂ“ VlLCEANĂ... 
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat : R. Stincan 6 ; la linie : M. Cruţescu (ambii din Bucureşti) şi Cr. Teodorescu (Tîrgovişte). 
  @ Temeri justificate în tabăra vîlceană înaintea partidei, drumul Chimiei în tentativa sa de a obține prima victorie părînd a fi blocat, încă din start, de un obstacol cu firmă, nu altul decît “11“-le campion, cu opt „tricolori“ în formaţie. Dar, ce era greu de imaginat, iată că s-a realizat, „buturuga“ vîlcană doborînd „carul“ craiovean. Startul echipei vîlcene a fost lansat, fără complexe, cu o mare mobilizare, cu încercări reuşite de pressing, cu marcaj incomod, ceea ce i-a cam surprins pe craioveni, axaţi mai mult pe un joc de aşteptare. Insistenţa ofensivă a localnicilor a fost punctată de frumoasa acţiune a lui Teleşpan (min. 6), iar în min. 18 ea şi-a primit răsplata. După un avantaj lăsat la henţul lui Ştefănesci a urmat un altul la Negrilă, de la 22 m. Lovitura liberă a fost executată de ALEXANDRU, mingea a „muşcat„ zidul şi a intrat în plasă, în partea opusă celei în care plecase Lung. Reacţii prompte de ambele părţi. Ratează Cîrţu (min 22), Bălăci (min. 26, 36 — mingea şutată de acesta, după o frumoasă acţiune personală, fiind scoasă de pe linia porţii de Iordan — şi 43 — şut respins de la vinclu de Constantin), respectiv Gh. Georgescu (min. 34 și 44) și Gîngu — două șuturi consecutive în Lung (min. 35). În min. 33 putea fi 2—0, G. Stan fiind oprit pe nedrept de centralul R. Stâncan la semnalizarea eronată a lui Cr. Teodorescu (nu putea fi vorba de ofsaid, mijlocașul vîlcean venind din spate la mingea disputată  de Şteifănescu şi Gîngu). Abia după pauză, Universitatea a intrat oarecum în rol, ea stăpânind acum jocul, în faţa unei echipe care, 

treptat, treptat, a cedat teren. Cu o singură piesă la turaţia cunoscută - Ţicleanu (la fel de laborios cum îl ştim), craiovenii şi-au anulat, datorită propriilor slăbiciuni, perspectiva schimbării rezultatului, lipsa lor de luciditate la finalizare fiind neobişnuită (absenţa lui Cămătaru s-a resimţit). E drept, au avut şi neşansă (min. 64 Beldeanu — bară), l-au avut în faţă şi pe portarul Constantin, care a scos incredibil şuturile lui Ungureanu (min. 48), Crişan (min. 58) şi mai ales Negrilă (min. 84), iar în min. 74 li s-a refuzat un penalty la „agăţarea“ lui Cîrţu. Cu intenţia de a-şi menţine mirimul avantaj, Chimia s-a văzut mai puţin în această parte a meciului, singurele faze periculoase la poarta lui Lung fiind „capul“ lui Alexandru (min. 72) şi „lobul“ lui... Ştefănescu (min. 69).

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Adrian Vasilescu
  • 5. (1981, 09, 02) CS Universitatea Craiova - FC Universitatea Cluj 4-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_09/?pg=7&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 30 000
  $REFEREE              ^ I. Igna (Timişoara)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Al. Ioniţă (Bucureşti), D. Petrescu (Bucureşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Balaci 17 (Crișan), 38 (Cămătaru), Cămătaru 42 (Balaci), Geolgău 89 (Crișan) / Câmpeanu II 45, 
  $CARDS                ^  / Ciocan
  $PLAYERS              ^ Lung 6 @ Negrila 6, Ştefănescu 6, Tilihoi 7, Ungurean @ Țicleanu 8 (min. 45 Geolgău 8), Beldeanu 7, Donose 8 @ 

Crişan 7, Câmâtaru 9 (min. 79 Cârţu), Bălăci 9. / Lazăreanu 8 @ L. Mihai 6, Moş 6 (min. 46 Fl. Pop 7), Ciocan 6, I. Mureşan 7 @ Boca 7, Panaţchi 6, Suciu 6 @ Dobrotu 6, Cîmpeanu, Tigleriu 5 (min. 56 Albu).

  $CORNERS              ^  17-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  29-10
  $SHOTS ON TARGET      ^  19-5
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $YOUTH                ^  2-3
  $ARTICLE TITLE        ^ Orgoliu de campioni!
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat : I. Igna (Timişoara) 9 ; la linie : Al. Ioniţă şi D. Petrescu (ambii din Bucureşti). 
  @ Frumos derby studenţesc in Bănie! Supăraţi de „surpriza" 

de la Rm. Vilcea, campionii au ţinut... să-şi facă autocritica la ultima apariţie în faţa propriilor suporteri, înaintea primirii lui Olympiakos. Şi craiovenii au pornit în forţă, cu atacuri in valuri în faţa unui adversar foarte atent la marcaj şi hotărit să anuleze impresia ultimei vizite la Craiova (0—7!), printr-o evoluţie care să argumenteze startul său bun. „Cavaleria“ olteană, cu un Cămătaru

foarte inspirat şi un Balaci în vervă deosebită, a reuşit o primă repriză de ţinută, în care numai excelentul Lăzăreanu s-a opus unui scor fluviu. Campioni au punctat de trei ori înainte de pauză: min. 17 — „traseu„ Negrilă - Ţicleanu - Crișan - BĂLĂCI și şut din unghi de la 8 m: 1—0; minutul 38, lovitură liberă din afara careului, „cap“ plasat Cămătaru, șut sec BĂLĂCI de la 6 m și... 2—0; minutul 42 — Bălăci „întoarce" apărarea ciujeană, centrează impecabil şi CAMATARU înscrie elegant cu capul: 3—0. Şi totuşi, echipa de pe Sameş are şi ea orgoliu. Scapă CÎMPEANU II, e la uitat la 17 m, şi tot acesta execută lovitura liberă, înscriind, pe centrul porţii, printre mîinile... înaltului Lung.
@  „Furia" olteană se mai potoleşte după pauză. Şi clujenii au cîteva ocazii foarte bune (Tiglariu în min. 54 şi Cîmpeanu in min. 59 — din nou vinovat Lung), faze care avertizează... ofensiva craioveană. Aşa încit Lăzăreanu va fi nevoit să facă din nou minuni în min. 60, 63, 66, 73 — perioadă în care gazdele au dominat, dar fără vigoarea din prima parte. Şi oaspeţii surprind apărarea campionilor de câtiva ori, numai că, în min. 68, 86, 88, elevii lui Angelo Niculescu se grăbesc şi ratează încă un gol. Iar ca ultimă impresie un spectaculos „un-doi“ GEOLGAU — Crişan, de aproape 25 de metri, un şut şi un gol al primului în minutul 89, cind 30 000 de spectatori s-au despărţit de campioni dorindu-şi un scor asemănător, peste... două săptămini. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mircea M. Ionescu
  • 6. (1981, 10, 25) FC Politehnica Timișoara - CS Universitatea Craiova 0-2
  $REPORT               ^
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^
  $REFEREE              ^
  $ASSISTANT REFEREES   ^
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  /
  $CORNERS              ^  -
  $SHOTS IN TOTAL       ^  -
  $SHOTS ON TARGET      ^  -
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  -
  $ARTICLE TITLE        ^
  $ARTICLE BODY         ^
  $ARTICLE AUTHOR       ^
  • 7. (1981, 09, 26) CS Universitatea Craiova - FC Sportul Studențesc București 4-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_09/?pg=74&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 18 000
  $REFEREE              ^ Cr. Teodorescu (Buzău)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ C. Coman (Buzău), M. Fediuc (Suceava)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Irimescu 29 P, Cămătaru 63 (Balaci), 79 (Donose), Ungureanu 74 (Balaci) /
  $CARDS                ^  / Cazan, M. Sandu, M. Sandu RED
  $PLAYERS              ^ Lung 8 @ Negrila 8, Tilihoi 8, Ștefănescu 9, Ungureanu 9 @ Țiteanu 7, Beldeanu 5 (min. 46 Donose 8), Irimescu 6 @ Geolgău 6 (min. 46 Bălăci 9), Cămătaru 8, Cîrtu 7.  /  Speriatu 7 @

Stroe 6, Cazan 7, Iorgulescu 6, Cătoi @ Marian 7+, Pană 6, O. Ionescu 6 @ Chihaia 6, M. Sandu. Niţă 6 (min. 46 Bucurescu).

  $CORNERS              ^  -
  $SHOTS IN TOTAL       ^  25-4
  $SHOTS ON TARGET      ^  15-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  8
  $YOUTH                ^  5-0
  $ARTICLE TITLE        ^ UN ECHILIBRU RUPT DUPĂ PRIMA JUMĂTATE DE ORĂ 
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat: Cr. Teodorescu 8 ; la linie : C. Coman (ambii din Buzău) şi M. Fediuc (Suceava). 
  @ Ca aproape toate confruntările precedente dintre cele două formali studenţeşti, partida de la Craiova se anunţa şi începuse chiar sub semnul unui evident echilibru, manifestat inclusiv în raportul marilor ocazii de gol. Încă în min. 3 Cazan a respins de pe linia propriei porţi o minge trimisă cu capul de Cirţu, în timp ce bucureştenii s-au aflat, la rîndul lor, într-o excelentă situaţie de a deschide scorul în min. 14, cînd M. Sandu, bine lansat de M. Marian, a scăpat singur, spre careul advers, însă şutul său a fost excepţional parat de Lung, care-i ieşise în întîmpinare. 
  @ Echilibrul avea să se rupă ireversibil după prima jumătate de oră. În min. 29, la un corner al craiovenilor de pe partea dreaptă, Iorgulescu l-a împins uşor în careu, dezechilibrîndu-l, totuşi, pe Irimescu şi arbitrul Dr. Teodorescu — aflîndu-se foarte aproape de fază şi aplicînd cu maximă exigenţă regulamentul — a acordat penalty, care a fost transformat de acelaşi IRIMESCU. Cîteva minute mai tîrziu, după ce în prealabil îl avertizase cu cartonaş galben pe M. Sandu, arbitrul l-a eliminat definitiv din joc pe vîrful de atac al oaspeţilor pentru injurii. Rămaşi în zece oameni, bucureştenii (care nu l-au avut în formaţie nici pe Munteanu II — accidentat) au depus mari eforturi pentru a face față presiunii tot mai pronunțate a localnicilor, dar după pauză remarcabila lor rezistență a început treptat să slăbească. La această cădere a contribuit în mare măsură și introducerea în joc a lui Balaci, care - în deosebită vervă - a impulsionat puternic ofensiva craioveană. În aceste condiții scorul a luat proporții prin cele trei goluri marcate de Cămătatu (în min. 63, după un corner executat de Balaci), UNGUREANU (min. 74, din pasa lui Donose) și din nou CĂMĂTARU (min. 79, frumoasă reluare cu capul a centrării lui Balaci). În alte câteva momente criticie pentru echipa lui, portrarul Speriatu a avut intervenții salutare.
  @ Deși victoria netă obținută și jocul foarte bun din repriza secundă nu pot fi disociate de inferioritatea numerică în care a evoluat partenera sa de întrecere, echipa craioveană oferă motive de optimism pentru jocul retur, de miercuri, cu Olimpiakos Pireu. Un fapt neplăcut însă: absența lui Crișan, care de câteva zile nu s-a mai prezentat la pregătire, declarând că dorește să plece de la Universitatea Craiova.
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Firănescu
  • 8. (1981, 12, 10) FCSB - CS Universitatea Craiova 1-0
  $REPORT               ^
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^
  $REFEREE              ^
  $ASSISTANT REFEREES   ^
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  /
  $CORNERS              ^  -
  $SHOTS IN TOTAL       ^  -
  $SHOTS ON TARGET      ^  -
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^
  $YOUTH                ^  -
  $ARTICLE TITLE        ^
  $ARTICLE BODY         ^
  $ARTICLE AUTHOR       ^
  • 9. (1981, 10, 14) FC Argeș Pitești - CS Universitatea Craiova 0-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_10/?pg=41&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 18 000
  $REFEREE              ^ Gh. Jucan (Mediaș)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Adam (Cluj-Napoca), M. Ivănescu (Braşov)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  / Cămătaru 54
  $CARDS                ^ M. Zamfir, Ignat, Bărbulescu / Donose
  $PLAYERS              ^ Cristian 4 @ M. Zamfir 6, Stancu 6, Cârstea 6 (min. 46 Moiceanu 6), Tulpan 6 @ Kalio 6, Barbulescu 6, Ignat 6 @ Turcu 5 (min. 62 Nica 5), Radu II, Băluţa 

6. / Lung 7 @ Negrita 6 (min. 81 Purima), Tilihoi 7, Ştefânescu 8+, Ungureanu 7 @ Ţicleanu 7, Beldeanu 6, Donose @ Georgiu 8, Cămătaru 7, Bălăci

