Jump to content

User:Fariba Marzban

From Wikipedia, the free encyclopedia

فریبا مرزبان:

'“تاریخچه هندبال در ایران"'متن پررنگ

ورزش هندبال از ورزش های مادر و در سال های نخُست جزو فدراسیون دوومیدانی بود و از رشته ورزش های گروهی است که از سال ۱۳۴۴ خورشیدی، توسط دکتر «علی محمد امیرتاش» در ایران ثبت رسمی داده شده ست. امیرتاش پس از دریافت پایان نامه دانشگاه و دریافت مدرک لیسانس از کشور فرانسه به ایران بازگشته بود و رشته ورزشی هندبال را به مدیران ورزش در آموزش و پرورش و سازمان تربیت بدنی کشور معرفی کرد و خواهان افزودن بازی هندبال به رشته مسابقات ورزشی در آموزشگاها شد.'


'آقای امیرتاش اقدامات پایه ای را جهت تاسيس فدراسيون هندبال ايران از طريق کميته ملی المپيک آغاز کرد. مدارک لازم نيز از فدراسيون بين المللی هندبال گرفته شد تا از اين طريق، مقدمات پيدايش ورزش هندبال ۷ نفره در ايران فراهم شود. با تغييرات اداری در يک سال بعد، در جلسه کنگره روسای تربيت بدنی و مديران فنی استان ها و فرمانداری های کل ايران که هم زمان با برگزاری مسابقات ورزشی آموزشگاه های کشور در خرداد ماه سال ۱۳۴۵ خورشیدی در شيراز تشکيل شد، دکتر اميرتاش شرح مبسوطی ارایه و اجرای هندبال در آموزشگاهای کشور را به کنگره پيشنهاد کرد؛ اما به علت آشنا نبودن شرکت کنندگان در کنگره با ورزش هندبال متاسفانه اين پيشنهاد به تسويب نرسيد و بررسی در باره آن به آينده موکول شد. در سال ۱۳۴۷ خورشیدی، تغییرات و سازماندهی جدیدی در اداره کل تربیت‌بدنی وزارت آموزش و پرورش پدید آمد که تسویب بازی هندبال را همانند یکی از ورزش‌های رسمی آموزش گاه های کشور، ممکن ساخت. پیش از پایان سال ۱۳۴۷ پیشنهاد مذکور تسویب شد و “ فدراسیون هندبال در سطح آموزشگاه های کشور” شکل گرفت. ریاست فدراسیون به آقایان «جعفر گلبابایی» کارمند عالی رتبه وزارت آموزش و پرورش و مشاوره فنی آن به «علی محمد امیرتاش» واگذار شد و نُخستین رقابت های هندبال پسران در تهران برگزار شد. به منظور فرا گرفتن فنون، تکنیک و بالا بردن سطح کیفی بازی هندبال هم چنین آموزش مربی، و آشنا شدن با مقررات اروپا، مسوولان فدراسیون اقدام به آوردن کارشناس در این رشته کردند و «میشل پایولینی» کارشناس خارجی از کشور فرانسه در سال ۱۳۴۸ به استخدام فدراسیون هندبال درآمد. و در سال ۱۳۴۹ خورشیدی، نُخستین مسابقه رسمی دانش آموزی پسران در مقابل کویت انجام شد.

با وجودی که فدراسیون هندبال تسویب شده بود؛ رشته های ورزشی دختران و پسران به دلایلی هم زمان تشکیل نمی شدند و میان ایجاد تیم و دسته های ورزشی دختران با پسران چند سال فاسله وجود داشت و این نکته ای عمومی ست؛ بخشی از ورزش زنانه شمرده نمی شود؛ یا در رشته هایی دختران اجازه بازی ندارند و خاس مردان هستند. در ایران هم همین گونه بوده ست در رشته های مختلف تیم های بانوان و دختران عقب تر از تیم های پسران تشکیل می شوند و تیم های رشته های ورزشی دختران در رده جوانان و آموزشگاه ها با دو سال تاخیر و گاه با تاخیر بیش تری آماده شرکت در مسابقات می شده اند. ' ' بر این اساس و روش سرمایه گذاری باشگاهی نبود و “سازمان تربیت بدنی کل کشور” بودجه کم تری به ورزش زنان اختساس می دادند؛ در نتیجه کمبود بودجه یکی از دلایل مهم و بازدارنده ورزش کاران زن بوده ست و در شهرستان ها کمبود و اشکالات بیشتر بود. در شکل کلی پیش برد این امر، برنامه ای متداول شده در فدراسیون های ورزشی بوده، و ورزش هندبال از این قانون پیروی می کرده است و تیم های هندبال دختران از سال ۱۳۴۹ خورشیدی تشکیل شدند و در همان سال در دبیرستان های دخترانه رقابت های غیررسمی ورزش کاران «هندبال یست» آغاز گردید. رفته رفته و در حدود چند سال تیم های هندبال آموزش گاهی دختران در دبیرستان های کشور پدیدار می گشتند و ورزش کاران همه ساله به انجام مسابقاتی می پرداختند.

