Draft:بولیو
Submission declined on 13 November 2024 by Spiderone (talk). This is the English language Wikipedia; we can only accept articles written in the English language. Please provide a high-quality English language translation of your submission. Have you visited the Wikipedia home page? You can probably find a version of Wikipedia in your language.
Where to get help
How to improve a draft
You can also browse Wikipedia:Featured articles and Wikipedia:Good articles to find examples of Wikipedia's best writing on topics similar to your proposed article. Improving your odds of a speedy review To improve your odds of a faster review, tag your draft with relevant WikiProject tags using the button below. This will let reviewers know a new draft has been submitted in their area of interest. For instance, if you wrote about a female astronomer, you would want to add the Biography, Astronomy, and Women scientists tags. Editor resources
|
بولیو ( یا bOOleO ) یک بازی کارتی استراتژی با استفاده از دروازه های منطقی است. این بازی توسط جاناتان برانت و کریس کامف به همراه پی دنیس در سال 2008 طراحی و برای اولین بار در سال 2009 توسط Tessera Games LLC منتشر شد.[1]
اجزای بازی
[edit]دسته کارت ها شامل 64 کارت است:
-
- 8 کارت OR با خروجی 1
- 8 کارت OR با خروجی 0
- 8 کارت AND با خروجی 1
- 8 کارت AND با خروجی 0
- 8 کارت XOR با خروجی 1
- 8 کارت XOR با خروجی 0
- 8 کارت NOT
- 6 کارت باینری اولیه که هر کدام یک 0 و یک 1 در دو انتهایشان دارند
- 2 جدول ارزشی (برای مراجعه استفاده می شود، نه در بازی)
نحوه بازی
[edit]با یک خط از کارتهای باینری اولیه که عمود بر دو بازیکن روبهرو گذاشته شدهاند شروع میکنیم، هدف بازی این است که اولین کسی باشیم که یک هرم منطقی را تکمیل میکند که خروجی نهایی آن مطابق با ورودی دنباله کارتهای باینری اولیه رو به روی بازیکن است.
این بازی در قالب "یک کارت بکش، یک کارت بازی کن" انجام می شود. این هرم شامل ردیف هایی از کارت های دروازه است، که در آن خروجی هر جفت کارت به هم پیوسته، مقادیر ورودی یک کارت واحد در ردیف زیرشان را تشکیل می دهد. بنابراین، مقادیر باینری اولیه پایه یا ردیف اول هرم را تشکیل میدهند. برای اضافه کردن هر کارت به هرم باید با ردیابی "جریان" کارت های باینری اولیه و در نظر گرفتن منطق و خروجی هر دروازه مطمئن بشویم که اضافه کردن آن دروازه به هرم از لحاظ منطقی درست است، یعنی بسته به ورودی ها و خروجی ها، ارزش هر کارت دروازه باید با قانون آن دروازه مطابقت داشته باشد.
کارتهای NOT در برابر هر یک از کارتهای باینری اولیه در بازی بازی میشوند و باعث میشوند که کارت 180 درجه بچرخد و مقدار آن کارت از 0 به 1 یا برعکس تغییر کند.
با تغییر مقدار هر یک از دنبالههای کارتهای باینری اولیه، همه کارتهای دروازهای که جریان آن کارت باینری اولیه از آنها رد میشود باید دوباره ارزیابی شوند تا اطمینان حاصل شود که قرارگیری آن هنوز هم از لحاظ منطقی درست است یا خیر. اگر اینطور نباشد، آن کارت دروازه از هرم بازیکن حذف می شود.
از آنجایی که هر دو هر دو بازیکن کارت های Initial Binary را به عنوان یک پایه به اشتراک می گذارند، "برگرداندن" یک Initial Binary بر هرم هر دو بازیکن (با بازی یک کارت NOT) تأثیر می گذارد. یک استراتژی اصلی در طول بازی این است که کارتهای دروازه را از هرم منطقی حریف حذف کنیم، در حالی که آسیب کمتری به هرم خود وارد کنیم. با این حال، حریف ممکن است اثراتی را که یک کارت NOT روی یک کارت باینری اولیه میگذارد را، با بازی کردن یک کارت NOT دیگر خنثی کند.
برخی از دروازه های منطقی نسبت به تغییر ورودی هایشان قوی تر از دروازه های دیگر هستند. بنابراین، همه کارتهای گیت منطقی ارزش استراتژیک یکسانی ندارند.
نسخه استاندارد بازی حاوی گیتهای NAND ، NOR یا XNOR نیست، اما این کارت ها در booleO-N (که یک بازی مستقل با قوانین یکسان نیز است) یافت میشوند.[2]
روش های دیگر بازی
[edit]تعداد کارتهای موجود در Booleo به راحتی از بازی کردن دو بازیکن پشتیبانی میکند که هرم منطقی آنها در پایه آنها شش کارت دارد. با ترکیب چند جفت از دسته های بازی، می توان اهرام بزرگتر ساخت یا بازی هایی بین بیش از دو بازیکن انجام داد. به عنوان مثال:
- چهار بازیکن می توانند به صورت انفرادی یا به صورت تیمی با قرار دادن کارت های دودویی اولیه به صورتی که که در آن چهار هرم منطقی مانند نقاط قطب نما در چهار جهت امتداد دارند، بازی کنند.
- چهار یا بیشتر از چهار بازیکن ممکن است با پایه طولانی تری از کارت های باینری اولیه بازی کنند و هرم هایی با همپوشانی جزئی بسازند.
Tessera Games همچنین نسخه booleO-N را منتشر کرد که مشابه Booleo است با این تفاوت که از مجموعه معکوس گیت های منطقی استفاده می کند: NAND ، NOR و XNOR . نسخه booleO-N ممکن است به تنهایی بازی شوم یا ممکن است با Booleo ترکیب شود.
مراجع
[edit]- ^ "BOOLeO".
- ^ Somma, Ryan (15 February 2010). "A Game of Boolean Logic Gates with an Ambiguous Spelling". Geeking Out. Retrieved 9 August 2017.
[[رده:جبر بولی]] [[رده:بازیهای مرتبط با ورق معرفیشده در ۲۰۰۹ (میلادی)]]