  $CORNERS              ^  12-5
  $SHOTS IN TOTAL       ^  10-3
  $SHOTS ON TARGET      ^  4-5
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  7
  $YOUTH                ^  2-5
  $ARTICLE TITLE        ^ "CADOUL" LUI CRISTIAN...
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat : Gh. Jucan (Mediaş) 7; la linie : M. Adam (Cluj-Napoca) şi M. Ivănescu (Braşov). 
  @ Foarte nervos acest meci de... cupe europene. Stare de tensiune întreţinută de tribunele piteştene, ostilă din plecare campionilor, dar şi de arbitrul de centru, care n-a ştiut să folosească cînd trebuia, în prima repriză, cartonaşul galben pentru temperarea spiritelor. Aşa încit ambiţiile celor două formaţii, care peste o săptamină ne vor reprezenta în cupele europene, n-au dus spre jocul de mare spectacol pe care îl anunţa primul sfert de oră, cînd M. Zamfir şutase in bară (min. 1), Cămătaru ratase de puţin (min. 5), iar Ştefănescu avea să scoată de pe linia porţii în min. 13. Gazdele nu vor prinde o zi prea bună în ofensivă, jucînd practic fără un virf avansat şi zbuciumul lor n-a putut sparge defensiva craioveană, chiar dacă Radu II a ajuns o dată (min. 22) în poziție de gol, iar după aceea a încercat să fie „cascador“, implorînd un penalty. Cămătaru contraatacase și el periculos în min. 30, cînd s-a grăbit Geolgău, dar ultima impresie a primei reprize fusese, după turn remarca şi J. Kramer, antrenorul principal al lui B. K. Copenhaga, prezent în tribună, „o luptă surdă, fragmentată, scăpată din mînă de arbitru“. 
  @ Campionii vor porni cu mai multă ambiţie în repriza secundă şi după cursa lui Geolgău (min. 49), încheiată cu un şut-bombă al lui Beldeanu, vine faza din min. 54, care decide învingătorul : pe contraatac craiovean, Cristian iese la 20 m de poartă, nu reuşeşte să prindă mingea pe care o atinge cu mîna, arbitrul acordă perfect avantaj și CAMATARU se duce singur şi inscrie în poarta goală. Din acest moment, echilibrul se fringe, jocul mai matur al craiovenilor ieşind în evidenţă, în timp ce piteştenii, acuzind şocul moral al golului lui Cristian, se sting treptat şi campionii au citeva mari ocazii, prin Bălăci (min. 58) şi Geolgău (min. 63, 79, 86), dar nu se concentrează suficient, în timp ce gazdele „pîlpîie“ pe alocuri în ofensivă, unde numai Băluţă în min. 60 are o mare ocazie. 
  @ Meciul se termină cu un final fierbinte, argeşenii încercînd în ultimele secunde o remiză în extremis. N-au reuşit-o, pentru că au jucat modest în atac, iar în defensivă Cristian a dovedit că n-a ieşit încă din eclipsa de formă. În privinţa campionilor, ei cîştigă pentru a doua oară consecutiv la Piteşti, înscriind ca şi în primăvară prin Cămătaru, dar jocul lor poate creşte valoric, gîndindu-ne la Copenhaga. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mircea M. Ionescu
  • 10. (1981, 10, 17) CS Universitatea Craiova - FC Olt Scornicești 4-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_10/?pg=54&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ T. Balanovici (Iaşi)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ D. Arndt (Iaşi), Al. Mustațea (Pitești)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Beldeanu 38, Cârțu 41 (Balaci), 79 (Balaci), Crișan 72 (Balaci) / Rotaru 6
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Lungu @ Negrila 7, Tilihoi 8, Ștefănescu 8, Ungureanu 7 @ Țicleanu 8, Donose 7, Beldeanu 8 (min. 70 Irimescu 7) @ Cîrţu 8, Câmătaru 7 (min. 71 Crișan), Bălăci 9.  / Anghel 5 @ Onuţon 6, lonescu 7, Al. Nicolae 8, Mincu 6 @ Şoarece 6, Iovanescu 6, Rotaru 7 @ Sigmirean, Iamandi 6 (min. 7 Prepeliţă), Piţurcă 5 (min. 56 State). 
  $CORNERS              ^  11-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  16-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  9-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $YOUTH                ^  9-0
  $ARTICLE TITLE        ^ CAMPIOANA SE „DESPRINDE“ ABIA ÎN MIN. 72... 
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat: T. Balanovici 8, la linie: D. Arndt (ambii din Iaşi) şi Al. Mustaţea (Piteşti).
  @ Abia începuse partida, de şase minute, cînd, la un şut expediat de ROTARU, din afara careului, mingea se odihnea în plasa porţii lui Lung, surprins parcă de îndrăzneala mijlocaşului de la F.C. Olt. A fost golul de mare moral pentru echipa (out-sider) vizitatoare, care, multă vreme din prima parte a jocului avea să reziste eroic (şi să contraatace periculos) spre stupefacţia campioanei, stînjenită vizibil, în tentativa ei ofensivă, de jocul la ofsaid practicat de partenerul de întrecere. Doar “bara“ lui Bălăci (la o lovitură liberă, în min. 9, de la circa 20 m) și reluările precipitate ale lui Beldeanu, la două mingi-gol semnate Ţicleanu au mai semănat panică, în tot acest timp, la poarta lui Anghel. Spre sfîrşitul reprizei în min. 38, BELDEANU îşi răscumpără ratările, înscriind ca la Leeds, printr-un şut de la 25 m, care a trimis balonul în plasă, sus, lîngă vinclu. Şi moralul a revenit în tabăra gazdelor, care, puţin mai tîrziu, în min. 41 luau conducerea prin golul lui CÎRȚU („cap“, din apropiere, la o „indirectă“ executată de Bălăci, pe mijlocul porţii : unde era Anghel ?). Apoi, în min. 46, un splendid
  voleu al lui Bălăci (de la marginea suprafeţei de pedeapsă, în „transversală") părea să anunţe o rapidă majorare de scor. N-avea să fie chiar aşa, întrucit, în min. 52, Piţurcă (aflat singur în careu — unde era Negrilă?) a plasat balonul alături şi a ratat egalarea... Prilej de ultime emoţii pentru craioveni, care, în continuare, s-au dezlănţuit literalmente : min. 55 — ratează Cîrtu, scăpat singur ; min. 57 — „cap“ Cămătaru. alături însă; min 58 — Nicolae, foarte bun simbătă, acordă lovitură de colț, în extremis ; min. 72 - slalom Bălăci şi pasă excelentă spre CRIŞAN, care înscrie din apropiere ; min. 78 - ocazie Cîrţu ; în sfîrşit, în min. 79, un nou slalom Bălăci, centrare înapoi şi, de data aceasta, CIRŢU nu-l mai iartă pe Anghel: 4-1! Un public ținut pe jar 72 de minute a aplaudat, acum, în picioare, o victorie confortabilă...  
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nicolaescu
  • 11. (1981, 10, 25) CS Universitatea Craiova - FCM Bacău 4-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_10/?pg=72&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 13 000
  $REFEREE              ^ V. Tătar
  $ASSISTANT REFEREES   ^ C. Rațiu, C. Ghiță 
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Irimescu 8, Cîrțu 66, 87 (Cîrțu), Șoșu 90 OG / Șoiman 40
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Lung @ Negrilă, Tilihoi, Ștefănescu, Purima @ Țicleanu, Beldeanu (46 Donose), Irimescu @ Crișan (75 Geolgău), Cîrțu, Balaci / Mangeac @ Andrieș, Cărpuci, Lunca, I. Solomon @ C. Solomon (88 Movilă), Șoșu, Botez @ Șoiman, Antohi, Penev (75 Verigeanu)
  $CORNERS              ^  -
  $SHOTS IN TOTAL       ^  -
  $SHOTS ON TARGET      ^  -
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  0-0
  $ARTICLE TITLE        ^ ...Dar scorul e, totuși, prea mare!
  $ARTICLE BODY         ^ A fost 4-1, în Bănie, dar ne-am aflat la un pas de o mare surpriză ! Pentru că dacă în acel minut 45 Antohi, deschis ideal de Şoiman, nu s-ar fi oprit la 16 m, singur-singurel cu poarta adversă în faţă, băcauanii ar fi înscris şi soarta partidei, cu siguranţă, altfel s-ar fi scris. Numai ca în ultimul minut dinaintea pauzei s-a ratat o lovitură psihologică de către ambiţioasa formaţie moldoveană, cea care reuşise, după golul lui IRIMESCU, din min. 8, să egaleze, în min. 40, prin ŞOIMAN după o fază de mare frumuseţe încheiată cu un şut sub „transversală“. Campionii jucaseră obosiţi, se simţea drumul de la Copenhaga în ei, şi mişcarea permanentă a echipei de pe Bistriţa părea să creeze destule probleme studenţilor. 
  @ Numai că după pauză echipa campioană a jucat ceva mai bine. Poate şi datorită faptului că băcăuanii s-au închinat numai punctului de aur, nemaiameninţînd „reduta olteană“, dezechilibrată de cîteva ori în prima repriză. E drept, campionii au început să se desprindă cu un gol care îl poartă pe conştiinţă tuşierul C. Raţiu, pentru că şutul lui Cîrţu a izbit stîlpul din stingă portarului băcăuan şi a ieşit în aut de poartă, dar arbitrul de linie a indicat corner. Care corner a fost executat, centralii băcăuani nu s-au sincronizat, și abilul CIRTU a înscris, elegant, de la 8 m. Tot el va şuta în bară. în min. 76, el va rata în min. 81 şi 82, Bălăci va zgudui bara în min. 84, iar al treilea gol este practic opera lui Geolgău, cel care face o cursă impetuoasă, în min. 86, şi centrează ideal, iar CÎRŢU reia din apropiere. Şi pentru ca paradoxul să fie mai mare, avînd în vedere evoluţia în general bună a băcăuanilor, vine ultimul minut cu autogolul lui SOȘU care consfinţeşte o victorie la un scor nebănuit de nimeni. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mircea M. Ionescu
  • 12. (1981, 10, 30) FC Brașov - CS Universitatea Craiova 2-0
  $REPORT               ^ http://www.bibliotecadeva.eu/periodice/sportul/1981/11/sportul_1981_11_9926.pdf
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ N. Rainca (Bîrlad)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ P. Silvestru (Focșani), Gh.

Dumitrașcu (Constanța)

  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Șulea 25 P, Marinescu 42 (Gherghe) /
  $CARDS                ^  / Ștefănescu
  $PLAYERS              ^ Clipa 7 @ Ștefan

7, Panache 6, Naghi 7, Manciu 7 @ Gherghe 8 (min, 85 Chioreamu), Șulea 7, Ciobanu 7 (min. 69 Borrceanu 6) @ Bența 7, Marinescu 8, Paraschivescu 6 / lung 6 @ Negrilâ 6, Tilihoi 5, Ștefănescu 6, Purima 5 @ Țicleanu 6, Beldeanu 6, Irimescu 6 (min. 63 Donase 6) @ Crișan 5 (min. 55 Geolgău 6), Cirțu 6, Bălăci 6.

  $CORNERS              ^  7-7
  $SHOTS IN TOTAL       ^  11-9
  $SHOTS ON TARGET      ^  5-4
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $YOUTH                ^  1-0
  $ARTICLE TITLE        ^ O REPRIZĂ - TEMPOU SUFOCANT PENTRU CAMPIONI...
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat : N. Rainca (Bîrlad) 9 ;

la linie : P. Silvestru (Focșani) și Gh. Dumitrașcu (Constanța)

@ După modul în care acționau campionii în primul sfert de oră al meciului, alternînd țesătura de pase — menită să domolească iureșul, din start, brașovean — cu „contre" tăioase, pe poartă (în min. 12, Țicleanu l-a lansat în adîncime pe Irimescu. dar Clipa a salvat cu prețul unei intervenții disperate dincolo de careul de 16 m ; în min. 13. Beldeanu a plasat o minge alături de poartă), putini dintre cei peste 20 000 de suporteri ai gazdelor mai sperau într-un succes al formației favorite. Semnalul-pericol a fost însă, în timp util, recepționat de localnici, care, strîngînd marcajul, mărind tempoul în ofensivă, fiind, în general, ei primii la minge, au devenit un partener extrem de incomod pentru craioveni ; îndeosebi pentru Crișan și Cîrtu. ambii sensibili la "atenția" specială acordată lor de Manciu și Panache. Desfășurate pe un front larg, raidurile gazdelor, sprijinite de fundașii laterali, au avut consistență pe culoarul lui Purima, handicapat vizibil de o îndelungată inactivitate competitională. Prin această zonă, în min. 25, Marinescu l-a servit pe Benta, în careu, unde aripa dreaptă a brașovenilor a fost „agătat" de Beldeanu, repliat la dublaj ; 11 metri fără dubii, transformat, cu emoții pentru „tribune", de ȘULEA, al cărui șut a trimis balonul în stilpul drept, în interior, de unde a deviat în plasă. Tot pe partea dreaptă, în min. 42, MARINESCU, primind mingea de la Gherghe, l-a driblat scurt pe Tilihoi și, de la cca. 14 m, a plasat-o în colțul lung.

@ La reluare, am văzut-o pe Universitatea Craiova dornică să refacă terenul pierdut, dar și inabilă în a construi faze realmente periculoase la poarta unui adversar, care, pare-se, dăduse aproape totul în primele 45 de minute. O singură dată — în lunga ei perioadă de superioritate teritorială — campioana a beneficiat de o mare ocazie, dar atunci. în min. 68, Cîrtu, servit de Bălăci, în careu, cu o minge de gol, a avut o clipă de ezitare, suficientă pentru Naghi să-l ajungă din urmă și să-l deposedeze. După acest 0—2, craiovenii trebuie să recupereze, fizic și mai ales psihic, pentru a reuși, miercuri, în manșa a doua cu B.K. Copenhaga, cel puțin un 2—0 în favoarea lor...

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nicolaescu
  • 13. (1981, 11, 15) CS Universitatea Craiova - FC Dinamo București 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_11/?pg=38&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 50 000
  $REFEREE              ^ I. Igna (Timişoara)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Abramiuc (Suceava), V. Ciocan (Bistriţa)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Cămătaru 68 (Ungurean), Balaci 87 /
  $CARDS                ^ Beldeanu RED 26 / Moraru, Stănescu
  $PLAYERS              ^ Boldicr 7 @ Negreu 6, Tiihoi 6, Ștefânescu 8, Ungureanu 6 @ Țicleanu 6 (min. 71 Irimescu 6), Beldeanu, Bălăci 8 @ Criţan 7, Câmâtaru 7 (min. 87 Cîrţu), Geolgău  / Moraru @ I. Marin 7, Bumbescu 7, Dinu 6, Stânescu 7 @ Augustin 6, Custov 8, Dragnea 8 (min. 55 Mulţescu 5) @ Tâlhar 6, D. Georgescu 6, Orac 5 (min. 71 Stredie). 
  $CORNERS              ^  11-0
  $SHOTS IN TOTAL       ^  13-4
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  8
  $YOUTH                ^  1-0
  $ARTICLE TITLE        ^ CAMPIONII AU CÎȘTIGAT ÎN 10 OAMENI 
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat : I. Igna (Timişoara) 7; la linie : M. Abramiuc (Suceava) şi V. Ciocan (Bistriţa). 
  @ Miza mare a anulat derbyul în bună parte, pentru că duelul din Bănie a început foarte „tare“, urmărindu-se intimidarea adversarului în cîteva puncte vitale (Bumbescu fault la Cămătaru în min. 1 ; Ungureanu fault la Tălnar in min. 3 ; Negrilă la Orac în min. 4). Neimpunîndu-se în această stare de nervozitate, prin măcar un cartonaș galben, arbitrul I. Igna va contribui la tensiunea primei reprize în care s-a jucat puţin fotbal. Au fost, firesc, şi cîteva ocazii în primele 45 minute (Geolgău — min. 7 ; D. Georgescu — min. 14 ; Bălăci — min. 39 şi 45) însă impresia generală a primului act a fost defavorabilă fotbalului. Mai ales că în minutul 26 s-a petrecut și o fază care a aprins spiritele pe Centralul craiovean : pe atacul 

campionilor, Moraru iese decis la minge, Beldeanu cade, publicul solicită penalty (noi nu l-am văzut !), Moraru îl trage de păr pe Beldeanu, acesta îi dă un pumn lui Dinu (“m-a tras și Dinu de păr, de aceea am replicat nervos!“, a afirmat în pauză jucătorul craiovean, dar arbitrul I. Igna l-a eliminat numai pe Beldeanu. Era tot ce s-a reţinut, practic, dintr-o repriză săracă, cu numai două şuturi pe poartă, din 45 minute în care mijlocul dinamovist, deşi mai matur, nu a împins atacul.