' 'تاسیس فدراسیون هندبال:'متن پررنگ


' در سال ۱۳۵۲ با توجه به پشتوانه‌ای که از نظر تعداد بازی کن و مربی هندبال در کشور ایجاد شده بود، سازمان تربیت بدنی وقت به این ورزش توجه پیدا کرد و پس از دوندگی های بسیار سرانجام موافقت شد و «فدارسیون هندبال» کشور در “دهم خرداد ماه سال ۱۳۵۴” تاسیس گردید. و مهندس «هارون مهدوی» عهده‌دار امور آن شد.

مسوولان ورزش که تا آن زمان برای این گروه از رده سنی، سرمایه گذاری مالی نکرده و تدارک بازی های رسمی را ندیده بودند؛ پس از تاسیس «فدراسیون هندبال ایران» در سال ۱۳۵۴ نخُستین دوره مسابقات “هندبال جوانان” زیر ۲۲ سال، یا ” آموزشگاه ها” در ایران برگزار شدند. (۶) سرانجام دختران هندبال یست به مساف یک دیگر رفتند و رقابت های هندبال دختران رسمن به ”بیست و یک مین دوره مسابقات ورزشی آموزش گاهای کشور” افزوده شد. در رقابت های پیشین به تیم های برتر جام قهرمانی اختساس می دادند و از مدال خبری نبود؛ پس از تثبیت «فدراسیون هندبال ایران» در پایان بازی های استانی ی “نخُستین دوره مسابقات هندبال آموزشگاها،” در سال ۱۳۵۴ خورشیدی، نُخستین مدال قهرمانی این رشته بر گردن بازی کنان تیم های برتر استان ها آویخته شد.'

'با شکل گیری «فدراسیون هندبال کشور» کلاس های تخسسی برپا شدند و مربی یان دانش بیش تری از «هندبال» را فرا گرفتند و دوره های آموزش در هنگام خدمت برای مربیان تربیت بدنی و آموزگاران ورزش تدارک دیده شد. تیم های هندبال در بیش تر شهرها و استان ها تشکیل گردید. مربی یان با تلاش و زحمت و کم بود امکانات ورزشی، تیم های باشگاهی و آموزش گاهی را آماده مسابقات و اداره می کردند. هندبال، دوست داران بی شماری در شهرستان ها پیدا کرده بود و بازی کنان این رشته بدون آن که به سرما و گرمای هوا، توجه کنند؛ در زمین های آسفالت به فراگیری و تمرین می پرداختند و مسابقات برگزار می کردند؛ و هنوز سالنی سرپوشیده ساخته نشده بود تا در آن محل در زمستان ها تمرین کنند. حتی پس از افتتاح استادیوم ۱۰۰هزار نفری در تهران و به بهره برداری رسیدن سالن های سرپوشیده در مجموعه ورزشی ی دهکده المپیک، زمین اختساسی برای هندبال تدارک دیده نشده بود و مسابقات در زمین “ پارکینگ های دهکده المپیک” برگزار می شدند. با این وجود هندبال یست ها دونده “ماراتن” نبودند و ورزش هندبال در “کما” نبود؛ بلکه دوره درخشش رشته ورزشی هندبال در ایران بود. 'بازی هندبال:'متن پررنگ

