Nederlands: De onderstaande tekst staat op het informatiebord bij het Vredenhof.
In deze omgeving zijn in de jaren 1850 tot 1910 tientallen onbekende drenkelingen begraven. Tijdens de laatste jaren van WO 1 is een aantal eilander boeren en kapiteins begonnen met het aanleggen van deze begraafplaats. Bedoelt voor aangespoelde Duitse matrozen van de Kriegs Marine. Na WO 1 bestond het Vredenhof uit 13 graven. In de volksmond werd het Vredenhof ook wel matrozen of drenkelingenbegraafplaats genoemd.
Begin 1920 na het aanspoelen van enkele lichamen werd besloten tot de bouw van het lijkenhuisje annex bergplaats. Hierin speelde hoteleigenaar Van der Werff een belangrijke rol. De heer Van der Werff benaderde bedrijven voor het schenken van de benodigde bouwmaterialen.
De eerste begrafenis van WO 2 vond plaats op 29 oktober 1939. Alan Wilson is daarmee de eerste geallieerde vlieger die in Nederland begraven is. In de jaren hierna, tot 1945, zijn op het Vredenhof nog 94 slachtoffers begraven. De 31 Franse graven zijn militaire slachtoffers, omgekomen tijdens operatie Dynamo. Bij deze operatie werd het Engelse expeditieleger en later een deel van het Franse leger (ingesloten bij Duinkerken) overgezet naar Engeland. Negen van deze Franse slachtoffers zijn in 1949 overgebracht naar Frankrijk.
De meerderheid van de graven op Vredenhof zijn die van geallieerde vliegers. Zij kwamen om bij aanvallen op Duitse haven steden of bij aanvallen op konvooien en het leggen van mijnen in de Noordzee.
Na de oorlog zijn er nog 5 graven bijgekomen, onder meer die van Tj. van der Werff en S. van der Werff in 1955. In totaal rusten op het Vredenhof 110 personen.
This is an image of a war memorial in the Netherlands, number:
to share – to copy, distribute and transmit the work
to remix – to adapt the work
Under the following conditions:
attribution – You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.
share alike – If you remix, transform, or build upon the material, you must distribute your contributions under the same or compatible license as the original.