@ Din fericire, pentru meci, intervenţia fermă la pauză a observatorului federal FI. Dumitrescu a liniştit jocul şi derbyul s-a mai apropiat cît de cît de... fotbal. E meritul craiovenilor, desigur, care în 10 oameni au forţat victoria de orgoliu şi de clasament, printr-un joc mai apropiat de posibilităţile lor, în timp ce oaspeţii, surprinzător, s-au stins treptat. Insistenţa studenţilor se vede materializată prima dată în min. 68, Ştefănescu a făcut o cursă excelentă, a şutat violent, lingă bară, dar Moraru a „scos“ senzaţional in corner ; Bălăci a executat lovitura de colț, Ungureanu a prelungit la CAMAJARU, acesta a făcut o piruetă printre fundaşii bucureşteni şi a înscris de la 7 m. Fusese prima fază de fotbal adevărat din acest derby ! Liderul, însă, care nu ieşise la atac, deşi avea superioritate numerică, nu o face nici acum, joacă modest faza ofensivă şi campionii sprintează în finalul partidei pentru a-şi onora blazonul. Ei ratează în min. 81 prin Cămătaru  ; Moraru respinge de la 18 m, cu piciorul, atacul lui Crişan  ; pentru ca BĂLĂCI să transforme impecabil, cum numai el ştie să o facă, o lovitură liberă de la 18 m în min. 87, stabilind scorul final. Ultima impresie, ar trebui, fireşte, să însemne „succesul meritat al campionilor“.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mircea M. Ionescu
  • 14. (1981, 11, 18) FC Farul Constanța - CS Universitatea Craiova 1-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_11/?pg=49&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 1 Mai
  $ATTENDANCE           ^ 30 000
  $REFEREE              ^ R. Petrescu (Braşov)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Al. Mustăţea (Piteşti), I. Mărgescu (Piteşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Gache 90 / Geolgău 39
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Costaș @ Bourii 7, Arvtonescu 8, Nistor 7, Turcu 7 @ I. Constantinescu 7 (min. 46 Drogeanui), Gache 7, Buduru 6 @ Perciu 7, Petcu 6, Moldovan 6 (min. 68 Marculescu).  / Boldici 7 @ Negrila 7, Stefanescu 8, Trihoi 7, Ungureartu 7 @ Ticleanu 7 (min. 76 Ciupitu), Donose 7, Irimescu 6 @ Georgiu 7 (mim. 89 Purima), Câmâtaru 6, Bălăci 6. 
  $CORNERS              ^  12-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  13-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  3-1
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  2-1
  $ARTICLE TITLE        ^ CONTRAATACUL Şl LOVITURA LIBERĂ... LA EGALITATE 
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat: R. Petrescu (Braşov) 8, la linie : Al. Mustăţea şi I. Mărgescu (ambii din Piteşti). 
  @ Buna comportare din ultima vreme a echipei gazdă, neînvinsă în cinci partide consecutive, și cartea de vizită a formaţiei oaspete, în plină cursă de urmărire a liderului, au făcut ca interesul în jurul acestei partide să se ridice la cota unui veritabil derby de etapă. Timpul favorabil pentru fotbal a constituit o invitaţie în plus pentru suporterii echipei locale, care au umplut pînă la refuz tribunele, foarte mulţi alţi constănţeni, amatori să vizioneze meciul, rămînînd dincolo de porţile stadionului „1 Mai“. 
  @ Întîlnirea a început în nota de dominare a gazdelor, care, avînd şi avantajul vîntului, i-au obligat pe campioni la o apărare supranumerică, pentru a putea face faţă situaţiei. În min. 2 şi min. 6, I. Constantinescu îşi încearcă şansa golului cu două şuturi puternice de la distanţă. Boldici însă, la post, respinge de fiecare dată, cu dificultate, în corner. În min. 20 este rîndul lui Gache să șuteze periculos la poartă, dar tot fără succes. Din min. 26 Universitatea începe să iasă din strîmtoare şi contraatacul lui Geolgău — rezolvat cu o inspirată ieşire în afara careului a lui Costas — devine un serios avertisment pentru defensiva constănţeană nu îndeajuns de vigilentă. Şi, ceea ce era de aşteptat să se intîmple, s-a întîmplat în min. 39 : o nouă acţiune de atac a lui GEOLGAU este finalizată de către acesta, după o cursă de 30 m, cu un şut plasat pe lîngă Costaş. Este 0—1 si golul toarnă parcă plumb în picioarele echipei gazdă, care nu reuşeşte să-şi găsească cadenţa. 
  @ După pauză, F.C. Constanta reia ofensiva, cu mai multă convingere, căutînd cu insistență drumul golului. Presiunea la poarta lui Boldici este din ce în ce mai mare, dar craiovenii se apără exact și cu mult calm, reușind să scape mereu cu fața curată. Mai mult chiar, în min. 74, Balaci are o excelentă posibilitate să majoreze scorul, dar Costaş intervine salvator în ultimă instanţă. Și întîlnirea părea să se îndrepte spre o victorie craioveană, care aruncă o undă de tristețe peste tribunele arhipline. Mai rămăseseră doar 50 de secunde de joc și de speranţe... În acest minut 90, arbitrul a acordat gazdelor o lovitură liberă de la 18 m. Gache şi-a potrivit balonul liniştit şi şutind apoi fără speranţe pentru Boldici, a înscris un gol splendid, transformând tristeţea din tribune într-un torent de entuziasm. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mihai Ionescu
  • 15. (1981, 11, 21) CS Universitatea Craiova - FC Corvinul Hunedoara 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_11/?pg=64&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 25 000
  $REFEREE              ^ M. Salomir (Cluj-Napoca)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Adam (Cluj-Napoca), Ad. Krasovschi (Zalău)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Cămătaru 43, Balaci 47 P /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Lung 7 @ Negrilă 6, Tihoi 7, Ștefănescu 8, Ungurearvu 7 @ Tîcleomi 7 (min. 65 Cîrțu 7), Danose 7, Balaci 8 (min. 70 Beldecmi) @ Geoigăvi 8, Cămâtaru 8, Irimeseu 7.  / Ioniță @ Rednic, Gălan, Andone, Bogdan @ Petcu, Dumitriu IV, Klein (79 Lucescu) @ Nicșa, Gabor, Văetuș (65 Ghiță)
  $CORNERS              ^  7-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  14-11
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-6
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $YOUTH                ^  3-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Cămătaru - Gabor 2-0...
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat: M. Salomir 8; la linie: M. Adam (ambii din Cluj-Napoca) și Ad. Krasovschi (Zalău).
  @ La o săptâmînă distanţă de meciul cu liderul clasamentului, disputat pe acelaşi teren, campioana a vrut să tranşeze repede, în favoarea ei, jocul cu cealaltă echipă “de podium“, Corvinul Hunedoara. La pressingul ei, cu care a încercat să recupereze balonul şi să creeze panică în careul advers, formaţia oaspete a replicat prin cunoscuta-i ţesătură de pase chiar şi la... portar. Şi cum, o vreme, din liniile dinapoi craiovene pleacă spre vîrfuri mingi cu adresă aproximativă, Ioniţă șomează mai mult decit Lung, care, la şuturile expediate de Gabor (min. 15), Petcu (min. 24) şi Klein (min. 26), trece prin emoţii. Abia în min. 18, la o lovitură liberă executată, cu dibăcie, de Bălăci, de la circa 17 m, Ioniţă are pentru prima oară de lucru. Forţind deschiderea scorului, gazdele își pigmentează ofensiva și cu un-doi-uri declanşate de Ţicleanu în min. 30 si 42, care produc panică în 16-le hunedorean. Golul atît de aşteptat de tribune va cădea, totuşi, pînă la pauză : insistentul şi puternicul CAMATARU (atuuri scoase în 

evidentă, prin contrast, cu, ieri, indolentul Gabor, pare-se, obosit după fructuoasa campanie australiană) a urmărit o minge „scăpată“ de Ioniţă și, într-un ultim efort, a împins-o în plasă, de la circa 7—8 metri.

@ Pe cît de greu au deschis scorul craiovenii pe atît de uşor şi de repede îl vor majora după pauză ; graţie penalty-ului acordat, în min. 47, la un fault comis, în careu, de Bogdan asupra lui Geolgău, şi transformat, cu precizie, de BĂLĂCI. Jocul place prin angajament fizic, dar displace prin greşelile în transmiterea mingii si prin iregularităţile comise, îndeosebi, de Negrilă si Gălan. În continuare, însă, fazele clare de poartă sînt rare (în min. 73. Ghiță va relua, imprecis, cu capul, din apropiere ; în min. 89 Geolgău va trimite, din careu, în „transversală“) și, la sfîrşit, tabela de marcaj va afișa 2—0, scorul rămas, parcă, de duminica trecută.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nicolaescu
  • 16. (1981, 11, 29) CS Universitatea Craiova - CSM Jiul Petroșani 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_11/?pg=82&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ O. Streng (Oradea)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ G. Dragomir (Bucureşti), N. Biţin (Salonta)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Cămătaru 63 (Geolgău) /
  $CARDS                ^ Tilihoi, Negrilă, Ștefănescu / Rusu, Varga
  $PLAYERS              ^ Lung 7 @ Negrilă 6 (min. 60 Criţu 7), Tiiloî 7, Ştefânesci 8, Ungureanu 6 @ Ticleonu 7 (60 Crișan 7), Donore 7, Bălăci 7 @ Gechgâu 8, Câmătaru 8, Irimescu   / Căvai 8 @ Grigore 8, Rulu 6, Vizitiu 6, Giurgiu 7 @ Sumulanschi 8, Varga, Nteagu 7 @ Muia, Sălăjan 8+, Gihici 
  $CORNERS              ^  13-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  15-8
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-3
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  8
  $YOUTH                ^  7-0
  $ARTICLE TITLE        ^ GREU SE MAI MARCHEAZĂ UNEORI... 
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat: O. Streng (Oradea) 7; la linie: G. Dragomir (Bucureşti) și N. Biţin (Salonta). 
  @ Suporterii craioveni n-au avut parte de satisfacţii în prima repriză, ci doar de emoţii. Universitatea ataca şi iarăşi ataca (a beneficiat de 11 cornere) dar fără să reuşească să înscrie. Jiul se apăra perfect, cu multă ambiţie. Însă Irimescu a ratat incredibil, de trei ori (min. 9, 11 şi 17), din situaţii clare. Cămătaru — foarte muncitor, totuşi, — l-a imitat de la 3 m de poartă (min. 28), o lovitură ca din tun de la 40 m trasă de Negrilă a fost respinsă în min. 30 de Cavai (cu merite în menţinerea scorului alb de la pauză), iată numai cîteva din ocaziile care puteau fi goluri. 
  @ Luptă grea pe un teren ca arat a fost şi după pauză. Atacurile în trombă ale craiovenilor s-au sfărîmat ca valurile de zidul apărării petroșenene. În min. 63 miile de umbrele au sărit în sus; în sfirşit, Donose l-a deschis lung pe Geolgău, acesta a centrat în faţa porţii şi în aglomeraţia care s-a creat aici CAMATARU a reuşit să împingă balonul, de la 3 m, în poartă: 1-0. Ocazii au mai fost (care de care mai clare !). La un moment dat, chiar, mingea a rămas singură în faţa porţii goale şi nimeni n-a reuşit s-o trimită în plasă ! De fapt multe altele nu se pot spune despre acest meci în afară de goana disperată a gazdelor după gol. Craiovenii nu au reuşit să se exprime la valoarea lor pe un teren impropriu, dar merită să subliniem lupta exemplară a jucătorilor de la Jiul, care din „victime sigure" au reușit să pună mari probleme liderului. Ba mai mult, în repriza a doua ei au și contraatacat periculos, văzînd chiar în final (min. 85 și 88) cum portarul craiovean Lung „trăgea de timp“ pentru a păstra fragilul avantaj. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Modesto Ferrarini
  • 17. (1981, 12, 06) AS Progresul București - CS Universitatea Craiova 2-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1981_12/?pg=16&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ T. Balanovici (Iaşi)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V. Antohi (Iaşi), Gh. Dumitreşcu (Constanţa)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Apostol 11 (Stoichiţă), Niculcea 63 / Balaci 85
  $CARDS                ^ Stoichiță, Grigore RED 51 / Donose, Tilihoi, Donose RED 58
  $PLAYERS              ^ Ghjoabă 8 @ Alexandru 7, Grigore, Mateescu 6, Gh. Ştefan 7 @ M. Ionescu 7, Simionov 7, Niculcea 7, Stoichiţă 7 @ Ţevi 6 (min. 69 V. Nicolae 5), Apostol 7 (min. 89 Tănăsescu).  / Lung 7 @ Negrilă 6, Tilihoi 6, Ştefănescu 6, Ungureanu 7 @ Ţicleanu 6 (min. 60 Crişan 7), Irimescu 5, Donosei @ Geolgău (min. 12 Bălăci 6), Cămătaru 6, Cîrfu 5. 
  $CORNERS              ^  3-4
  $SHOTS IN TOTAL       ^  11-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  4-4
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  7
  $YOUTH                ^  2-0 
  $ARTICLE TITLE        ^ Lume multă, fotbal puțin
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat : T. Balanovici 6 ; la 

linie: V. Antohi (ambii din Iaşi) şi Gh. Dumitreşcu (Constanţa).