' هندبال ورزش تازه ای در ایران بود و چگونگی و زیبایی بازی ترکیبی از تکنیک های بسکتبال و هم چنین فوتبال را در خود دارد؛ دروازه بان هم در این ورزش نقش اساسی ایفا می کند. این شباهت ها سبب تشویق و روی آوردن جوانان و نوجوانان به این رشته ورزشی بود اند. بیش تر مقررات هندبال ۱۱ نفره از مقررات و قوانین ورزش فوتبال گرفته شده است و فوتبال تاثیر زیادی بر این رشته ی ورزش داشته ست. زمان بازی هندبال دو نیمه ۳۰ دقیقه ست و در پایان نتیجه مساوی دو نیمه ۱۰ دقیقه ای افزوده می شود. و هر یک از تیم ها در زمین، شش بازی کن و یک دروازه و دروازه بان دارند. زمان نگهداری توپ در دست۳ ثانیه ست و چنان چه تولانی تر شود ختای “ ۳ ثانیه” گرفته می شود. هم چون دیگر ورزش ها، ختای آشکار سبب اخراج ورزش کار به مدت ۳ دقیقه از زمین مسابقه هست.


'هندبال در ایران به دو دوره تاریخی بخش بندی می شود:'متن پررنگ


'دوره نخُست دوره ای ۱۰ ساله ست؛ از سال ۱۳۴۷ خورشیدی، پس از تسویب فدراسیون هندبال آموزش گاها (دانش آموزان دبیرستان ها پسرانه) رقابت ها آغاز می شود و تا سال ۱۳۵۷ ادامه می یابد. با چند سال توقف در ورزش دوره دوم از سال ۱۳۶۳ آغاز می شود. رویدادها:


'هندبال در دبیرستان های پسران:'متن پررنگ

نُخستین بازی های دوستانه در تیر ماه سال ۱۳۴۷ خورشیدی میان دانش آموزان پسر برگزار شده بود: تیم “تهران، اهواز و مشهد” قهرمان شدند. این بازی ها در زمین ورزش دبیرستان تخت جمشید واقع در خیابان تخت جمشید، تهران برگزار گردید. نُخستین مسابقه رسمی دانش آموزی پسران در سال ۱۳۴۹ خورشیدی، انجام شد و ایران در مقابل کویت ۲۴ به ۱۸ بازی را واگذار کرد. مربی آقای علی اکبر لطفی، کمک مربی آقای حسین داریا.

مسابقات رسمی هندبال در دسته آموزشگاهی تا سال ۱۳۵۵ خورشیدی با حضور ۹ تیم از سراسر کشور برگزار می شد. از سال ۱۳۵۵ تا ۱۳۵۷ مسابقات کشوری هندبال در دسته پسران با حضور ۸ تیم برگزیده استان ها برگزار می شد. در تیر ماه ۵۵ تیم پسران خوزستان با وجودی که از تیم های خوب کشور بودند به دلیل اختلاف میان بازی کنان، از ادامه رقابت های کشوری باز ماند؛ و در همان سال مسوولان ورزش و اداره تربیت بدنی خوزستان در کنگره استانی، پس از بررسی، تیم خوزستان را به مدت ۲ سال از شرکت در بازی ها محروم کردند و بازی کنان این تیم شانس حضور در مسابقات قهرمان کشوری و تیم ملی را دیگر نیافتند. '

'هندبال در دبیرستان های دختران:'متن پررنگ

نخُستین رقابت های غیررسمی دختران «هندبال یست» در سال ۱۳۴۹ خورشیدی آغاز گردید و مسابقات با برتری تیم های “تربت حیدریه – نیشابور – آبادان” پایان یافت.

نُخستین دوره مسابقات رسمی دختران قهرمانی استانی و کشوری «هندبال آموزش گاهای کشور» در ۱۳۵۴ خورشیدی برگزار شدند و تا ۱۳۵۷ خورشیدی در شهرستان های مختلف و تهران برگزار می گردید. مسابقات قهرمان کشوری با حضور ۹ تیم برگزیده ی استان ها برگزار می گردید و دانش آموزان دختر با یک دیگر به رقابت رسمی می پرداختند. آخرین دور مسابقات هندبال دانش آموزان در تیر ماه ۱۳۵۷ خورشیدی در دهکده المپیک تهران برگزار شد (در زمین پارکینگ ها) و تیم های تهران، تبریز و خوزستان مقام های نُخست تا سوم این دوره از مسابقات را بدست آوردند. '

هندبال باشگاهی بزرگ سالان:'متن پررنگ

'پیش از تاسیس فدراسیون هندبال مسابقات دوستانه باشگاهی میان تیم ها برگزار می گردید و از تعداد تیم های شرکت کننده در مسابقات آمار و سند دقیقی در دست نیست؛ با تاسیس «فدراسیون هندبال ایران» در خرداد ۱۳۵۴ خورشیدی، تدارکات برگزاری مسابقات رسمی دیده شد.