  @ Lume multă, dar fotbal puţin ieri, în meciul dintre lidera şi codaşa clasamentului. În schimb, exces de nervozitate, faulturi cu duiumul, destule durităţi in teren (unele sancţionate, altele trecute cu vederea de arbitru), manifestări nesportive şi cîteva scandaluri la tribune, între suporterii echipei bucureştene şi cei ai formaţiei oaspe, din rîndul cărora s-a şi aruncat cu o sticlă pe gazon. 
  @ Jocul Începuse, totuşi, promiţător ca spectacol, craiovenii creindu-şi prima mare ocazie de gol încă din minutul 2, cînd în urma unui eficace „un-doi“ între Geolgău şi Cămătaru, acesta din urmă a pătruns în careul bucureştenilor, însă portarul Gîrjoabă a intervenit salvator pentru echipa sa. Puţin după aceea, Mateescu îl faultează grosolan pe Georgău (care a şi fost nevoit să părăsească apoi terenul) fără ca arbitrul să-i arate bucureşteanului cuvenitul cartonaş. În min. 11, gazdele au reuşit să deschidă scorul : Stoichiţă a executat o lovitură liberă prin lateral dreapta şi APOSTOL, sărind de lîngă Irimescu, a reluat foarte frumos, mingea cu capul, plasînd-o la păianjen. 
  @ Enervaţi şi de acest gol, craiovenii replică un joc prin cîteva intrări mai dure (Tilihoi, de pildă, asupra lui Apostol), iar bucureștenii nu se lasă nici ei mai prejos (M. Ionescu îl faultează tare pe Irimescu și Alexandru pe Cămătaru), din nou fără ca arbitrul să intervină pentru a potoli spiritele.
  @ După pauză arbitrul pare mai decis, dar cade în cealaltă extremă, eliminîndu-ș în min. 51 pe Grigore pentru un fault (ca atîtea altele pînă atunci) care impunea doar cartonaşul galben. Probabil în compensaţie, îl elimină din joc, peste 7 minute, şi pe Donose, căruia, ce-i drept, ii dăduse în prealabil un cartonaş galben. 
  @ În sfîrşit, pe lingă atîtea scene neplăcute, mai vedem şi ceva fotbal. Gazdele care — spre deosebire de craioveni — au acţionat mai simplu în ofensivă, dar mult mai periculos, au ridicat scorul la 2—0 în min. 63 prin NICULCEA, care l-a „întors“ surprinzător de uşor în careu pe Ştefănescu. Cinci minute mai tîrziu Stoichiţă este faultat în careul oaspeţilor, dar nu se acordă penaltyul cuvenit. Tot Stoichiţă, pe fondul unor atacuri susţinute ale bucureştenilor, ratează apoi două bune situaţii (în min. 70 şi 78), prima oară mingea şutată de el ştergând bara transversală. Spre final, craiovenii reduc din scor prin BĂLĂCI (min. 85), care a şutat splendid de la 20 metri. 
  @ Victorie la limită, dar deplin meritată a bucureştenilor, care şi-au depăşit ieri condiţia de purtători ai lanternei, în timp ce liderul s-a prezentat mult sub așteptări. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Firănescu
  • 18. (1982, 02, 28) CS Universitatea Craiova - ASA Târgu Mureș (1962) 5-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_03/?pg=1&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 25 000
  $REFEREE              ^  O. Ştreng (Oradea)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Neşu (Oradea), N. Biţin (Salonta)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Szabo 22 OG, Cârțu 30, 45 (Balaci), Geolgău 51, Cămătaru 53 /
  $CARDS                ^ Negrilă / Unchiaș, Both II
  $PLAYERS              ^ Lung @

Negrila, Tilihoi, STEFANESCU, Ungureanu @ Ţicleanu, BĂLĂCI (min. 72 Donose), IRimeseu @ GEOLGAU (min. 60 Crişan), CAMATARU, CIRTU / Biro II (min. 46 Varo) @ Szabó, Unchiaş, B. Ioni, Hajnal @ C. Ilie, Both II, Gall, Báró I (min. 57 FAZEKAS) @ Bolba, Fonici.

  $CORNERS              ^  6-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  24-7
  $SHOTS ON TARGET      ^  14-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $YOUTH                ^  6-0
  $ARTICLE TITLE        ^ START LANSAT - EPILOG NEAŞTEPTAT 
  $ARTICLE BODY         ^ A arbitrat bine O. Ştreng ; la linie : M. Neşu (ambii dia Oradea) şi N. Biţin (Salonta). 
  @ „Repetiţia generală“ de la Craiova a avut atmosferă. Un public înflăcărat (care „vine" indiferent de forţa adversarului), un observator münchenez (“secundul“ Reinhardt Saftig), cîţiva bucureşteni, printre care Valentin Stănescu (însoţit de un operator de film), direct interesat pentru meciul de la Tg. Mureş din etapa a doua şi mai mult decît direct interesat de evoluţia... campionilor. În sfîrşit, meciul a avut şi un episod de suspense, neplăcut, din păcate, Bălăci părăsind terenul accidentat, la... 5-0, şi accidentul (la genunchi) nu pare atit de simplu, punînd sub semnul incertitudinii prezenţa lui, în teren, miercuri...
  @ Dar să ne întoarcem la joc. Start în trombă al craiovenilor. Mureşenii sunt „în corzi“ încă din primele minute (bară Cămătaru — min. 6 ; apoi Hajnal salvează de pe linia porţii — min. 15, din nou Cămătaru, cu capul — min. 18). Mureşenii cedează — logic — prin autogolul lui SZABÓ, cu apărarea sufocată, (min. 22). Craiovenii forţează, Bălăci şi Cîrţu se încrucişează mereu în careu, aproape obligîndu-l pe Cămătaru să ajungă extremă stingă, ca să mai poată juca. În min. 30, CÎRŢU majorează scorul, şutind subtil cu spitz-ul, în momentul in care Biro II se mai aştepta la o pendulare. În tot acest timp, mureşenii trec rar centrul terenului ; apărarea,  copleşită, se „bazează“ doar pe degajările fără orizont ale lui Bölöni, orice încercare de construcţie fiind „tăiată“ de pressingul oltean. Final de repriză, cu un nou gol CIRTU (min. 45, şut precis, cu latul, din pasa lui Bălăci). 
  @ După pauză, animatorul e Geolgău, care îşi etalează vitalitatea, aşa cum Cîrţu operase „în prima“ cu fineţe. În min. 51 e 4—0 (şut puternic GEOLGAU, de la 16 m), iar în min. 53 e 5—0, la capătul unei acţiuni tipice de „treisferturi", cu CAMATARU în rol de aripă pe culoarul eseului. Jocul e încheiat (de mult), dovadă că şi Geolgău iese, pentru a se lucra puţin la rodarea lui Crişan... Se intenţionează şi înlocuirea lui Bălăci, dar internaţionalul solicită să rămînă în teren, vrea să marcheze şi forţează driblingurile, cu clasicele lui schimbări de picior. Golul nu vine, Bălăci insistă şi fotbalul nu iartă : la o ciocnire cu Gall, fără intenţie din partea mureşeanului, Bălăci părăseşte terenul, susţinut de medic şi masor. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ioan Chirilă
  • 19. (1982, 03, 07) FCM Târgoviște - CS Universitatea Craiova 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_03/?pg=27&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Municipal
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ R. Petreicu (Braşov)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Dumea (Roman), A. Gheorghe (Piatra Neamţ)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Ion Marin 79 /
  $CARDS                ^ Pitaru /
  $PLAYERS              ^ VOINEA @ Nicutescu, DUMITRESCU, Ene, Pitara @ Constantin, I. MARIN, Econom. (min. 62 Mergeotu) @ Greaca, SAVA, AELENEI.  / BOLDICI @ Purima, Tilihoi, STEFANESCU, UNGUREANU @ Ţicteanu, Balacî, Irinescu (min. 67 DONOSE) @ Crişan, Cîrţu, Geolgău (min. 83 A. Popescu). 
  $CORNERS              ^  3-4
  $SHOTS IN TOTAL       ^  10-9
  $SHOTS ON TARGET      ^  6-6
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  8
  $YOUTH                ^  0-5
  $ARTICLE TITLE        ^ Liderul a ieșit la atac prea târziu
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Municipal; teren moale; 

timp bun ; spectatori — circa 15 000.

  @ A arbitrat bine: R. Petreicu (Braşov); la linie, ambii cu greşeli : M. Dumea (Roman), A. Gheorghe (Piatra Neamţ). 
  @ Un stadion arhiplin a întimpinat cu răceală echipa campioană, salutînd cu entuziasm propria formaţie, angajată într-un meci-cheie pentru evitarea retrogradării. Această primire a sugerat “starea“ celor două părţi, victoria revenind în cele din urmă echipei care a dorit-o foarte mult, adversarul păstrând încă semnele nereuşitei de miercuri cu Bayern München. Jocul a început cu atacurile viguroase ale localnicilor, Boldici salvând (min. 5) un gol ca şi făcut de Sava. Craiovenii mizează doar pe contraatac si ratează în min. 13 o foarte mare ocazie, după o învăluire a lui Cîrţu si un şut al lui Geolgău la... Voinea, de la numai citiva metri. 
  @ Tirgoviştenii atacă, dar defensiva olteană se grupează bine, astfel încit contraatacurile craiovene sînt mai periculoase decît insistenta ofensivă a gazdelor. După un șut puternic al lui Tilihoi (min. 29), Crișan, care avea să joace foarte mult sub valoarea sa, a ratat de la numai 4 m (min. 41).
  @ După pauză, Sava ilustrează noul val ofensiv al tirgovistenilor șutind în bară (min. 50). Gazdele insistă profitind și de faptul că liderul cochetează cu remiza. În min. 57, I. Marin execută excelent o lovitură liberă si golul este salvat în extremis de Boldici. Această lovitură liberă prefigurează golul din min. 79, înscris de același I. MARIN, la un forcing al gazdelor, dublat de ezitarea centralilor olteni. În ultimele 10 minute, liderul încearcă să schimbe fața kocului, dar trecerea de la contraatac la o ofensivă consistentă nu se poate face cu uşurinţă, astfel încit tirgovistenii obţin o victorie pe cît de muncită, pe atît de meritată.  
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Ioan Chirilă
  • 20. (1982, 03, 13) FC UTA Arad - CS Universitatea Craiova 0-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_03/?pg=50&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ M. Salomir (Crisj-Napoca)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ St. Moldovan, I. Roman (ambii din Sighet)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^ Bîtea / Purima, Cămătaru
  $PLAYERS              ^ Ducadam @ Bîtea, Kukta, BODI, GIURGIU (min. 75 Gama) 

@ CORAS, HIRMLER, TISA @ CURA, Urs, Roşu (min. 63 Muşat). / BOLDICI @ Purima, TitiHOI, STEFANESCU, UNGOUREANU @ Ticlearvu, DONOSE (min. 82 Ciupitu), BĂLĂCI, Geolgău (min. 82 Irimescu) @ CAMATARU, Grtu.

  $CORNERS              ^  10-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  15-9
  $SHOTS ON TARGET      ^  10-5
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  0-5

  $ARTICLE TITLE        ^ "RECORDUL FEYENOORD" - EGALAT! 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion U.T.A. ; teren bun ; timp frumos ; spectatori - circa 20 000. 
  @ A arbitrat foarte bine M. Salomir (Crisj-Napoca) ; la linie : St. 

Moldovan și I. Roman (ambii din Sighet), ambii cu greșeli..

@ Mulţi şi autorizaţi oameni de fotbal din Arad ne-au spus că simbătă s-a egalat recordul de spectatori al stadionului, cel de la partida U.T.A. — Feyenoord. Bine că meciul s-a ridicat la o factură satisfăcătoare. Gazdele, alertate de înfrîngerea din etapa trecută, s-au „bătut“ cu toată energia. Universitatea, şi ea alarmată de insuccesul de la Trigovişte, a jucat cu toată încrederea în forţele ei. Din risipa de combativitate au rezultat dueluri de toată frumuseţea, purtate, în general, sportiv. U.T.A. poate fi nemulţumită de punctul pierdut acasă dacă argumentează prin perioadele lungi de dominare. Dar la fel de bine se poate declara... satisfăcută de egal dacă îşi aminteşte de cele două mari situaţii craiovene (Cirţu şi Cămătaru), cind atacanţii oaspeţilor n-au inscris deşi nu-l mai aveau în faţă decît pe Ducadam. Iată de ce, după „balanţa“ noastră, rezultatul apare ca perfect echitabil.

@ U.T.A. începe în forţă, Tisa (min. 7) este oprit de Purima din cursă, iar Boldici intervine la timp (min. 13) la un şut-centrare al lui Cura. Va urma prima mare ocazie a oaspeţilor (min. 14), cind Criţu, scăpat singur, șutează, de la 6 m. din unghi, pe lângă stîlpul din dreapta porţii. Boldici se va remarca (min. 22 şi 23) la acţiunea lui Urs şi la şutul-bombă semnat Tisa. Acestă din urmă il va mai încerca pe portarul craiovean (min. 37 şi 38), dar Boldici s-a aflat la post.

@ După pauză, pe fondul dominării gazdelor, Cămătaru va efectua o serie de „raiduri“ periculoase (min. 55 şi 59), în timp ce „alb-roşii“ îi aruncă mereu înainte pe Tisa şi Coraş, cei mai periculoşi oameni ai lor. Coraş şutează puternic (min. 65), Boldici apără, iar Cămătaru ajuns, după o lungă cursă, numai cu Ducadam in faţă, şutează în plasa laterala (min. 75). Portarul arădean va interveni salvator (min. 76), iar cel craiovean va lămuri situaţii mai periculoase (min. 82 şi 83) în faţa lui Hirmler şi, respectiv, Muşat.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Eftimie Ionescu
  • 21. (1982, 03, 20) CS Universitatea Craiova - Chimia Râmnicu Vâlcea 5-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_03/?pg=71&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 3 000
  $REFEREE              ^ Al. Mustaţea (Piteşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V Kurt (Medgidia), L. Vescan (Arad)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Balaci 5, Cîrțu 24, 28, 51, Donose 73 (Cârțu) /
  $CARDS                ^ Irimescu / Carabageac
  $PLAYERS              ^ Boldici @ Negrila, TILÎHOI, STEFANESCU, Ungureanu @ ŢICLEANU, Donose, Irimescu (min. 72 A Popescu), BALACI @ GEOLGIU, CIRTU.  / Pavel (min. 30 Rosca) @ Basna, Preda, Catargiu, Cincu @ Alexandru, Stanca (min. 46 CHERAN), Carabageac @ Telespan, Gîngu, Predeanu. 
  $CORNERS              ^  13-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  11-2
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-1
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  3-0
  $ARTICLE TITLE        ^ Goluri pentru fidelitate
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ;  teren alunecos ; timp neprielnic, viscol ; spectatori — circa 3 000. 
  @ A arbitrat bine Al. Mustaţea (Piteşti) ; la linie : V Kurt (Medgidia) şi L. Vescan (Arad), ambii cu semnalizări eronate 
  @ Pe o vreme cu viscol ca în miez de iarnă, doar 3000 de spectatori  au avut... curajul să ia drumul stadionului craiovean și să tremure zdravăn aproape două ore. Universitatea a jucat însă pentru ei, răsplătindu-le fidelitatea cu una dintre cele mai bune evoluții ale sale, menținînd un tempo ridicat pe toată durata partidei.
  @ Craiovvenii şi-au dorit şi o copioasa revanşă după cele doua infringeri consecutive de la Rm. Vilcea (din returul campionatului trecut şi turul celui actual) jucînd cu o mare ambiţie, cu incrîncenare. Ei au deschis scorul, în min. 5, prin BĂLĂCI, care a executat bine o lovitură liberă de la 20 m. Pavel, surprins, nereuşind să reţină balonul deși putea s-o facă ! Golul, ca o lovitură de măciucă, a turnat plumb în picioarele vîlcenilor şi in prim-planul partidei a urcat CIRŢU. El a realizat, în continuare, un frumos hat-trick, marcind trei goluri consecutive pun trei procedee tehnice diferite. La primul (min. 24) a ţişnit ca un sprinter spre o minge ce ieşea un corner şi a impins-o în plasă din apropierea porţii ; la al doilea (min. 28) a deviat mingea, cu capul, din alergare, spre colţul lung, iar la al treilea (min. 51) a „inţepat-o" cu piciorul cam de la înălţimea... capului, trimiţind-o sub bară de la circa 10 m. 3—0 pentru el, 4-0 pentru Universitatea ! 
  @ Intrarea în joc a lui Cheran a mai limpezit jocul vîlcenilor, oaspeţii au schiţat şi citeva contraatacuri, dar tot craiovenii au fost cei care au punctat DONOSE (min. 73), din pasa aceluiaşi Cîrţu, a înscris al 5-lea gol, stabilind scorul unei partide în care vilcenii au jucat extrem de timoraţi, permiţind campionilor să realizeze o eficacitate rară la noi : să înscrie 5 goluri din 11 şuturi ! 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Laurențiu Dumitrescu
  • 22. (1982, 03, 28) FC Universitatea Cluj - CS Universitatea Craiova 3-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_03/?pg=91&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 35 000
  $REFEREE              ^ N. Rainea (Bîrladi)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Stănescu (iași), V. Naumcer (Iași)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ L. Mihai 40 (Cimpeanu II), Suciu 54, Bucur 66 / Ștefănescu 71? (Cămătaru)
  $CARDS                ^ Moș, Porațchi / Cămătaru
  $PLAYERS              ^ LAZAREANU @ L. MIHAI, CIOCAN, Moş, I. Mureşan @ SUCIU, Poraţchiu (min. 83 Fl. Pop), Boca @ Dobrota, Cîmpeam II, Albu (min. 46 BUCUR).  / Boldici @ Negrila, Tilihoi, Ştefânescu, Ungureanu @ Ţiclearvu, Donose, Bălăci (min. 46 Irimescu), Geolgău @ CAMATARU, Cîrţu (min. 62 Beldeanu) 
  $CORNERS              ^  6-8
  $SHOTS IN TOTAL       ^  14-17
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-10
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  8
  $YOUTH                ^  2-3
  $ARTICLE TITLE        ^ N-A JUCAT DECIT O ECHIPĂ ! 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Municipal ; teren bun ; 

timp foarte frumos ; spectatori — circa 35 000.

@ A arbitraj bine N. Rainea (Bîrladi) ; la linie : M. Stănescu şi, cu greşeli, V. Naumcer (ambii din Iaşi).

@ Cam 35 000 de oameni (se spune, recordul absolut al stadionului...) au venit la arena clujeană să vadă un mare spectacol în care apărea formaţia campioană, Universitatea Craiova. Fericiţii suporteri clujeni care au prins un bilet pentru joc au plecat pină la urmă bucuroşi de victorie, însă şi cu un regret, de a nu fi văzut un duel decît o... singură echipă. Aceasta a fost formaţia gazdă care nu s-a intimidat de firma adversarului şi de începutul său mai bun (mare ocazie, în min. 25, cind Cămătaru, cel huiduit mereu de tribune, a trimis balonul în bară). Dealtfel, şovăielnicul Ştefânescu anunţa din min. 26 marile lacune din apărare, dar atunci Boca a ratat. Finalul reprizei I, cu fotbal puţin, avea să aducă primul gol la o fază simplă : în min. 40 Donose se „joacă“ în faţa propriului careu, pierde mingea, Ungureanu îl obstrucţionează pe Boca, Cimpeanu II execută o lovitură liberă indirectă de la 20 m lateral, L. MIHAI sare de unul singur în faţa porţii şi înscrie !

@ Aşteptam, după pauză, trezirea campionilor. Şi am crezut în min. 46, cînd Lăzăreanu s-a opus excelent şutului lui Irimescu, de la 4 m, ca lupta să fie relansată. Simplă impresie pentru că, vlăguită, campioana joacă din ce în ce mai slab şi gazdele sunt cele care ratează pe rînd, mai ales în min. 48 cind Dobrotă este foarte aproape de gol. Şi în min. 54 efortul clujenilor se vede, iar materializat. Ştefânescu nu reuşeşte să-l stopeze pe SUCTU într-o cursa umăr la umăr, localnicul întră în careu şi pe unghiul scurt șutează. Boldici nu poate reţine şi e 2—0 pentru „U“. Iar peste 12 minute al treilea gol : Dobrotă pleacă din poziţie de ofsaid nesemnalizată de tușierul V. Naumecef, faza continuă pe stîngă şi apărătorii craioveni, din nou neinspiraţi, sunt făcuţi şah mat de BUCUIR, care şutează sec de la marginea careului mare. Răniţi în orgoliu campionii încearcă să pilpîie în atac, Irimescu trage bine, dar Lăzăreanu este atent, şi in min. 81 Cămătarii ”pune” o pasă ideală lui ŞTEFANESCU, care reuşeşte primul gol craiovean înscris la Cluj-Napoca din 1974 ! Un gol de onoare in partida de azi, care n-a salvat însă onoarea campionilor „absenţi“ în cea mai mare parte a colocviului studenţesc de pe Someş

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mircea M. Ionescu
  • 23. (1982, 04, 03) CS Universitatea Craiova - FC Politehnica Timișoara 5-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_04/?pg=10&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ FI. Popescu (Ploieşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ Al. Rădulescu (Ploieşti), S. Pantelimonescu (Ploieşti)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Donose 22 (Țicleanu), Ungureanu 37 (Balaci), Cârțu 61, 75, Geolgău 63 (Bălăci) /
  $CARDS                ^  / Cârciumaru, Anghel
  $PLAYERS              ^ Boldici @ Negrită, Tilihoi, Ştefănescu, UNGUREANU @ ŢICLEANU (min. 76 Purima), Donose, BĂLĂCI, Irimescu (min. 63 Beldeanu) @ GEOLGAU, CIRTU.  / Moise @ Bocănici (min. 76 Mutu), Păltinişan, Circiumaru, Sanda @ Anghel, Manea, Şerbănoiu, T. Nicolae @ Nedelcu (min. 72 Videscu), Palca. 
  $CORNERS              ^  14-0
  $SHOTS IN TOTAL       ^  27-0
  $SHOTS ON TARGET      ^  17-0
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $YOUTH                ^  3-0
  $ARTICLE TITLE        ^ BOLDICI PUTEA STA ÎN... TRIBUNĂ 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „Central“; teren bun; timp frumos; spectatori - circa 20 000. 
  @ A arbitrat bine FI. Popescu; la linie: Al. Rădulescu şi S. Pantelimonescu (toţi din Ploieşti). 
  @ Circumspecţi pentru că primeau replica echipei care învinsese pe Dinamo cu arma contraatacului, craiovenii s-au trezit că au în faţă o formaţie cuminte, care s-a cantonat deliberat în propria jumătate, fără a schiţa nici un gest ofensiv. Iar dacă vom adăuga că în primele 45 de minute Boldici a fost solicitat doar o singură dată (la centrarea lui Anghel, din min. 41), cu alte cuvinte el ar fi putut sta liniştit în... tribună, avem imaginea exactă a desfăşurării primei reprize. O repriză în care craiovenii au zburdat pur şi simplu, ei fiind de fapt cei care au jucat, dar s-au şi... jucat cu ocaziile. Cele mai clare : Donose — de la 6 m, şut în Moise (min. 6), 

„cap" Cîrţu, Moise a scos de la vinclu (min. 18), Ungureanu — faţă în faţă doar cu Moise — luftează la 8 m (min. 20). Abia în min. 22 DONOSE a spart gheaţa, reluind cu capul în plasă centrarea lui Ţicleanu. Iureşul gazdelor devine tot mai insistent şi în min. 37 asistăm la cel mai frumos gol al meciului. Corner la poarta oaspeţilor, Bălăci a executat înapoi (tot „careul" timişorean se aştepta la o centrare) şi UNGUREANU — de la 20 m, venit în viteză — a expediat o bombă fără speranţe pentru Moise.

@ Repriza secundă a debutat cu o mare ocazie a lui Anghel (min. 48) care, după o cursă solitară de la centru, a ales varianta driblingului (deloc indicată) în faţa lui Boldici, fiind faultat de acesta la 17 m. Treziţi de această ocazie, timişorenii au devenit ceva mai ofensivi, dar fără realizări concrete (nici un șut, nici un corner !), întărind astfel constatarea că au prins o zi foarte slabă. Craiovenii nu sînt sentimentali și mai înscriu trei goluri: CIRTU (min. 61) — la o pasă cu capul a lui... Bocănici, în urma centrării lui Negrilă ; GEOLGAU (min. 63), cînd Circiumaru a degajat defectuos, şi din nou CIRTU (min. 75), după o acţiune de efect a lui Bălăci. Scorul putea lua proporţiile celui din finala Cupei de anul trecut, dar în min. 88 bara s-a opus şutului lui Ştefănescu.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Adrian Vasilescu
  • 24. (1982, 04, 07) FC Sportul Studențesc București - CS Universitatea Craiova 2-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_04/?pg=19&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Politehnica
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ I. Igna (Arad)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Dima (Sighişoara), Fr. Keresteș (Tg. Mureş)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Mircea Sandu 4, 34 (Fl. Grigore) /
  $CARDS                ^ Bucurescu RED 34 /
  $PLAYERS              ^ Speriatu 

(min. 57 Lazăr) @ M. MIHAI, CAZAN, IORGULESCU, MUNTEANU @ CHIHAIA, PANA, O. Ionescu @ Florin Grigore, M. SANDU (min. 63 Terheş), Bucurescu. / Boldici @ Negrilă, TILIHOI, Ştefănescu, Ungureanu @ Donose (min. 75 Ciupitu), ŢICLEANU, Bălăci, Irimescu (min. 57 Beldeanu) @ Geolgău, Cîrţu.

  $CORNERS              ^  1-11
  $SHOTS IN TOTAL       ^  9-13
  $SHOTS ON TARGET      ^  6-3
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  8
  $YOUTH                ^  2-6
  $ARTICLE TITLE        ^ O ORĂ ÎN INFERIORITATE NUMERICĂ! ȘI TOTUȘI... 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Politehnica; teren foarte bun; timp frumos; spectatori — circa 15 000. 
  @ A arbitrat satisfăcător I. Igna (Arad); la linie: I. Dima (Sighişoara) — cu mari greşeli şi Fr. Keresteș (Tg. Mureş). 
  @ Partida a început cu atacuri debordante ale „alb-negrilor", care în min. 2 (Pană a fost oprit prin fault) şi apoi, în min. 3 (Florin Grigore) puteau deschide scorul. În min. 4, însă, apărarea craioveană n-a mai putut face faţă iureşului advers : Munteanu a pătruns impetuos, a şutat puternic şi balonul respins de Boldici a fost reluat sec în plasă de MIRCEA sandu : 1-0. Studenţii stâpînesc partida, atacă în valuri, obligîndu-i pe craioveni să arate, în apărare, slăbiciuni pe care nu eram obişnuiţi să le vedem în jocul lor. Treptat, Universitatea echilibrează jocul dar cu numai două vîrfuri (Geolgău şi Cîrţu, amîndoi sub nivelul obişnuit) nu realizează prea mult în atac. Prima fază mai periculoasă a oaspeţilor, şutul pe jos al lui Cîrţu este respins de Speriatu în corner (min. 32).
  @ Două minute mai tîrziu, bucureştenii majorează scorul dar golul marcat de M. SANDU din pasa lui Fl. Grigore n-a fost valabil, după părerea noastră, fiind grevat de o dublă poziţie de ofsaid, nesemnalizată de tuşierul I. Dima. La protestele (peste limită) ale craiovenilor, arbitrul Igna s-a consultat cu tuşierul, dar acesta a susţinut în continuare valabilitatea golului. S-au produs busculade, incidente între jucători şi Bucuresci a fost eliminat de pe teren, pentru lovirea lui Negrilă.
  @   În repriza a doua, Universitatea — in superioritate numerică — a dominat net. Craioveni au obţinut corner după corner (priviţi raportul din casetă), dar adevărul este că, în ansamblu, liderii clasamentului au făcut un joc sub posibilităţile lor şi, ca urmare, apărarea Sportului studenţesc (la fel de bină ca şi în etapa trecută, la Piteşti) n-a concedat adversarului aproape nici o situaţie reală de gol. Să notăm însă mingea trimisă de Beldeanu (min. 63), de la 18 m, cu boltă, peste poarta goală şi pătrunderea lui Bălăci, pe aripa stingă (min. 82) încheiată cu un frumos şut, razant cu transversala. În rest, atacuri multe, dar încâlcite, cărora excelenţii fundaşi bucureşteni le-au răspuns prin intervenţii sigure, plasament corect şi dublaj bun. Mai mult chiar, la „capul“ lui M. Sandu (min. 47) şi la centrarea lui Chihaia (min. 65, cind Fl. Grigore avea toată poarta în faţă, dar a intrat sub traiectorie) Sportul studenţesc putea mări diferenţa... 
  @ În ansamblu, victorie meritată, pentru prima repriză, pentru dăruirea în joc, pentru marele efort depus după pauză. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Radu Urziceanu
  • 25. (1982, 04, 10) CS Universitatea Craiova - FCSB 1-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_04/?pg=30&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 20 000
  $REFEREE              ^ M. Salomir (Cluj-Napoca)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Neşu (Oradea), I. Medveş (Oradea)
  $MANAGERS             ^ I. Oblemenco, C. Oţet / C. Cernăianu
  $GOALS                ^ Cămătaru 90 (Balaci) / Balint 54 (Mureșan)
  $CARDS                ^  / Stoica
  $PLAYERS              ^  Boldici @ Negrilă, Tulhoi, STEFANESCU, UNGUREANU 

@ Ţicleanu (min. 66 Donose), Beldeanu (min. 66 Irimescu), Bălăci @ Geolgău, Cămataru, Cîrţu. / IORDACHE @ ANGHELINI, SAMES, FL. MARIN, Fodor @ STOICA (min 60 Iovan), BALINT, MUREŞAN @ Majaru (min. 15 BARBU), Ralea, Minea.