نُخستین مسابقات باشگاهی رسمی در کشور با شرکت نُه تیم در دسته مردان و شش تیم در دسته بانوان در نیمه دوم شهریور ماه ۱۳۵۵ خورشیدی در استان خراسان برگزار شد و شهر «مشهد» میزبان ورزشکاران این دسته بود.

'هندبال باشگاهی بزرگ سالان مردان:متن پررنگ


نُخستین مسابقات باشگاهی رسمی کشوری در دسته مردان در نیمه دوم شهریور ماه ۱۳۵۵ خورشیدی در شهر «مشهد» برگزار شد و ۹ تیم از باشگاهای استان های خوزستان، شیراز، اصفهان، تبریز، خراسان، تهران، همدان، کرمانشاهان، کرمان با یک دیگر به رقابت پرداخت اند؛ که با برتری تیم مردان “خراسان ، شیراز، تهران” به پایان رسید.


'هندبال باشگاهی بزرگ سالان زنان:'متن پررنگ

' نُخستین مسابقات باشگاهی رسمی در کشور با شرکت شش تیم در دسته بانوان در نیمه دوم شهریور ماه ۱۳۵۵ خورشیدی در استان خراسان برگزار شد و شهر «مشهد» میزبان ورزشکاران این رشته بود. در این دوره از مسابقات ۶ تیم از باشگاهای زنان تهران، کرمانشاهان، تبریز، مشهد، همدان، کرمان به مساف یک دیگر رفت اند که تیم “تهران، تبریز، مشهد” مقام های برتر را کسب کردند. '

'مربیان:'متن پررنگ

'مربیان زیادی در این سال ها پیوسته در زمین هندبال دویدند و هندبالیست پرورش دادند؛ که می توان از میان آنان نام برد از خانم «شهناز یوسف» مربی تیم دختران تهران و آقای «عبدا… شیرعلی» مربی تیم دختران و پسران اندیمشک و خوزستان دختران، مربی تیم ملی آقای علی اکبر لطفی، کمک مربی آقای حسین داریا و …

'داوران: متن پررنگ

'در بخش داوری از زنده یاد «سیمین شفیقی» می توان نام برد. سیمین شفیقی کاپیتان تیم ملی بانوان بسکتبال ایران در دهه ۴۰ و ۵۰ به مدت یک دهه بود. او فارغ التحصیل دانشگاه ملی ۲۸ ساله در دوم خرداد ۵۱ همراه زنده یاد «ژانت کهن‌صدق» قهرمان دوومیدانی و رکورددار دو ۱۰۰ متر ایران ۲۶ ساله به همراه دو تن از شاگردانش در حال رفتن به دبیرستان در اتوبان پارک وی- ونک، در برخورد با خودروی مسافربری مسیر تجریش، در دم چشم‌هایشان برای همیشه بسته شد و جامعه ورزشی ایران را داغ دار نمودند. '


'نمودار برگزاری مسابقات هندبال در نُخستین دهه از تشکیل فدراسیون:'متن پررنگ

نخُستین رقابت های رسمی «هندبال یست ها» دختران بازی های استانی ۱۳۴۹ خورشیدی.