  $CORNERS              ^  6-0
  $SHOTS IN TOTAL       ^  19-5
  $SHOTS ON TARGET      ^  5-1
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  1-1
  $ARTICLE TITLE        ^ CAMPIONI AU CÎŞTIGAT-IN EXTREMIS-UN PUNCT ACASĂ. 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren destul de denivelat ; timp frumos ; spectatori 

- circa 20 000.

  @ A arbitrat bine M. Salomir (Cluj-Napoca) ; la linie : M. Neşu 

şi I. Medveş (ambii din Oradea).

@ De nu ar fi fost urmărită de foarte mulţi pe micul ecran, istoria acestui meci ar fi fost greu de crezut. Craiova, campioana şi cîştigătoarea Cupei, egalind în extremis, la disperare şi la noroc, în ultimul minut de joc, acasă, pe propriul teren ! Nu o să repovestim deci „filmul“. Vă propunem însă o analiză — pe puncte — a acestei partide urmărite împreună. 1) înaintea meciului, foarte siguri pe ei, fotbaliștii craioveni nu și-au pus decît problema scorului la care vor învinge aflînd că Iordănescu („singurul pericol pentru noi“) e accidentat şi a rămas la Bucureşti. O stare de spirit extrem de senină, deci, în tabăra campionilor, tradusă în teren printr-un vizibil complex de superioritate... Toată prima repriză şi cea mai mare parte din a doua craiovenii au jucat foarte dezinvolt, de parcă golul şi golurile ar fi urmat să pice, oricum, după obiceiul locului (cite 4—5), şi de la sine. Nu întîmplător, spectatorii — dîndu-şi seama de... somnul Cenuşeresei — au început să strige, pe toate vocile : „Treziţi-vă ! Deşteptarea !“. Zadarnic. Din păcate pentru ei, deşteptarea a venit abia în ultimele momente ale ceasului al 12-lea. Printr-un gol egalizator norocos, înscris de CAMATARU în urma unei centrări cu traiectorie uimitoare, a lui Bălăci, balonul lovit cu efect de internaţionalul craiovean îndepărtindu-se de Iordache după ce a căzut lângă el, păcălindu-l astfel pe cel mai bun jucător de pe teren. 2) Avind în faţa lor doar cîţiva jucători cu adevărat maturi (Iordache, Someş, Stoica, Anghelini, FI. Marin), în rest „nişte copii“, jucători tineri fără experienţă, craiovenii (pe care de mult timp nu i-am văzut evoluînd atît de slab) au căzut în capcana tactică pregătită de tehnicienii Stelei. Jucînd deliberat un 1-9-1, transformat adesea în 1-10 („adică ne apărăm cu toţii şi cînd scăpăm, dacă scăpăm, din presiune, contraatacăm curajos prin Ralea sau Majaru, ceilalţi însă nu ies din terenul nostru!“). Steaua şi-a construit o foarte densă reţea protectoare în faţa lui Iordache (3—4 rînduri de apărători, atac în scară al adversarului cu mingea, aglomerare numerică în fiecare fază), o reţea ca un năvod în care fotbaliştii craioveni au intrat de zeci de ori ca peştii... S-a văzut clar că au scăpat rareori prin ochiurile “năvodului“, și atunci cînd au scăpat Iordache a „zburat prin aer„ (la şuturi, la centrări pe sus, pe jos, blocînd cu o siguranță dezarmantă totul). 3) Golul Stelei, care era gata-gata să însemne victoria, s-a realizat la o minge recuperată curajos de Mureşan, care l-a dezechilibrat pe Negrilă, a centrat impecabil in faţa porţii şi BÁLINT, liber, a înscris cu uşurinţă, după ce craiovenii se jucaseră de-a atacul, şarjînd elegant dar ineficace, două goluri ale lui Cîrţu (în min. 17 şi 36) fiind pe drept anulate de ofsaid, de pasul înainte bine făcut (cu excepţia fazei din min. 90) de fotbaliştii bucureşteni. 4) Dacă e să reproşăm ceva echipei oaspete, îi reproşăm tragerile repetate de timp, deşi ele au fost motivate de ideea sinceră de „a obţine un scor cît mai strins...“. 5) E adevărat că gazdele au dominat teritorial 90 de minute. Ce folos însă ? Au bătut la o uşă bine închisă, neavind nici o cheie la îndemînă. 6) Foarte sportivi, antrenorii craioveni I. Oblemenco şi C. Oţet l-au felicitat pe I. Alexandrescu, conducătorul secţiei de fotbal, şi C. Cernătaru, antrenorul principal al Stelei, la sârşitul meciului. A fost un gest frumos, dar şi o recunoaştere...

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Marius Popescu
  • 26. (1982, 04, 17) CS Universitatea Craiova - FC Argeș Pitești 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_04/?pg=52&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 10 000
  $REFEREE              ^ V. Ciocan (Bistriţa)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Dima (Sighişoara), A. Gheorghe (P. Neamţ)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Irimescu 25 P /
  $CARDS                ^ Tilihoi, Negrilă, Balaci, Balaci RED 82, Cămătaru RED / Cristian 24, Bărbulescu, Cârstea, Badea RED 82
  $PLAYERS              ^ Lung @ Negrilă, Tilihoi, ŞTEFANESCU, Ungureanu @ TICLEANU, DONOSE, Balaci @ Cirţu, Cămătaru, Irimescu.  / Cristian @ Bârbulescu (min.46 Baluţă), Cîrstea, STANCU, Eduard @ Badea, Chivescu, Kalla @ TURCU, Radu II, Jurcu (min. 62 Moiceanu). 
  $CORNERS              ^  7-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  8-2
  $SHOTS ON TARGET      ^  4-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  8
  $YOUTH                ^  3-0
  $ARTICLE TITLE        ^ UN MECI CUM N-AM DORI SĂ MAI VEDEM 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren moale ; timp prielnic de joc ; spectatori — circa 10 000. 
  @ A arbitrat slab V. Ciocan (Bistriţa) ; la linie : I. Dima (Sighişoara) și A. Gheorghe (P. Neamţ). 
  @ Dacă era de prevăzut, ţinând seama de vechea rivalitate existentă între cele două echipe, de palmaresul de pînă acum al confruntărilor lor directe, că meciul de simbătă de la Craiova va fi dîrz disputat şi echilibrat, nu ne puteam totuşi Închipui că el ne va lăsa în final un gust atît de amar. Vina pentru aceasta purtînd-o deopotrivă ambele echipe, dar mai ales arbitrul de centru V. Ciocan, care a părut depăşit de importanţa şi dificultatea unei asemenea partide cu implicaţii în zonele fierbinţi ale clasamentului primei divizii. 
  @ Spre deosebire de ceea ce avea să urmeze, jocul începuse promiţător. Craiovenii se lansaseră într-o ofensivă susţinută, dar piteştenii se apărau bine şi contraatacau cu vigoare. Din minutul 24 însă, partida a luat — din păcate — un alt curs, nedorit. În acel minut, Cămătaru a fost faultat în careul oaspeţilor şi arbitrul a acordat — justificat 

— lovitură de la 11 metri. A executat Balaci, dar portarul Cristian a apărat admirabil. Piteştenii îşi manifestau încă bucuria de a fi depăşit acest moment greu, când arbitrul Ciocan — după o mică, dar vizibilă ezitare — a decis repetarea loviturii. Jucătorii oaspeţi — în frunte cu prea nervosul Cristian — s-au repezit spre arbitru, l-au bruscat, dar urmarea acestor scene penibile a fost doar un cartonaş galben arătat portarului argeşan. În fine, a doua oară, penaltyul a fost transformat de IRIMESCU. În ceea ce ne priveşte, ne-am închipuit că arbitrul a dictat repetarea loviturii pentru o presupusă mişcare de pe linia porţii a lui Cristian, dar în pauză, la cabină, V. Ciocan ne-a precizat că motivul l-a constituit pătrunderea în careu, la momentul executării penaltyului, a fundaşului Bărbulescu. Culpă pe care, mărturisim, nu am sesizat-o.

@ Cert este că, după această discutabilă deschidere de scor, spiritele au continuat să se încingă. N-au trecut decît cîteva minute și după o intrare ceva mai tare a lui Cîrstea asupra lui Cămătaru, vîrful de atac craiovean a ripostat lovîndu-l cu capul și producîndu-i o mică rană la frunte. Drept urmare, arbitrul i-a arătat cartonaşul galben lui Cristea, iar pe Cămătaru — în mod just — l-a eliminat de pe teren.

@ În superioritate numerică, pieteștenii încep să domine teritorial, dar steril, până la sfîrșitul reprizei (prelungită de arbitru cu 5 minute) nereuşind nici măcar să tragă vreun şut spre poartă.

@ După pauză, în min. 54, oaspeţii îşi vor crea unica lor mare ocazie de gol din acest meci, însă frumoasa acţiune individuală a lui Turcu (singurul atacant piteştean care a constituit un pericol pentru apărarea gazdelor) a fost curajos stopată de portarul Lung, care i-a ieșit în întâmpinare.

@ Pe măsura scurgerii timpului, nervii jucătorilor cedează tot mai mult. Jocul devine din ce în ce mai urît. Se comit — și de către o parte, și de alta — faulturi, în serie, dar arbitrul nu pare a avea discernămlntul necesar, sanctionind — chiar cu cartonaşe — unele mai uşoare şi trecindu-le cu vederea pe altele mai grave. Atmosfera se încinge la maximum (atit în teren, cît şi în tribune) în min. 82, cînd Badea plăteşte o poliţă lui Balaci (pentru o duritate comisă puţin înainte asupra lui), lovindu-l fără balon. Craioveanul n-a putut riposta de această dată, dar arbitrul de centru, după îndelungi parlamentări, îi elimină pe amîndoi.

@ Rămaşi în 9 oameni, craiovenii fac mari eforturi să menţină rezultatul, dar găsesc şi puterea de a mai pune în pericol poarta adversă, în min. 84 Cirţu ratând o mare ocazie de a majora scorul și de a acredita astfel ca meritată victoria echipei sale.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Firănescu
  • 27. (1982, 04, 24) FC Olt Scornicești - CS Universitatea Craiova 1-4
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_04/?pg=72&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ Scornicești
  $STADIUM              ^ Viitorul
  $ATTENDANCE           ^ 10 000
  $REFEREE              ^ S. Drăgulici (Drobeta Tr. Severin)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ A. Miţaru (Rm. Vîlcea), N. Dinescu (Rm. Vîlcea)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Pițurcă 52 (Onuțan) / Geolgău 59, A. Popescu 65 (Țicleanu), 89 (Beldeanu), Donose 77 (Negrilă)
  $CARDS                ^ Șoarece / Irimescu
  $PLAYERS              ^ Nedea @ Onuţon, Ionaşcu, CĂȚOI, MATEI (min. 63 I. Petre) @ Şoarece, P. Petre, Rotaru @ Prepeliţă, Iamondi (min. 41 State), Piţurcă.  / LUNG @ Negrită, CIUPITU, ŞTEFANESCU, UNGUREANU (min. 85 Purima) @ Ţicleanu, DONOSE, Irimescu @ Geolgău, Cirţu (min. 80 Beldeanu), A. POPESCU. 
  $CORNERS              ^  8-5
  $SHOTS IN TOTAL       ^  3-4
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-6
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  0-1
  $ARTICLE TITLE        ^ CAMPIONII AU FOST (după pauză) EI ÎNŞIŞI 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion „Viitorul"; teren bun; timp frumos; spectatori - circa 10 000. 
  @ A arbitrat satisfăcător S. Drăgulici (Drobeta Tr. Severin); la linie: A. Miţaru şi, cu mari greşeli, N. Dinescu (ambii din Rm. Vîlcea). 
  @ Simbată după-amiază, stadionul din Scorniceşti a fost arhiplin. Au venit spectatori din împrejurimi, de la Slatina, din tot judeţul Olt, dar cei mai mulţi, foarte mulţi, erau din Craiova, suporterii echipei campioane. Atmosferă de mare derby şi o organizare excelentă. Întilnirea, în ansamblu, a corespuns aşteptărilor, deşi gazdele aveau să fie dezamăgite în final, de deznodămîntul neaşteptat, de infrîngerea atît de categorică suferită de F. C. Olt, care pînă la acest joc nu primise pe teren propriu decît un gol. Meciul a început vijelios, cu atacuri de o parte şi de alta, cu un tempo susţinut, cu angajament fizic foarte bun. Apărările îşi făceau pe deplin datoria și astfel şuturile la poartă erau destul de rare (5—2 în favoarea gazdelor în prima repriză), cornerele, la fel (2—2) ca şi ocaziile de gol, cîte două pentru fiecare echipă. În min. 22, Lung a apărat excelent lovitura liberă executată de Cătoi, pentru ca în min. 24, cu un reflex formidabil, să devieze în corner mingea trimisă cu capul de Şoarece. Ocaziile oaspeţilor au fost şi mai mari: în min. 18, A. Popescu a ratat de la 6 m, iar în min. 37, Geolgău, scăpat singur, s-a fisticit şi a pierdut balonul în fază clară de gol. Deci, scor alb la pauză şi se credea că cine va înscrie un gol va ciştiga. 
  @ ...Dar, după pauză aveam să vedem cinci goluri ! După o mare ratare, în min. 51, PIŢURCA s-a revanşat în minutul următor, cînd, la cornerul executat de Onuţan, a reluat din cădere, din voleu şi a înscris spectaculos. Peste 7 minute, însă, Universitatea a egalat prin GEOLGĂU, care, plecat dintr-un ofsaid de 2—3 m (nesemnalizat de tuşierul N. Dinescu, ofsaid pe care-l putea vedea şi centralul Drăgulici) a înscris pe lingă Nedea. F. C. Olt a acuzat acest şoc, Universitatea a trecut la cîrma jocului şi în min. 65 a luat conducerea prin golul lui A. POPESCU care a plonjat şi a trimis balinul cu capul în plasă, la un şut-centrare al lui Ţicleanu. Apoi (min. 75), A. Popescu a fost oprit de tuşier nejustificat, cînd scăpase singur (decizie în compensaţie?), pentu ca în min. 77, cînd Univeritatea ataca debordant, după o excelentă combinaţie Cîrţu — Negrilă — DONOSE, ultimul să-l dribleze pe Nedea şi să înscrie în poarta goală. Râmasă şi fără Matei (accidentat), apărarea localnicilor a devent penetrabilă, s-a încurcat în jocul la ofsaid şi în min. 89 n-a putut evita al patrulea gol cînd Beldeanu l-a lansat pe rapidul A. POPESCU, care şi-a lăsat toţi adversarii în urmă şi a înscris sub transvesală : 1—4 ! Surpriză ! Dar F. C. Olt s-a prezentat la acest derby sub valoarea sa reală, în timp ce Universitatea (după pauză) a jucat ca în ziele ei bune. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Constantin Alexe
  • 28. (1982, 05, 05) FCM Bacău - CS Universitatea Craiova 0-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_05/?pg=10&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ 23 August
  $ATTENDANCE           ^ 25 000
  $REFEREE              ^ Al. Mustaţea (Piteşti)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ S. Necşuiescu (Tirgovişte), I. Tănase (Tirgovişte)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^  /
  $CARDS                ^ Șoșu /
  $PLAYERS              ^ Mangeac @ An 

drieş, C. Solomon, CARPACI, ELISEII

@ I. Solomon, Penoff (min. 46 ANTOHI), SOSU @ Şoiman, Vamanu (min. 74 Botez), Chitaru.  / Lung @ Negrită, 

CIUPITU, ŞTEFANESCU, UNGUREANU @ ŢICLEANU, Beldeanu, Donose @ A. Popescu (min. 76 Firănescu), Cirţu, Geolgău.

  $CORNERS              ^  3-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  12-6
  $SHOTS ON TARGET      ^  4-3
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  1-0
  $ARTICLE TITLE        ^ REMIZA EXPERIENŢEI 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadjon „23 August„ ; teren bun ; 
timp frumos ; spectatori — circa 25.000. 
@ A arbitrat bine Al. Mustaţea (Piteşti) ; la linie : S. Necşuiescu şi I. Tănase (ambii din Tirgovişte).
@ Record de afluenţă pe stadionul băcăuan, un timp admirabil, un mare interes pentru prezenţa echipei campioane. Atribute care anunţau o partidă spectaculoasă, din păcate puţin realizată, în teren. Combatantele au părut marcate de miza jocului, lucru vizibil mai cu seamă la gazde, care au acţionat pripit, uneori nervos, astfel că forţa lor constructivă s-a prezentat diminuată. În schimb, craiovenii, urmărind cu luciditate egalul, au ştiut să acopere foarte bine poarta lui Lung, care a intervenit totdeauna cu promptitudine. Rezultatul de egalitate ne pare just. Gazdele au avut un final de puternică dominare, dar în care nu au reuşit să-şi creeze decit o singură mare ocazie : in min. 61, Chitaru centrează peste întregul front defensiv craiovean, Antohi stopează balonul cu pieptul şi şutează din voleu dar Lung reuşeşte să respingă la Elisei, care trimite, cu capul, pe lîngă bară. Dintre celelalte situaţii la ambele porţi, vom aminti următoarele faze : lovitură liberă — Beldeanu, de la 20 m, Mangeac trimite în corner (min. 5); şut cu boltă — Elisei pe lingă poartă (min. 19) ; centrare — Ţicleanu, „cap“ Cirţu peste bară (min. 20) ; lovitură liberă peste bară — Şoşu (min. 34). În a doua parte, vom nota situaţia, din min. 48, cînd Antohi a avut o execuţie asemănătoare ca în faza mai sus amintită. Alte faze mai fierbinţi s-au înregistrat în min. 53 (Ţicleanu şutează, dar Mangeac apără) ; min. 77 (intervenţie salvatoare — Beldeanu la 6 m ce poartă) ; min. 86 (pătrundere — Cirţu şi intervenţie salutară — Mangeac) şi Chitaru (min. 88) şutează din unghi, dar Lung este la post. O remiză obţinută de experienţa superioară a Universităţii, deşi a prezentat o formaţie fără Tilihoi, Bălăci şi Cămătaru, dar şi de neinspirata evoluţie a liniei mediane a gazdelor, lipsită de varietate și de precizie. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Eftimie Ionescu
  • 29. (1982, 05, 23) CS Universitatea Craiova - FC Brașov 2-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_05/?pg=59&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 30 000
  $REFEREE              ^ M. Neşu (Oradea)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Medveş (Oradea), I. Caraman (Oradea)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Balaci 23 (beldeanu), Ungureanu 45 / Boriceanu 26
  $CARDS                ^ Negrilă, Lung, Cîrțu /
  $PLAYERS              ^ Lung @ Negrilă, TILIHOI, Ciupitu, UNGUREANU @ BELDEANU, BĂLĂCI (min. 70 Irimescu), Donose @ Ad. Popescu, Cîrţu, Geolgău (min. 46 Cămătaru).  / Balaş @ Ştefan, NAGHI, Panache (min. 70 Papuc), Manciu @ Şulea, POPESCU, Gherghe @ Batacliu, Paraschivescu (min. 52 Marinescu), BORICEANU. 
  $CORNERS              ^  17-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  16-3
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  3-1
  $ARTICLE TITLE        ^ Ungureanu vine în atac...
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren foarte bun ; timp frumos, călduros ; spectatori — circa 30 000. 
  @ A arbitrat foarte bine M. Neşu ; la linie : I. Medveş şi I. Caraman (toţi din Oradea). 
  @ Început de partidă domol, poate şi sub influenţa caniculei. Un voleu senzaţional al lui Beldeanu (min. 13) — respins de Balaş în corner — va scoate însă jocul din amorţeala debutului. Un minut mai tîrziu, Bălăci şutează periculos pe jos, la colţ dar portarul braşovean apără, pentru ca imediat după consumarea acestei faze Paraschivescu, pe contraatac (nu a fost ofsaid !), să treacă în dribling de Lung, trimiţind spre poarta goală ; Tilihoi, cu un ultim efort, va trimite, însă mingea în corner. În min. 23 se va deschide scorul, după o acţiune în stil sud-american, cu o suită de „un-doi“-uri spectaculoase între Beldeanu şi BĂLĂCI, la capătul căreia ultimul înscrie plasat. Peste numai trei minute se restabileşte egalitatea : BORICEANU profită de un culoar central în apărarea craioveană şi şutul său scutură plasa lui Lung. În continuare, dominare insistentă a gazdelor concretizată abia în ultimul minut al reprizei, printr-un frumos gol, cu capul, realizat de UNGUREANU, venit şi el în sprijinul atacului. 
  @ După pauză, oaspeţii fac mari eforturi să echilibreze jocul şi reuşesc să devină chiar periculoşi, să ameninţe cu egalarea. (Boriceanu — min. 58, Batacliu — min. 70 şi 74 au bune ocazii de gol), pe fundalul unei prestaţii sub valoarea reală a echipei craiovene. Minutele se scurg plictisitor, fără să se mai producă nimic demn de semnalat pînă în final, gazdele cîştigind de justeţe un meci de uzură, cu puţine virtuţi fotbalistice. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mihai Ionescu
  • 30. (1982, 05, 29) FC Dinamo București - CS Universitatea Craiova 4-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_05/?pg=80&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^ Dinamo
  $ATTENDANCE           ^ 13 000
  $REFEREE              ^ N. Rainea (Birlad)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V. Antohi (Iaşi), M. Abramiuc (Suceava)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Văetuș 9, 10, Mulțescu 60, Orac 73 /
  $CARDS                ^ Dinu, Orac, Augustin RED / Cămătaru
  $PLAYERS              ^ Moraru @ STREDIE (min. 

74 Bumbescu), I. MARIN, DINU, STANESCU @ MULȚESCU, Augustin, CUSTOV @ Iordache, VAETUS (min. 75 D. Georgescu), Orac. / Boldici @ Purima, Tilihoi, Ciupită, UNGUREANU @ Todeanu, Beldeanu (min. 46 Irimescu), Donose (min. 46 A. Popescu) @ Geolgău, Cămătaru, BĂLĂCI.

  $CORNERS              ^  4-8
  $SHOTS IN TOTAL       ^  14-10
  $SHOTS ON TARGET      ^  6-4
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $YOUTH                ^  2-0
  $ARTICLE TITLE        ^ DINAMÓ-UNIVERSITATEA CRAIOVA K.O.! 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Dinamo ; teren bun ; timp însorit ; spectatori - circa 13 000. 
  @ A arbitrat foare bine N. Rainea (Birlad); la linie : V. Antohi (Iaşi) şi M. Abramiuc (Suceava). 
  @ Neaşteptate, fireşte, proporţiile scorului cu care s-a încheiat „derbyul campionatului“, dar cei care l-au urmărit (imensa majoritate pe micul ecran) şi-au dat seama că diferenţa de joc a fost şi mai mare(!), iar scorul putea fi chiar... dublu, dacă avem in vedere şi cele trei bare la poarta lui Beldici (autori: Beldeanu, la un pas de autogol — min. 23. Mulţescu — min. 67, D. Georgescu — min. 83) şi alte mari ocazii dinamovtiste de a înscrie. 
  @ Aşadar, „scor-bomb[“, dar explicaţiile succesului categoric al... probabililor viitori campioni în faţa actualilor campioni trebuie privite lucid şi analitic pentru a judeca obiectiv, ]n datele ei reale, această victorie zdrobitoare, sinonimă cu un adevărat K.O. din box. 1) Dindu-le dinamovi;tilor ceea ce a fost — de drept — al lor, trebuie să subliniem din capul locului ideea că ei au jucat foarte precis „la temă". Bloc funcţional puternic şi foarte angajat ]n 

ambele faze ale jocului. Pragmatic. Fără floricele pentru tribună. Direct pe poartă, din primele minute ale meciului. Start ]n trombă. Două goluri în două minute (9 şi 10), VAETUS trecind “ca prin brinză“ (sau, dacă vreţi, ca pe „bulevardul Tilihoi“ sau pe „bulevardul Ciupitu“) printr-o apărare care era doar cu... numele apărare. }n minutul 10 campionii erau „]n corzi“, iar un arbitru de box ar fi început numărătoarea knock-downului... 2) Debut dezastruos pentru echipa campioană, dar cine uită că echipa-fanion a fotbalului nostru se prezenta fără 4 (patru) piese de bază — căpitanul echipei reprezentative, Ştefănescu, ex-internaţionalii Negrilă (pentru cartonaşe) şi Crişan, precum şi Cîrţu (pentru cartonaşe) — nu aşează, din capul locului, balanţa de judecată ]n mod corect. Fără aceşti patru „solişti“, Craiova nu mai era Craiova... Adăugindu-se alte două notabile absenţe în minutul 46 — ale lui Donose şi Berdeanu, accidentaţi — Universitatea se prezenta, practic, ca o campioană doar „pe hîrtie“, pentru că în teren arăta ca... umbra tatălui lui Hamlet (Bălăci şi Ungureanu fiind singurii jucători craioveni care semănau cu ei înşişi). Nu facem ironii gratuite pe seama necazurilor celei mai merituoase — de departe ! — echipe româneşti de club din ultimii ani, vrem doar să stabilim raportul real de forţe sîmbătă, raport care nu se putea întoarce decît printr-o minune. Or, craiovenii au făcut deja o minune la Scorniceşti, unde au învins tot cu un efectiv incomplet, iar dinamoviştii s-au mai fript o dată cu ciorba — ]ntr-un meci memorabil decisiv — tot acasă, cu F.C. Argeş, acum trei ani, erau păţiţi deci, şi nu s-au mai „jucat cu meciul“, ei au jucat mare parte din meci ca la carte. Şi cum craiovenii nu au un Dobrin (fotbalist unicat ]n ultimii 20 de ani la noi), iar Universitatea de sîmbătă nu aducea nici pe departe cu campioana F.C. Argeş (echipă excelentă, foarte omogenă şi combativă, cu jucători valoroşi foarte ambiţioşi : Radu II, Doru Nicolae, Iovănescu, Stancu, Bărbulescu), povestea a fost cu totul alta, MULŢESCU şi ORAC înscriind spectacuos alte două goluri, în min. 60 şi, respectiv, 73, şi lista s-a oprit aici, deşi s-a văzut putea fi şi mai lungă. Sincer vorbind, nu ştim dacă Universitatea Craiova putea şi poate juca... mai slab decît a jucat sîmbătă. (Nu am mai văzut-o nicicînd evoluînd la o ştachetă valorică atît de coborîtă). Facem această remarcă pentru a invita la realism şi în ceea ce priveşte valoarea în sine (în afara cîştigului important din clasament) a victoriei dinamoviștilor, care au învins, s-a văzut foarte clar, un adversar slab, simbătă, nicidecum un leu-paraleu...