نخُستین رقابت های رسمی «هندبال» دختران بازی های کشوری ۱۳۴۹ خورشیدی دومین رقابت های دختران بازی های استانی ۱۳۵۰ خورشیدی دومین رقابت های دختران بازی های کشوری ۱۳۵۰ خورشیدی سومین دوره مسابقات دختران بازی های استانی ۱۳۵۱ خورشیدی سومین رقابت های دختران بازی های کشوری ۱۳۵۱ خورشیدی چهارمین دوره مسابقات دختران بازی های استانی ۱۳۵۲ خورشیدی چهارمین دوره مسابقات دختران بازی های کشوری ۱۳۵۲ خورشیدی پنجمین دوره مسابقات دختران بازی های استانی ۱۳۵۳ خورشیدی پنجمین دوره مسابقات دختران بازی های کشوری ۱۳۵۳ خورشیدی نخستین دوره مسابقات رسمی دختران دانش آموز (جوانان) استانی ۱۳۵۴ نخستین دوره مسابقات رسمی دختران دانش آموز (جوانان) قهرمان کشوری ۱۳۵۴ تبریز دومین دوره مسابقات رسمی دختران دانش آموز استانی ۱۳۵۵ خورشیدی دومین دوره مسابقات رسمی دختران دانش آموز قهرمان کشوری ۱۳۵۵ تهران- دهکده المپیک برگزاری مسابقات باشگاهی سراسری کشوری زنان شهریور ۱۳۵۵ مشهد سوم ین دور مسابقات کشوری رقابت های دانش آموزان استانی، دختر ۱۳۵۶ سوم ین دور مسابقات کشوری رقابت های کشوری دانش آموزان، دختر ۱۳۵۶ اسفهان چهارمین و آخرین دور مسابقات رسمی رقابت های دانش آموزان، دختر ۱۳۵۷ چهارمین و آخرین دور مسابقات رسمی رقابت های کشوری دانش آموزان، دختر ۱۳۵۷ تهران- دهکده المپیک

'در دسته پسران:'متن پررنگ

نخُستین دوره بازی های دانش آموزان پسر استانی ۱۳۴۷ خورشیدی نُخستین دوره بازی های دوستانه دانش آموزان پسر قهرمان کشوری ۱۳۴۷ خورشیدی دومین رقابت های دانش آموزی پسران بازی های استانی ۱۳۴۸خورشیدی دومین رقابت های دانش آموزی پسران قهرمان کشوری ۱۳۴۸خورشیدی سومین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های استانی ۱۳۴۹خورشیدی سومین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های قهرمان کشوری ۱۳۴۹خورشیدی نُخستین مسابقه رسمی دانش آموزی پسران ایران و کویت سال ۱۳۴۹ خورشیدی، چهارمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های استانی ۱۳۵۰خورشیدی چهارمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های کشوری ۱۳۵۰خورشیدی پنجمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های استانی ۱۳۵۱خورشیدی پنجمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های قهرمان کشوری ۱۳۵۱خورشیدی ششمین دور مسابقات دانش آموازی پسران بازی های استانی ۱۳۵۲خورشیدی ششمین دور مسابقات دانش آموازی پسران بازی های قهرمان کشوری ۱۳۵۲خورشیدی هفتمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های استانی ۱۳۵۳خورشیدی هفتمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های قهرمان کشوری۱۳۵۳خورشیدی هشتمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های استانی ۱۳۵۴خورشیدی هشتمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های قهرمان کشوری ۱۳۵۴خورشیدی نهمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های استانی ۱۳۵۵خورشیدی نهمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های قهرمانی کشوری ۱۳۵۵خورشیدی برگزاری نخُستین مسابقات باشگاهی سراسری کشوری مردان شهریور ۱۳۵۵ مشهد دهمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های استانی ۱۳۵۶خورشیدی دهمین دوره مسابقات دانش آموزی پسران بازی های قهرمان کشوری ۱۳۵۶خورشیدی یازده مین دوره بازی های دانش آموزی پسران استانی ۱۳۵۷خورشیدی یازده مین دوره بازی های دانش آموزی پسران قهرمان کشوری ۱۳۵۷خورشیدی

'دوره دوم ورزش هندبال در ایران:'متن پررنگ

دوره دوم ورزش هندبال در ایران شش سال پس از تحولات سیاسی و انقلاب ۱۳۵۷ خورشیدی در دسته مردان آغاز شده ست و در شهرهای جنوبی کشور به دلایل سیاسی و جنگ ورزش ممنوع بوده است و ورزش کاران در رشته های مختلف چند سال از ادامه و حضور در مسابقات ورزشی باز ماندند. متاسفانه با تاسیس جمهوری اسلامی در ورزش بانوان کشور و بویژه در رشته هندبال فاصله ای تولانی افتاده است. و مسابقات بانوان از ۱۳۷۰خورشیدی بار دیگر آغاز می شود یعنی ۱۳ سال پس از انقلاب ۵۷ و حدود بیست سال پس از نخُستین مسابقات ورزش کاران دختر در زمین هندبال.

با وجودی که سال ها از تاسیس فدراسیون هندبال کشور می گذرد؛ هرگز دارای نظم و برنامه ریزی نبودهاند و دست اندرکاران ورزش در سازمان تربیت بدنی و وزارت ورزش جمهوری اسلامی نتوانسته اند اقدام به برگزاری مسابقاتی بکنند که شایسته ورزش کاران این رشته جذاب ورزشی هست.

و پس از آن پیش آمدهای سیاسی که بحران های سیاسی- اجتماعی آفریننده آن ها در جامعه می بودند؛ زنان را از ورزش بازداشت و هندبال یست های زن دیگر، مجوز حضور در زمین ورزش و امکان برگزاری مسابقات را تا سال ها از دست دادند!


'هندبال در دسته مردان:'متن پررنگ

ورزش هندبال در دسته مردان از سال ۱۳۶۳ خورشیدی آغاز می شود. مسابقات جوانان باشگاهی کشور مردان ۱۳۶۳ - 1984

حضور تیم ملی بزرگسالان مردان در بازی های آسیایی سئول ۱۳۶۵ - 1986    مقام پنجم
حضور تیم ملی جوانان مردان در قهرمانی آسیا دمشق  ۱۳۶۷ – 1988    مقام نهم
اعزام داوران به مسابقات برون مرزی  ۱۳۶۷ – 1988    علیرضا سلیمانی – عبدالله کافی
 حضور تیم ملی بزرگسالان مردان در مسابقات قهرمانی آسیا، پکن  ۱۳۶۸ – 1989    مقام هشتم
مسابقات امیدهای کشور پسران ۱۳۷۵ – 1996    
 اعزام تیم باشگاهی به خارج اردن ۱۳۷۷ – 1998    مقام سوم، ذوب آهن
مسابقات نوجوانان پسر باشگاهی کشور ۱۳۷۹ – 2000 
حضور تیم ملی بزرگسالان مردان ۱۳۸۱ – 2002    غرب آسیا ( مقام چهارم)

اعزام دانش آموزان پسر به مسابقات جهان در یونان ۱۳۸۱ – 2002 ششم اعزام تیم ملی ساحلی به قهرمانی آسیا عمان ۱۳۸۳ – 2004 چهارم

مسابقات هندبال قهرمانی جوانان آسیا، هند ۱۳۸۳ – 2004    سوم
 مسابقات هندبال قهرمانی نوجوانان آسیا ، تایلند ۱۳۸۴ – 2005    دوم
 مسابقات هندبال قهرمانی نوجوان جهان، قطر ۱۳۸۴ – 2005    هفتم
 قهرمان مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا ۱۳۸۵ – 2006    تهران
 مسابقات جوانان شهرها مردان ۱۳۸۶ – 2007
 حضور در مسابقات هندبال ساحلی قهرمانی جهان، اسپانیا ۱۳۸۷ – جای گاه یازدهم
 مسابقات هندبال قهرمانی جوانان جهان، مصر ۱۳۸۸ – 2009   جای گاه  هفدهم
 حضور تیم ملی بزرگسالان مردان ۱۳۹۰ – 2011    انتخابی المپیک (سوم)
  نخستین حضور تیم ملی در مسابقات جهانی  ۱۳۹۳ - 2015    قطر

'در دسته دختران:'متن پررنگ


نخستین مسبقات خارج از کشور بازی های آسیایی سوول ۱۳۶۵- 1986 تیم ایران در میان شش تیم، پنجم شد.

نخُستین بار ایران در سال ۱۳۶۸ - 1989 در مسابقات قهرمانی هندبال آسیا در پکن شرکت کرد و در بین نه تیم، هشتم شد.
مسابقات بزرگسالان باشگاهی کشور زنان ۱۳۷۰ – 1990 تیم کهکیلویه و بویراحمد قهرمان شد. 

نُخستین مدال آسیایی ایران کسب مقام سوم جوانان آسیا در سال ۱۳۸۳ - 2004 بود.” (۲)

حضور در مسابقات قهرمانی جوانان زنان آسیا، قزاقستان  ۱۳۸۶ – 2007    هفتم

حضور در مسابقات قهرمانی زنان آسیا، تایلند ۱۳۸۷ – 2008 هفتم

مسابقات هندبال جوانان باشگاه های زنان پکن  ۱۳۸۹ – 2010  جای گاه هشتم

حضور تیم ملی نوجوانان دختران ۱۳۹۰ – 2011 قهرمانی آسیا (چهارم)