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Marius Popescu
  • 31. (1982, 06, 02) CS Universitatea Craiova - FC Farul Constanța 3-2
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_06/?pg=7&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ M. Ludoşan (Sibiu)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ L. Frunză (Sibiu), I. Bîra (Agnita)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Cîrțu 24 (tilihoi), 34 (A. Popescu), Irimescu 30 PM, Balaci 42 (Ciupitu) / I. Moldovan 22 (Petcu), Mănăilă 65 
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^ Lung @ Purlma, TILIHOI, Ştefănescu, Ungureanu (min. 20 Ciupliu) @ Ţicleanu, DONOSE, Irimescu @ Geolgău (min. 27 A. Popescu), CIRŢU, BĂLĂCI.  / Costaş @ Boroi, Caramalău, ANTONESCU, Turcu @ Drogeanu, Gache, Constantînescu 

@ Buduru (min. 84 Bâtrîneanu), PETCU, I. Moldovan (min. 58 MANAIIA).

  $CORNERS              ^  4-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  21-12
  $SHOTS ON TARGET      ^  8-5
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  2-0
  $ARTICLE TITLE        ^ ÎN PRIM-PLAN: CIRŢU ȘI PETCU 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren bun ; timp înnourat, în repriza a 2-a ploaie ; spectatori - circa 15 000. 
  @ A arbitrat satisfăcător M. Ludoşan ; la linie : L. Frunză (ambii din Sibiu) şi I. Bîra (Agnita). 
  @ Primele minute au arătat pe campioni încă sub efectul nereuşitei lor bucureştene, handicapaţi şi de două accidentări (Ungureanu şi Geolgău) la care însă partenerii de joc nu au nici o vină. Constănţenii, bine grupaţi în apărare şi ieşind simplu şi repede în ofensivă, au reuşit mai bine de 20 minute să menţină echilibrată întîlnirea. Mai mult, în min. 22, Petcu (unul dintre cei mai buni jucăteri de pe teren) a iniţiat o acţiune ingenioasă trimiţindu-i o bună minge lui I. MOLDOVAN, care a reluat balonul cu capul în plasă : 0—1. Craiovenii se regrupează, vor ataca dezlănțuit pînă la pauză, CIRTU dovedindu-se într-o vervă remarcabilă : el va înscrie golul egalizator (min. 24), reluînd cu capul balonul centrat de Tilihoi, și va puncta din nou în min. 34, după, o fază identică, numai că autorul centrării a 

fost A. Popescu. Între timp, Universitatea ratase un penalti (min. 30) cind Irimescu a şutat slab, Costaș a intervenit excelent, Ţicleanu a reluat puternic, dar portarul constănţean a intervenit din nou salutar. Gazdele îşi măresc avantajul în min. 42 : Ciupită, pasă lungă pentru BALACL care face o cursă de peste 40 metri şi şutează plasat pe lângă Costaş.

@ După pauză, prospeţimea fizică a constănţenilor le-a permis să echilibreze jocul şi să obţină o logică reducere a handicapului prin MAnAilA, care după o cursă prelungită a şutat pe lingă Lung ieşit în întimpinare : 3—2. Oaspeţii continuă să atace curajos (în min. 68 Drogeanu trimite pe lingă bară, iar în min. 74, Buduru ratează şi el după o pătrundere impetuoasă). Craiovenii „zvîcnesc“ în min. 74, cind Irimescu reia puternic balonul cu capul, dar Costaş boxează în ultimă instanță.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Eftimie Ionescu
  • 32. (1982, 06, 05) FC Corvinul Hunedoara - CS Universitatea Craiova 1-1
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_06/?pg=16&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 15 000
  $REFEREE              ^ M. Salomir (Cluj-Napoca)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ M. Man (Cluj-Napoca), C. Pădurăriţei (Oradea)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Rednic 20 (Gabor) / Cîrțu 81 (Bălăci)
  $CARDS                ^ Petcu / I. Popescu
  $PLAYERS              ^ IONIŢA @ REDNIC, Galen, DUBINCIUC, Bogdan @ Petcu, ANDONE (min. 64 Oncu), KLEIN @ Gabor (min. 59 Tîmoveami), Dumitrache, Nicsa.  /  LUNG @ Purima, Ciupitu, STEFANESCU, Irimescu @ ŢICLEANU, Donose, Bica (min. 67 Fironescu) @ Ad. Popescu (min. 80 I. Popescu), Cîrţu, BALACI. 
  $CORNERS              ^  8-2
  $SHOTS IN TOTAL       ^  9-10
  $SHOTS ON TARGET      ^  6-7
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $YOUTH                ^  2-0
  $ARTICLE TITLE        ^ OASPEȚII ȘI-AU ARĂTAT FORȚA DUPĂ PAUZĂ 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Corvinul; teren foarte bun; timp frumos; spectatori — circa 

15 000.

@ A arbitrat bine M. Salomir; la linie: M. Man — cu greşeli — (ambii din Cluj-Napoca) şi C. Pădurăriţei (Oradea).

@ Cînd în min. 1 Petcu a expediat o „bombă“ de la 18 m şi Lung a respins cu dificultate în corner, se părea că hunedorenii nu vor întâmpina nici o dificultate ]n drumul lor spre victorie. Au urmat momente grele la poarta craioveană : ]n min. 12, Gabor a reluat din apropiere, cu capul, peste transversală, în min. 14 Klein a şutat peste poartă, ]n min. 17, Purima a salvat din faţa lui Nicşa, singur ]n careu, in min. 18, Nicşa a şutat pe jos de la numai 10 m şi Lung a evitat şi de această dată deschiderea scorului. A venit însă min. 20, Gabor l-a găsit cu o pasă „printre“ pe REDNIC, în interiorul careului, acesta a şutat plasat, jos la colţ şi astfel hunedorenii au deschis scorul. Cu un minut înainte, Bălăci se strecurase cu abilitate printre adversari, pătrunsese în careu, şutase puternic pe jos, dar Ioniţă a reuşit să blocheze balonul. Tot Bălăci, ]n min. 35, scăpat pe contraatac, iroseşte cea mai mare ocazie a primei reprize, cînd doar cu Ioniţă în faţă, a expediat balonul în acesta. În min. 41, Gabor, plecat dintr-o flagrantă poziţie de fsaid, nesemnalizată de tuşierul M. Man, se îndreaptă solitar spre poartă, insă Lung evită majorarea scorului.

@ Cu totul altele aveau să fie datele problemei după pauză, cînd echipa campioană nu se Împacă cu gindul înfrângerii, Ţicleanu trage întreaga echipă după el şi jocul este acum la discreţia craiovenilor pe fondul unei inexplicabile scăderi a formaţiei locale. După ce Bălăci (min. 62) se îndreptă singur spre poartă, dar şutează de la 6 m afară, în min. 81 tabela de marcaj arată 1—1 : Bălăci execută impecabil o lovitură liberă de la 25 m, lateral dreapta, şi CIRŢU reia cu capul, imparabil, la vinclu. Final de partidă la discreţia oaspeţilor care trec pe lîngă victorie, in min. 89, Ţicleanu întârziind şutul de la numai 6 m de poarta lui Ioniţă.

  $ARTICLE AUTHOR       ^ Gheorghe Nertea
  • 33. (1982, 06, 09) CSM Jiul Petroșani - CS Universitatea Craiova 1-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_06/?pg=25&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 12 000
  $REFEREE              ^ O. Streng (Oradea)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ I. Medveş (Oradea), C. Pădurariţe (Oradea)
  $MANAGERS             ^  / C. Oțet
  $GOALS                ^ Varga 50 /
  $CARDS                ^  /
  $PLAYERS              ^  CAVAI @ P. Grigore (min. 56 V. Popa), VIZITIU. Rusu, Giurgiu (min. 60 Vinătoru) @ VARGA, Sumulanschi, DINA @ Salăjen, Lasconi, Giuchici. / Lung @ Puritaa, CIUPITU, Ștefănescu, Irimescu @ ŢICLEANU, Donose, Firănescu (min. 70 A. POPESCU) @ Cirtu, Cămătaru, Bălăci. 
  $CORNERS              ^  7-7
  $SHOTS IN TOTAL       ^  23-7
  $SHOTS ON TARGET      ^  7-3
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  10
  $YOUTH                ^  0-0
  $ARTICLE TITLE        ^ A decis... centrarea lui Varga
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Jiul; teren bun; timp frumos, cald; spectatori - circa 12 000. 
  @ A arbitrat bine O. Streng; la linie: I. Medveş (neatent la marcarea golului) şi C. Pădurariţe (toţi din Oradea). 
  @ Jiul are iniţiativa în primele minute, pasele merg bine, jucătorii se găsesc în bune poziţii de şut şi, de-a lungul jocului, vor expedia multe lovituri la poartă, dar puţin periculoase. Cele mai mari ocazii din primele 45 de minute sunt cele ale lui Sălăjan (min. 24) şut cu boltă de la ciţiva metri, Cămătaru (min. 27) „cap“ de puţin pe lângă poartă şi tot el (min. 37), şut din întoarcere, pe lingă stîlpul din dreapta lui Caval. În sfirşit : Varga (min. 42) trage afară de lîngă linia porţii. Această din urmă fază a fost parcă o repetiţie pentru aceea din min. 50, cînd acelaşi VARGA a centrat cu efect de pe dreapta, din imediata apropiere a liniei de corner, Lung a plonjat cu intirziere şi a respins balonul din zbor. Arbitrul O. Ştreng, aflat în suprafaţa de pedeapsă, a acordat gol, întrucât, după cum ne-a declarat după meci, mingea a depăşit în întregime linia de poartă. Jucătorii craioveni şi antrenorul C. Oţet protestează, arbitrul de linie I. Medveş este nehotărit şi porneşte cu Întirziere spre linia mediană, după ce arbitrul de centru a indicat gol valabil şi reluarea jocului de la centru. A avut loc și o scurtă „consfătuire“ intre cei doi cavaleri ai fluierului, decizia răminînd aceeaşi. După gol, jocul se mai animă şi, în min. 74, craiovenii trec pe lingă egalare : la un corner, A. Popescu şutează periculos, mingea este respinsă de un fundaş la Cirţu care, singur-singurel, înaintează spre poartă şi o potriveşte, şutează cu sete de la câţiva metri, dar Cavai respinge miraculos. În final, acelaşi A. Popescu are două ocazii (min. 83 şi 84) dar mingea trece de fiecare dată pe lingă bară. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Mircea Tudoran
  • 34. (1982, 06, 12) CS Universitatea Craiova - AS Progresul București 4-0
  $REPORT               ^ https://adt.arcanum.com/ro/view/Sportul_1982_06/?pg=34&layout=s
  $TIME                 ^  :
  $CITY                 ^ ★ ;
  $STADIUM              ^
  $ATTENDANCE           ^ 8 000
  $REFEREE              ^ S. Drăgulici (Dr. Tr. Severin)
  $ASSISTANT REFEREES   ^ V. Titorov (Dr. Tr. Severin), M. Gheorghiu (Giurgiu)
  $MANAGERS             ^  /
  $GOALS                ^ Cârțu 17 (Cămătaru), 40 P, 25 PM, Cămătaru 50, 63 (Balaci) /
  $CARDS                ^  / Gârboajă, Grigore, M. Anghel
  $PLAYERS              ^ Lungu @ Purima, Ciupitu, Ştefânescu, Irimescu @ Ţicleanu (min. 10 Negrilă), BĂLĂCI, Donose @ AD. POPESCU (min. 83 Ungureanu), CAMATARU, CIRTU.  / GIRJOABA @ M. Anghel, Grigore, Tică (min. 25 Costin), Gh. Ştefan @ Niculcea (min. 65 Nuţu), SIMIONOV, I. Vasile, Apostol @ Coragec, Ţevi. 
  $CORNERS              ^  10-1
  $SHOTS IN TOTAL       ^  26-4
  $SHOTS ON TARGET      ^  11-2
  $FOULS                ^  -
  $PETSCHOVSKI          ^  9
  $YOUTH                ^  5-1

  $ARTICLE TITLE        ^ SPRINTURILE LUI CÎRȚU DUPĂ... GOLGETER 
  $ARTICLE BODY         ^ Stadion Central ; teren bun ; timp călduros; spectatori - circa 8 000. 
  @ A arbitrat bine S. Drăgulici ; la linie : V. Titorov (ambii din Dr. Tr. Severin) şi M. Gheorghiu (Giurgiu). 
  @ Puţini spectatori pe „Centralul“ din Bănie. În acest meci în care Universitatea Craiova îşi depunea mandatul de campioană a ţârii, iar Progresul Vulcan îşi lua adio de la Divizia „A“. Meciul a plăcut, a fost cursiv — meritul este şi al oaspeţilor că s-au preocupat de joc, atit cît poate o formaţie primenită de mulţi jucători „năzuroşi“. Îunctul de atracţie al partidei era nu la ce scor va învinge echipa lui Costică Ştefănescu, ci cît va marca Cîrţu, pentru a câştiga titlul de golgeter al campionatului, craioveanul aflîndu-se la ora meciului doar la două puncte distanţă de Iordanescu. Aşa s-a făcut că întreaga formaţie locală a jucat aproape numai şi numai pentru Cîrţu ; mai ales Cămătaru, Bălăci şi Ad. Popescu i-au pus mingi foarte utile, menite să-l învingă pe Gîrjoabă. Dar percutantul atacant local s-a „blocat“ de multe ori în faze foarte clare, ratînd copilăreşte (printre care şi un penalty în min. 25), ca să nu mai vorbim că şi intervenţiile de ultim moment ale lui Gîrjoabă l-au dezarmat Astfel, CÎRŢU a marcat numai două din nouă situaţii : în min. 17 — Ad. Popescu a centrat, Cămătaru a retrimis, cu capul în faţa porţii, de unde CÎRŢU a trimis în gol, şi in min 40 — din penalty (arbitrul S. Drăgulici a văzut — numai el — henț la Grigore). 
  @ Celelalte goluri au fost realizate în partea a doua meciului de CAMATARU în mare dispoziţie de joc : în min. 50 (acţiune personală de toată frumuseţea) şi în min. 63 — corner scurt executat de Ad. Popescu la Bălăci, centrare a acestuia și lovitură de cap a atacantului central craiovean, în stilul său caracteristic. 
  $ARTICLE AUTHOR       ^ Stelian Trandafirescu