مسابقات نوجوانان باشگاه های کشور دختران ۱۳۹۰ – 2011 

'مربیان:'متن پررنگ

مربی خارجی بزرگسالان مردان ۱۳۷۰ – 1990    کازالف

مربی خارجی جوانان مردان ۱۳۷۵ – 1996 ولادمیر سروری مربی خارجی نوجوانان مردان ۱۳۸۴ – 2005 سرگی سیدرویک

مربی خارجی بزرگسالان زنان ۱۳۸۷ – 2008    تامارا

مربی خارجی ساحلی بزرگسالان مردان ۱۳۹۰ – 2011 یسن سیا استوچ

مربیان بین المللی مردان ۱۳۹۰ – 2011    علیرضا حبیبی، عزت الله رزمگر، ناصر سلیمی ، محسن طاهری 

'افتخارات:'متن پررنگ

تندیس افتخار فدراسیون هندبال جهان ۱۳۷۹ – 2000    علیرضا رحیمی
تندیس افتخار از فدراسیون هندبال آسیا ۱۳۸۱ – 2002    علیرضا رحیمی

لژیونر اروپایی ۱۳۹۱ – 2012 ایمان جمالی

'داوران:'متن پررنگ

اعزام داوران به مسابقات جوانان جهان برزیل ۱۳۸۲ – 2003    مراد کرمی – مصفی باباملکی
 اعزام داوران به مسابقات بزرگسالان جهان، آلمان ۱۳۸۶ – 2007    مجید کلاهدوزان – محسن کرباسچی
 کرسی نایب رئیس فدراسیون هندبال آسیا۱۳۸۰ – 2001    علیرضا رحیمی
 اولین کرسی در فدراسیون جهانی هندبال ۱۳۸۴ – 2005    داود توکلی، کمیته داوران
کرسی عضو کمیته پزشکی آسیا ۱۳۸۴ – 2005    خانم دکتر آل بنی
کرسی ریاست کمیته هندبال ساحلی آسیا ۱۳۸۸ – 2009    علیرضا رحیمی
 کرسی عضو کمیته مسابقات آسیا ۱۳۸۸ – 2009    محمد سعید رجایی
 کرسی عضو کمیته بازاریابی آسیا ۱۳۸۸ – 2009    علیرضا سلیمانی
 کرسی عضو کمیته قضایی فدراسیون جهان ۱۳۸۸ – 2009    علیرضا رحیمی
کرسی رئیس کمیته داروان آسیا ۱۳۹۱ – 2012    داود توکلی
قضاوت فینال مسابقات آسیا ۱۳۸۱ – 2002    جلال کوزه گری – علی حیات پور
اعزام داوران به مسابقات نوجوانان جهان ۱۳۸۹ – 2010    علیرضا موسویان – حمید تقوی
قضاوت داوران فینال نوجوانان جهان ۱۳۸۹ – 2010    علیرضا موسویان – حمید تقوی
اعزام داوران به مسابقات برون مرزی زنان  ۱۳۹۱ – 2012    لیلا شفاهی – منیره صادقی


'پی نویس و منابع:'متن پررنگ

فریبا مرزبان دروازه بان تیم ملی هندبال کشور از سال ۵۵ تا ۵۸ خورشیدی


تصاویر از صفحه فیس بوک پیش کسوتان هندبال ایران https://www.facebook.com/پیشکسوتان-هندبال-1106616232694015/

چه گونه فدراسیون هندبال دروغ هایی این گونه آشکار را منتشر کرده ست؟ جُستاری از فریبا مرزبان

“هندبال یست ها”: جُستاری از فریبا مرزبان

https://www.facebook.com/1106616232694015/photos/pb.1106616232694015.-2207520000.1481075450./1211156548906649/?type=3&theater

در پیوند با تاریخچه هندبال در لینک زیر بیش تر بخوانید:

https://eshtrak.wordpress.com/2015/08/13/%D9%81%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%87%D9%86%D8%AF%D8%A8%D8%A7%D9%84-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%AC%D8%B9%D9%84-%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE-%D9%81/


تارنمای فدراسیون هندبال جمهوری اسلامی ایران http://irhf.ir/default.aspx?pagename=History&id=12 '

=

[edit]
تاریخچه هندبال در ایران
تاریخچه هندبال در ایران
  1. REDIRECT [[

]]

=====